Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Kiadványok >>
Árnybíró
Kapcsolódó tartalom: Árnybíró
beküldve: 2009-08-16 17:42:59
(#1638) Hát ha itt tartunk már nincs új a nap alatt. Bár neke ma történettel semmi bajom. Sőt! Nekem kifejezetten tetszik. Nem az a tipikus bosszúhadjárat mint a legtöbb hasonló témájú történetnél, hanem azért közben a főhős gondolkodik is és szán időt másra és másokra is. Nem csak ész nélkül megy, hogy na most Adzsite megöllek hanem mással is foglalkozik.
Sötétség nélkül nincs fény.
Na ebbe így konkrétan soha nem gondoltam bele, de végül is... Bár én még mindig Vonszul párti vagyok, őt bezzeg soha nem vetkőztetik csak rohasztják, cöööh. *szomorú, csalódott sóhajtás*
De miért van még mindig berserk feelingem a sztoritól, kisebb-nagyobb túlzással?
És csalódott is vagyok:
De miért van még mindig berserk feelingem a sztoritól, kisebb-nagyobb túlzással?
A magányos setét múltú főhős, akihez később csatlakoznak spanok. Van egy illető akit ki akar nyuvasztani (és régebben ő is span volt), de hogy miért, az csak a visszaemlékezős részekből derül ki... Úgy látszik kedveltek ezek a dramaturgiai húzások, vagymik.
És csalódott is vagyok:
hiába üzentem telepátiával a kiadónak mikor árnybírós drabble-t írtam, mégsem jön a 13. kötet~szipp-szipp *Csúnyán nézz*
beküldve: 2009-08-08 21:40:25
(#1636) Teljes mértékig egyet értek. Az undok énjeazért volt jó, mert szinte rendszeresen hülyét csinált magából. A romantikus énje pedig azért mert attól romantikusabb és vonzóbb is. Szerintem mindkét énjét eleget mutatja. Hol totál lökött hol meg olyan, hogy az ember csak annyit tud mondani: "Munsu te olyan király vagy!" (Sakura után szabadon!)
beküldve: 2009-08-07 21:33:02
(#1635) Vessetek meg, de nekem ez a babapopsi simis arcú Munszu is tetszik. Lehet, hogy a bennem dúló rejtett fangörl énem mozog ilyenkor?
Teljesen megértem, hogy hozzátartozik a jellemfejlődéséhez, és azért a visszaemlékezésekben jóval fiatalabb és egészségesebb jellemű is, de én kicsit hiányolom a régi Árnybírót, bármilyen jó legyen a mostani is.
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
beküldve: 2009-08-07 20:17:48
(#1633) Szerintem Munsu már azokban a kötetekben elhagyta az undok énjét amikben több dolog is kiderűlt a múltjáról. Akkor már inkább önkínzóvá és bosszúszomjassá vált. Inkább segített mint ártott. Mondhatni, hogy a harmadik de a negyedik kötet már az új énjével mutatta be. De legalább magyarázatot kapunk miért lett olyan amilyen és szerintem a "bishivé" való alakulása is teljesen érthető. Bizonyos fokig tipikus hősszerelmes karakter.
beküldve: 2009-08-07 15:02:51
(#1632) Új Árnybíró nagyon jó, bár sajnálom, mennyire leegyszerűsödött Yang rajzstílusa. Munszu átszépült undok, kétes módszerekkel dolgozó igazságtevőből egyszerű bishivé.
Ettől függetlenül ismét nagyon jó kötet.
Nagyon kevés manga/anime fog meg ennyire.
Ettől függetlenül ismét nagyon jó kötet.
Nagyon kevés manga/anime fog meg ennyire.
Hülye vagyok, ez van.
azért ezt ne mondd! mivel nálunk nem nagyon fordul elő olyasmi hogy egy képregénynek több kiadása is legyen, ezért sok minden furcsa ami máshol meg természetes.
amúgy nekem is jobban tetszik az "eredeti" kiadás, főként a borítók miatt. de mondjuk ha japán Árnybíró fanatikus lennék akkor biztos hogy az összes fellelhető kiadást begyűjteném magamnak. XD és ezért jó hogy az újrakiadás más borítóval jön ki, mert úgy már a külsejéből is látszódna hogy ez más. ráadásul az eredeti kiadás mellett mégis csak jobban néz ki a másik kiadás más borítóval.
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
beküldve: 2009-08-06 21:42:13
(#1630) Így már valóban más. Bevallom azt hittem a japánoknál az eredeti kiadás noincs is meg. Bár hülyeség volt részemről mert még a mangában is benne van, hogy Japánban kiadták. na mindegy. Hülye vagyok, ez van. De én akkor is az eredeti kiadásra szavazok.
beküldve: 2009-08-05 21:30:23
(#1629) teljesen felesleges erről vitázni. eleve arról van szó hogy van olyan Japán kiadás amiben megvannak a színes oldalak és most kiadják úgy is hogy nincs (és vastagabb kötetekbe).
itt arról van szó hogy így a vásárló eldöntheti hogy melyiket veszi meg: amelyik színes oldalas vagy amelyikből kihagyták.
a borítónál is nem arról van szó hogy teljesen más borítóval jön ki, hanem más borítóval IS. tehát itt is választhatsz hogy az eredeti kiadást veszed meg (mint amilyen a mangafané is) vagy pedig az újrakiadást, mert az gazdaságosabb vagy mert az illető nem igényli a színes oldalakat stb...
ti teljesen úgy beszéltek róla mintha nem lenne meg Japánban is az eredeti (mangafan által is kiadott) verzió. de megvan, csak kijön egy másik fajta verzió is mellé és nem helyette!
így nehéz elképzelni hogy Magyarországon ilyenre nem volt még példa. a lényeg hogy Japánban egy címnek több kiadása is lehet, nem csak egyfajta mint nálunk.
itt arról van szó hogy így a vásárló eldöntheti hogy melyiket veszi meg: amelyik színes oldalas vagy amelyikből kihagyták.
a borítónál is nem arról van szó hogy teljesen más borítóval jön ki, hanem más borítóval IS. tehát itt is választhatsz hogy az eredeti kiadást veszed meg (mint amilyen a mangafané is) vagy pedig az újrakiadást, mert az gazdaságosabb vagy mert az illető nem igényli a színes oldalakat stb...
ti teljesen úgy beszéltek róla mintha nem lenne meg Japánban is az eredeti (mangafan által is kiadott) verzió. de megvan, csak kijön egy másik fajta verzió is mellé és nem helyette!
így nehéz elképzelni hogy Magyarországon ilyenre nem volt még példa. a lényeg hogy Japánban egy címnek több kiadása is lehet, nem csak egyfajta mint nálunk.
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
Szerk: vadooc 2009-08-05 21:32:49
beküldve: 2009-08-05 20:06:01
(#1628) Eddig is elolvastam a hozzászólásokat csak én így értelmezem. És én sem azt mondtam, hogy nekem elég a szép rajz. csak azt mondtam, hogy elsősorban az fog meg és ha történet is megfogott megveszem. de én azalapján kezdem el alaposabban tanulmányozni az adott mangát, hogy a képeket mennyire tartom reálisnak, látványosnak, tetszetősnek stb. Én se rajonganék az Árnybíróért ha a történet siralmas lenne és csak a képek néznének ki jól. És jó képeknél a színesm oldalak csak dobnak rajta és ezért sajnálnám elveszteni őket. de ezen kár vitatkozni mert mindenkinek más az értékrendje. Te lehet nem értékeled különösképp a színes oldalakat én viszont ha tetszenek a képek igen és sajnálnám ha nem lennének. Ez van.
És annak mi a címe?
REAL. Minden fejezet színes oldallal/oldalakkal kezd. Egy kötetben ~16 db van.
@Eris:
Abban a kiadásban egyátalán nem a mennyiség a lényeg, olvass vissza kérlek. Attól, hogy pár oldal színes, a legtöbb oldalt úgyis fekete-fehérben kell végigolvasni (ha nem az összeset). Na meg a szép rajz mit sem ér, ha a sztori gagyi. Én azt csak egy extrának tekintem, inkább legyen jó a történet.
beküldve: 2009-08-04 21:37:34
(#1626) Ha valakinek meglenne az a kép, akkor engem is érdekelne.
beküldve: 2009-08-03 22:59:32
(#1625) Nincs meg valakinek az az Árnybíró háttérkép, amit még anno kiraktak itt az oldalon? Zöld, narancssárga, szürkéskék színekben ott voltak a hadurak arcai, fekete alapon.
Asszem valami conos ajándékhoz volt köze.
Asszem valami conos ajándékhoz volt köze.
Szerk: Nagashi 2009-08-03 23:00:57
beküldve: 2009-08-03 20:45:31
(#1624) Hát nem tudom. Én személy szerint nem csak azért veszek mangát, hogy elmondhassam nekem olyan is van, vagy azért mert egy lelkes Japán rajongónak olyannak is kell lennie. Nagyon nagy arányban a képek élvezete vagy épp egyedisége miatt veszem meg őket. (Talán ez nagyban batudható a rajzos beállítottságomnak is.) Az Árnybíróban is az első ami megfogott mikor az első kötet a kezembe került a rajzolása volt. Profi munkának ítéltem meg. Ezért is sajnálnám, ha kárbavesznének a színes oldalak egy olyan kiadásban ahol a mennyiség a lényeg.