Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Kiadványok >>
Árnybíró
Kapcsolódó tartalom: Árnybíró
Meg aztán van, hogy nem a kötet elejére esik a színes oldal és elég gáz lenne a kötet közepén (na jó, nem... van is olyan mangám, ahol ezt így oldották meg)
Igen?
És annak mi a címe?
私は日本のファンです。
beküldve: 2009-08-03 07:25:29
(#1622) Épp ezaz, hogy nagyon kevés mangában van színes oldal. Itt most a normál kiadásokra gondolok. Az Árnybíró éppen kivétel, de nem sok ilyen van még (mihez képest persze). Azért a magazinokban se mindig színes oldalakkal jönnek ki a fejezetek, legtöbbször az első fejezetet megtoldják párral, aztán átlag évi 4-5 alkalommal ezt megismétlik. Persze ellenpélda mindig akad, hisz rengeteg cím van. Van olyan, ahol szinte kivétel nélkül az összes fejezet színes kezdőoldalakkal jött ki, továbbá láttam olyat, hogy 13 oldal volt színes egy fejezetben (ami persze a kötet kiadásban már "csak" szürkeárnyalatos). A webmangák része pedig teljesen színes. A magam részéről nem igénylem a színes oldalakat, hisz' amúgy is ritka (lásd fentebb). Meg aztán van, hogy nem a kötet elejére esik a színes oldal és elég gáz lenne a kötet közepén (na jó, nem... van is olyan mangám, ahol ezt így oldották meg - [igen, rengeteg cím, ezáltal lehetőség is van]) bár ott is szürkeárnyalatra váltanak legtöbbször, ami elüt a többi oldaltól. Akit nagyon érdekel az artbookokba előszeretettel bepakolnak ilyen színes oldalakat, persze szövegek nélkül.
Amúgy előfordulhat, hogy az Árnybíró bunko-kiadás is kapott színes oldalakat (bár erős kétségeim vannak).
Ami a gaiden kötetet illeti, elég kézenfekvő a kiadása, de majd meglátjuk.
Ami pedig a lassúságot illeti: sajnos egyetértek, tényleg lassan jönnek ki az új kötetek. Már a befejezés körül kéne lennünk az Árnybíróval. Idén azért remélem ki lesz adva (legalább) 15-ig. Persze ott a válság is, de sajnos az új címek behozásával egyenesen arányosan lelassultak a címek. :/
Amúgy előfordulhat, hogy az Árnybíró bunko-kiadás is kapott színes oldalakat (bár erős kétségeim vannak).
Ami a gaiden kötetet illeti, elég kézenfekvő a kiadása, de majd meglátjuk.
Ami pedig a lassúságot illeti: sajnos egyetértek, tényleg lassan jönnek ki az új kötetek. Már a befejezés körül kéne lennünk az Árnybíróval. Idén azért remélem ki lesz adva (legalább) 15-ig. Persze ott a válság is, de sajnos az új címek behozásával egyenesen arányosan lelassultak a címek. :/
Ez szándékosan van így, hogy a magazinos vásárlásnak is legyen előnye a rajongók számára. Extra.
tudom. XD
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
Ez szándékosan van így, hogy a magazinos vásárlásnak is legyen előnye a rajongók számára. Extra.
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
én úgy tudom hogy általában a japán mangában sincs benne a színes oldal (persze vannak kivételek, amikben igen).
mivel eredetileg magazinokba futnak a címek, ezért a fejezetek első oldalai színesek szoktak lenni, de amikor már kötetben kiadják őket akkor nem mindig tartják meg a színes oldalakat. úgyhogy a színes oldalak a magazinokba "készülnek" és nem a kötetbe.
szerk: pl a Naruto magyar kiadásában is lehet látni hogy mik lennének a színes oldalak, de ezek a japán kiadásban sem voltak benne. ez 100%, mivel az első kb 20 rész megvolt nekem japánul, csak aztán eladtam.
mivel eredetileg magazinokba futnak a címek, ezért a fejezetek első oldalai színesek szoktak lenni, de amikor már kötetben kiadják őket akkor nem mindig tartják meg a színes oldalakat. úgyhogy a színes oldalak a magazinokba "készülnek" és nem a kötetbe.
szerk: pl a Naruto magyar kiadásában is lehet látni hogy mik lennének a színes oldalak, de ezek a japán kiadásban sem voltak benne. ez 100%, mivel az első kb 20 rész megvolt nekem japánul, csak aztán eladtam.
Szerk: vadooc 2009-08-02 21:40:51
beküldve: 2009-08-02 19:22:06
(#1618) Én totálisan sajnálnám a színes oldalak hiányát. Pl a Hellsing negyedik kötetében van pár olyan oldal ahol a képek valószínüleg eredetiben színesek, de fekete fehérben valahogy nagyon nem azt hozzák, mintha eredetileg olyan színekben készültek volna.
Sötétség nélkül nincs fény.
Japánban is úgy adták ki az Angyou Onshi-t, hogy színes védőborító és a kötés pedig simán fekete, rajta a manga (manhwa) címével?
mert úgy tudom, hogy a mangák kötését ugyanazzal a mintával, de fekete-fehéren nyomtatják...
mert úgy tudom, hogy a mangák kötését ugyanazzal a mintával, de fekete-fehéren nyomtatják...
ez változó. van olyan japán kiadás mint pl nálunk a Hellsing, hogy teljesen más minta van alatta egyszínűen. van hogy csak a cím, szerző egy színnel (ez lehet kék, narancssárga, rózsaszín vagy fekete is).
beküldve: 2009-08-02 18:09:56
(#1616) most, hogy így beszélünk ezekről az olcsóbb de több kiadásról, felmerült bennem az a kérdés, hogy Japánban is úgy adták ki az Angyou Onshi-t, hogy színes védőborító és a kötés pedig simán fekete, rajta a manga (manhwa) címével?
remélem valaki meg is értette XD
remélem valaki meg is értette XD
私は日本のファンです。
Még jó, hogy.
Amúgy nagyon nagyon lassan jön ez a manga : /
Amúgy nagyon nagyon lassan jön ez a manga : /
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
Szerk: Moderátor 2009-08-02 17:39:16
Én azt remélem, hogy az utolsó, 17. kötet után majd kiadják a "Gaiden" részét is.
én úgy tudom hogy ki fogják adni.
beküldve: 2009-08-02 14:16:17
(#1613) Én azt remélem, hogy az utolsó, 17. kötet után majd kiadják a "Gaiden" részét is.
Abban mindenféle rövid történetek vannak a főbb szereplőkről (valamelyik Mondo-ban még volt is benne egy fejezet, ami a Cshunhjangról szólt).
Abban mindenféle rövid történetek vannak a főbb szereplőkről (valamelyik Mondo-ban még volt is benne egy fejezet, ami a Cshunhjangról szólt).
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
beküldve: 2009-08-02 14:05:44
(#1612) Senki se gondoljon bunkobannál csilli-villi új borítókra. A kanzenbannál (perfect edition) előfordul, a bunkoban igazából egy olcsó(bb) újrakiadás (színes oldalak nélkül) azoknak, akik kedvezőbb áron akarják beszerezni vastagabb formátumban az adott mangát. Általában a bunkoban kiadást csak a manga befejezése után szokták kiadni (na jó, a kanzenbant is).
Tény, hogy akadnak jobb borítók is bunkobanhoz, de a végeredmény egyátalán nem lett rossz. A lényeg úgyis belül van. Szívesen elviselném a hazai megjelenését, mégha vadooc utalgatott is rá, hogy csekély az esélye (amivel mélységesen egyetértek), de mint tudjuk, a remény hal...
Tény, hogy akadnak jobb borítók is bunkobanhoz, de a végeredmény egyátalán nem lett rossz. A lényeg úgyis belül van. Szívesen elviselném a hazai megjelenését, mégha vadooc utalgatott is rá, hogy csekély az esélye (amivel mélységesen egyetértek), de mint tudjuk, a remény hal...
beküldve: 2009-08-02 13:40:42
(#1611) Én borító téren az eredetikre szavazok. Azok sokkal hangulatosabbak. Ezek úgy néznek ki mintha csak arra menne a dolog, hogy gyorsan csináljunk borítókat, de lehetőleg annyi azért maradjon, hogy az olvasó ha meglátja tudja mit lát. Plusz így elesünk a többi szép borító képtől. Sztem ez így rosszabb.
Sötétség nélkül nincs fény.
hát arra várhatsz hogy mikor lesz újrakiadás vmelyik mangából Magyaro-n. XD
amúgy tényleg jók az új borítók. szvsz elég ciki lett volna hogy ha nem csinálnak hozzá újat. mondjuk nekem mindig is jobban tetszett a "vastagabb" manga kiadás. (pl amcsiban az Omnibus vagy VIZBig) illetve DVD-nél is inkább a díszdobozt szoktam jobban szeretni. (természetesen ezeknek is általában új borítót csinálnak, nem pedig már egy meglévőt használnak fel)
amúgy tényleg jók az új borítók. szvsz elég ciki lett volna hogy ha nem csinálnak hozzá újat. mondjuk nekem mindig is jobban tetszett a "vastagabb" manga kiadás. (pl amcsiban az Omnibus vagy VIZBig) illetve DVD-nél is inkább a díszdobozt szoktam jobban szeretni. (természetesen ezeknek is általában új borítót csinálnak, nem pedig már egy meglévőt használnak fel)
Nekem jobban tetszik az eredeti magyar kiadás, a borítók határozottan szebbek.