Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Magyar anime DVD-k
beküldve: 2008-05-19 10:05:34
(#176) A Naruto topikban kirobbant árvitához: nem akartam ezt leírni, mert nem szeretem a síró kocsmáros szerepét, de túl sok a tévképzet.
Az ugye világos, és többen említették, hogy nyugatabbra ugyanezek a DVDk (pl. FMA) 2500-tól 5600+ Ft-ig terjednek (Japánban még ennél is sokkal magasabb, de az más tészta). Az is világos, hogy ezek a nyugati keresetekhez vannak szabva. Csakhogy: a jogtulajdonost, aki eladja a filmeket Magyarországra, a legkevésbé sem érdekli, hogy itt milyenek a kereseti viszonyok. "Csóró az ország? Minek akkor szinkronos DVD?" Mi ugyanakkora jogdíjat, és előleget fizetünk, mint a Revelation, aki 5600-ért adja Angliában a DVD-t, és veszik, mint a cukrot. A különbséget nekünk kell kigazdálkodni, okos gyártással, kevés emberrel, és sorolhatnám (és közben még meg is kell győzni a jogtulajt, hogy van értelme eladni a jó sorozatokat itthonra). Még azt is meg tudjuk oldani, hogy több extra legyen rajta, mint az angol változaton (a későbbi lemezeken már lesz pl. Crazy Metal extra, ami a TVben sem volt). Mellékszál: elmondjam, hogy a Tesco milyen feltételeket kényszerít a kiadókra? Angliában több lánc is van, nagyobb a kiadók mozgástere, idehaza a Tesco a király, és mindenki azt csinálja, amit ő mond. El lehet képzeli a jutalékát... egy vicc.
Egyszóval ez is úttörés, a minőségi animekiadás irányába, rendes szinkronnal, érdekes extrákkal, a lehető legalacsonyabb áron. Elfogadom, hogy sokakanak még ez is sok; de, hogy pénzt akarunk kifacsarni belőle, az egyszerűen nem igaz. Iszonyat munka van benne, és ahhoz képest nagyon kevés pénz. Ha gazdagok akarnánk lenni, már rég nem ezt csinálnánk...
Az ugye világos, és többen említették, hogy nyugatabbra ugyanezek a DVDk (pl. FMA) 2500-tól 5600+ Ft-ig terjednek (Japánban még ennél is sokkal magasabb, de az más tészta). Az is világos, hogy ezek a nyugati keresetekhez vannak szabva. Csakhogy: a jogtulajdonost, aki eladja a filmeket Magyarországra, a legkevésbé sem érdekli, hogy itt milyenek a kereseti viszonyok. "Csóró az ország? Minek akkor szinkronos DVD?" Mi ugyanakkora jogdíjat, és előleget fizetünk, mint a Revelation, aki 5600-ért adja Angliában a DVD-t, és veszik, mint a cukrot. A különbséget nekünk kell kigazdálkodni, okos gyártással, kevés emberrel, és sorolhatnám (és közben még meg is kell győzni a jogtulajt, hogy van értelme eladni a jó sorozatokat itthonra). Még azt is meg tudjuk oldani, hogy több extra legyen rajta, mint az angol változaton (a későbbi lemezeken már lesz pl. Crazy Metal extra, ami a TVben sem volt). Mellékszál: elmondjam, hogy a Tesco milyen feltételeket kényszerít a kiadókra? Angliában több lánc is van, nagyobb a kiadók mozgástere, idehaza a Tesco a király, és mindenki azt csinálja, amit ő mond. El lehet képzeli a jutalékát... egy vicc.
Egyszóval ez is úttörés, a minőségi animekiadás irányába, rendes szinkronnal, érdekes extrákkal, a lehető legalacsonyabb áron. Elfogadom, hogy sokakanak még ez is sok; de, hogy pénzt akarunk kifacsarni belőle, az egyszerűen nem igaz. Iszonyat munka van benne, és ahhoz képest nagyon kevés pénz. Ha gazdagok akarnánk lenni, már rég nem ezt csinálnánk...
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
Animék, amiket láttam rangsorolva:
1. Chihiro szellemországban (nem véletlenül kapott díjat)
2. Laputa - A égi palota (pont amit vártam, sőt egy kicsit jobb is)
3. A vándorló palota (sokáig ez volt a 2.)
4. A könyvek hercege (másra számítottam, de így is remek)
5. Nausicää - A szél harcosai (ebben sikerült csalódnom egyet)
A Gőzfiút még mindig nem néztem meg.
Bendzsi, nem sikerült eddig megoldanom a problémát, mert nem tudom a Best Hollywood e-mail címét.
Bendzsi, nem sikerült eddig megoldanom a problémát, mert nem tudom a Best Hollywood e-mail címét.
megnéztem a Gőzfiút. Az alapján itt a javított ranglista:
Animék, amiket láttam rangsorolva:
5. Gőzfiú (jó volt, de nem eléggé)
6. Nausicää - A szél harcosai (ebben sikerült csalódnom egyet)
Szerk: Sakamoto Riku 2008-05-02 12:36:20
Hát igen, MIyazaki mester már csak ilyen vicces figura.
Szerintem ez csak szimpla reklám.
Sakamoto Riku:
A Best Hollywood oldalán valóban nem írnak e-mail címet csak telefonszámot.
Elméletileg ha hibás a termék kicserélik de az is lehet, hogy nem a DVD a hibás.
Rendes DVD lejátszon próbáltadki vagy számítógépen?
Elméletileg ha hibás a termék kicserélik de az is lehet, hogy nem a DVD a hibás.
Rendes DVD lejátszon próbáltadki vagy számítógépen?
Rendes lejátszón próbáltam (minimum 20-szor), utána kipróbáltam gépen (sokkal jobban szeretem DVD-n nézni a filmeket). A számítógép bezzeg viszi. Most éppen gépen nézem a Gőzfiút.
beküldve: 2008-05-02 10:52:39
(#172) Majd biztosan én is észreveszem, ha megnézem a Totoro-t, a Kiki-t és a Porco Rosso-t. Még jó, hogy adják az M2-n. Szerencsére reklám nélkül.
Sakamoto Riku:
Rendes DVD lejátszon próbáltad ki vagy számítógépen?
Rendes DVD lejátszon próbáltad ki vagy számítógépen?
Kedvenc animém az Ezüst Nyíl!
Szerk: Bendzsi 2008-05-02 10:56:51
Én felfedeztem a Miyazaki filmeknél utalásokat más anime filmekre. Például: a Laputában a palotán elő jó roboton olyan kis lények mászkálnak, ami Nausicää-nak is van. A könyvek hercegében meg a "mozgó bábus" órára Porco Rosso van írva.
Ilyesmiket én is észrevettem.
Lássuk csak.
Kiki a bostorkányfutárban a buszokon és a Porco Rosso repülőgépének a motorján a "GHIBLI" felirat szerepel.
A Chihiro szellemországban ugyan olyan kormocskák vannak mint a Totoróban.
Több Ghibli filmben feltünik Totoro (plüss, rajz....stb)
.........sorolhatnám.
De a legjobban nekem az tetszik, hogy a szereplők menyire hasonlítanak.
Szerk: Bendzsi 2008-05-02 10:57:27
beküldve: 2008-05-02 10:19:13
(#169) beküldve: 2008-05-02 10:14:18
(#168) Én felfedeztem a Miyazaki filmeknél utalásokat más anime filmekre. Például: a Laputában a palotán elő jó roboton olyan kis lények mászkálnak, ami Nausicää-nak is van. A könyvek hercegében meg a "mozgó bábus" órára Porco Rosso van írva.
beküldve: 2008-05-02 07:52:23
(#167) Animék, amiket láttam rangsorolva:
Szerk: Sakamoto Riku 2008-05-02 07:53:36
Con-on szerettem volna Final Fantasy Vll: Advent Children DVD-t venni, de mire rászántam magam, elfogyott.
Tegnap szintén angyot csalódtam, mikor a Con-on vett DVD-met szerettem volna megnézni. A DVD: A könyvek hercege. Berakom a DVD lejátszóba, kiírja: No disc. Utána elindul, be akartam állítani a japán hangot (angol és japán van rajta) magyar felirattal (magyar és angol van rajta). Sikerült a japán hangig eljutnom, mert utána nem történt semmi, újra kellett indítanom. Aztán folyamatosan ment a "No disc"-ezés. Pedig angyon érdekel a film. Ez nem ért meg nekem 2000Ft-ot. Majd e-mail-ben kérek tőlük egy új példányt, hátha összejön.
Tegnap szintén angyot csalódtam, mikor a Con-on vett DVD-met szerettem volna megnézni. A DVD: A könyvek hercege. Berakom a DVD lejátszóba, kiírja: No disc. Utána elindul, be akartam állítani a japán hangot (angol és japán van rajta) magyar felirattal (magyar és angol van rajta). Sikerült a japán hangig eljutnom, mert utána nem történt semmi, újra kellett indítanom. Aztán folyamatosan ment a "No disc"-ezés. Pedig angyon érdekel a film. Ez nem ért meg nekem 2000Ft-ot. Majd e-mail-ben kérek tőlük egy új példányt, hátha összejön.
Megoldódot a probléma?
A Con-on én is megakartam venni a Könyvek hercegét és a
Földtenger varázsliját is de nem volt nálam elég zseton.
Ezért most megrendeltem mindketőtt a Ninja Scroll-al együtt.
Ezt is megveszem majd. Egy kis nosztalgia. [Link]
beküldve: 2008-04-25 08:53:04
(#165) Május 28-tól jön a FMP Fumoffu dvd. Linket lásd a megfelelő topikban.
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
beküldve: 2008-04-22 11:22:16
(#164) Con-on szerettem volna Final Fantasy Vll: Advent Children DVD-t venni, de mire rászántam magam, elfogyott.
beküldve: 2008-04-22 09:49:58
(#163) Nah, szépet csúszik a Ninja Scroll is: május 28.
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
beküldve: 2008-04-14 07:01:42
(#162) A közeljövőben szerintem semmiképp sem. Bár lehet, hogy azt sem venném meg.