Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Legutóbb olvastad, ilyen volt
beküldve: 2009-07-06 10:51:46
(#311) Én legutóbb Lee Sang Euntól az Utopia of Homosexuality manhwát olvastam.
Először elgondolkoztam rajta, hogy te jó ég, ezt most biztos el kellett kezdeni?
De végül bejött :) Szeretem a manhwák grafikáját, és ez sem volt kivétel, szép rajzok vannak benne.
Nekem tetszett - bár lehet csak azért, mert ilyen nagy manhwa-párti vagyok...
Először elgondolkoztam rajta, hogy te jó ég, ezt most biztos el kellett kezdeni?
De végül bejött :) Szeretem a manhwák grafikáját, és ez sem volt kivétel, szép rajzok vannak benne.
Tetszettek a poénok is, a szereplők egyéniségei. Bong Bin tényleg elég lányosra sikeredett, bár Suk Ha személyiségét nem tudja felülmúlni xD Az az agresszió nála...
Az kicsit ugyan sablonos volt számomra benne, hogy Ji Sub a végén lemond Suk Háról, mert látja, hogy Bong Binnel szeretik egymást, és még segít is nekik, hogy összejöjjenek... Na persze!
Mondjuk arra nem jöttem rá, hogy Yuri mit is akart Da Nitól, hogy miért keverte így meg a dolgokat. Vajon ő is beleszbült volna?
Az kicsit ugyan sablonos volt számomra benne, hogy Ji Sub a végén lemond Suk Háról, mert látja, hogy Bong Binnel szeretik egymást, és még segít is nekik, hogy összejöjjenek... Na persze!
Mondjuk arra nem jöttem rá, hogy Yuri mit is akart Da Nitól, hogy miért keverte így meg a dolgokat. Vajon ő is beleszbült volna?
Nekem tetszett - bár lehet csak azért, mert ilyen nagy manhwa-párti vagyok...
Szerk: _gabi 2009-07-06 10:56:08
beküldve: 2009-06-14 18:23:36
(#310) Én legutóbb a Berserket olvastam el 1-től a 4-dik kötetig. Pedig kezdetben, mikor megláttam az animet úgy voltam vele hogy "ez nagyon gagyi, az egész csakis az aprításról szól, és hogy én sosem fogom végignézni!" Azt egy haveromtól elkértem puszta kiváncsiságból az első két kötetét, majd azokat elolvastam, és rájöttem, hogy nem is olyan rossz, bár az anime továbbra sem tetszik nekem (csúnya hátterek, nyomorultul megrajzolt mellékszereplők, de ami a legjobban idegesít engem, az Griffith, bár tudom hogy benne van a mangában is, és így játam, de abban is idegesít), a manga viszont elnyerte a tetszésemet, az egyetlen nagy bajom vele, a hossza. Nem tudom hogy hogyan fogok harminc akárhány kötetet finnanszírozni belőle. Hát remélem megoldom valahogy.
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
beküldve: 2009-06-06 00:37:28
(#309) Szerintem aki minden témában követi a postjaimat, lassan keresgél a környékén egy jó nagy tárgyat, amivel leüthet, de:
Tegnap beleolvasgattam a Meitantei Conan mangába, és haláli jó! Krimi és romantika kedvelőinek meg egyenesen kötelező. Ha az anime tetszett (vagyis inkább tetszik), akkor is bele KELL nézni.
Tegnap beleolvasgattam a Meitantei Conan mangába, és haláli jó! Krimi és romantika kedvelőinek meg egyenesen kötelező. Ha az anime tetszett (vagyis inkább tetszik), akkor is bele KELL nézni.
"Ima wa mada ienai keredo, kimi dake wo AISHITERU!"
A magányos harcos aki "csak a saját célja érdekében fightol és nem segít", elesett bajtársai nevének tisztázásért bosszúhadjáratra indul, majd mégis összefut valakivel, akinek a) segít b) segítenek egymásnak céljaik eléréséért c) anything else.
Nem kell ezt utálni ahhoz, hogy "beskatulyázzák". Nem egy eredeti ötlet. Az ilyesféle szavazásokra pedig igencsak ritkán lehet támaszkodni. Főleg, ha kevesen szavaztak.
Nem kell ezt utálni ahhoz, hogy "beskatulyázzák". Nem egy eredeti ötlet. Az ilyesféle szavazásokra pedig igencsak ritkán lehet támaszkodni. Főleg, ha kevesen szavaztak.
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Szerk: Hanon 2009-06-04 19:39:57
érdekes a szavazatok ellen nem tudtál szólni?+ nem tudtál példát hozni miből lopott? miből is?..hehe most örül a májam....
a lényeg összefoglalva neked nem tetszik ezér beskatulyáztad...
a 90-95% értékelések önmagukért beszélnek részemről téma lezárva....
a lényeg összefoglalva neked nem tetszik ezér beskatulyáztad...
a 90-95% értékelések önmagukért beszélnek részemről téma lezárva....
beküldve: 2009-06-04 19:08:55
(#306) Hetente olvasom a Bleachet és a Narutót . Meg próbálom To Love Ru és Detective Conan maradásomat behozni./Ami el fog tartani egy ideig/.
És hamar elkezdem a Vampire Knight remélem nem csalódok mint az animébe...
És hamar elkezdem a Vampire Knight remélem nem csalódok mint az animébe...
ha olyan sablon lenne nyilván nem érte volna meg a 9 kötet és még jópár folytatást majd...egy rossz manga 3-4 kötetnél tovább nem húzza....
Óóó, azért van bőven 20+ kötetes sablonokra, klisékre épülő manga, hidd el. ;)
hm...attól hogy te utász valamit nem kell leszólni...és közbe mégis olvasod szóval hogy is van ez?
Ha valami nem tetszik akkor ne is véleményezzem?
Nem tetszik, de egyszerűen hajt a kíváncsiság, hogy "és akkor ezután mégis mi lesz? Mit sütnek még el?".
Ismerek valakit aki ugyanebbe a csapdába esett bele, de szegény szerencsétlen az Ichigo 100%-al járt így. Nem bírta nem végigolvasni, tudni akarta, hogy melyik csaj lesz meg. Ha ebből indulunk ki, én még szerencsésnek mondhatom magam az Übel Blattal - ebben legalább van meztelen shota.
beküldve: 2009-06-04 18:42:07
(#304) Világosítsál már fel milyen klisére gondolsz miből vetted :P
Amúgy angol nincs? ha olyan sablon lenne nyilván nem érte volna meg a 9 kötet és még jópár folytatást majd...egy rossz manga 3-4 kötetnél tovább nem húzza....
Nézd cska a pontozását...télleg nagyon rossz...hülye a fél világ...
[Link]
[Link]
[Link]
folytassam még?
hm...attól hogy te utász valamit nem kell leszólni...és közbe mégis olvasod szóval hogy is van ez?
Amúgy angol nincs? ha olyan sablon lenne nyilván nem érte volna meg a 9 kötet és még jópár folytatást majd...egy rossz manga 3-4 kötetnél tovább nem húzza....
Nézd cska a pontozását...télleg nagyon rossz...hülye a fél világ...
[Link]
[Link]
[Link]
folytassam még?
Szerk: Géza Gábor 2009-06-04 18:49:40
"Fél világ". Biztosan azért csak Olasz és Franciaországig jutott el mert akkora az érdeklődés és annyira színvonalas.
Na, nem mindenkinek ugyanaz jön be, van akinek nem elég a klisé, shota, loli, fight és nudity elemek. Ilyen az élet.
Na, nem mindenkinek ugyanaz jön be, van akinek nem elég a klisé, shota, loli, fight és nudity elemek. Ilyen az élet.
beküldve: 2009-06-04 16:29:00
(#302) Hát most erre mit mondjak...he nem is akarod normálisan olvasni, velesleges mondanom helyszíneket, mert annyi lesz hogy csuhaj én se tudom így fejből felét se.
Amúgy pont ez az 0. kötet pont semmi extrát nem tartogat az uccsó gyilkosságig.
Fordulatok spoierezek akkor:
OFF: Amúgy ha már magyar fordítás nekem a mangafanos nem tetszik főleg a helsing nem semmi élet a krakterekbe a Fun Subereknél legalább megvan még ha nem is pontos. OFF END
mind1 nekem a fél világnak bejön, nem lehet mindenki ugyanolyan és ez így jó
szerintem ha ez nem jön be akkor a Gantz sem jön be neked pedig az a másik nagy kedvencem és hasonló stílus
Amúgy pont ez az 0. kötet pont semmi extrát nem tartogat az uccsó gyilkosságig.
Fordulatok spoierezek akkor:
ATO-nak átadja egy ereje részeét....végre egy olyan manga ahol nem a főellenséget öli meg utoljára(Glenn) ő lesz a harmadik halott "hős", az a baj hogy nem nagyon mondhatk többet mert télleg uncsi lenne utána olvasni
OFF: Amúgy ha már magyar fordítás nekem a mangafanos nem tetszik főleg a helsing nem semmi élet a krakterekbe a Fun Subereknél legalább megvan még ha nem is pontos. OFF END
mind1 nekem a fél világnak bejön, nem lehet mindenki ugyanolyan és ez így jó
szerintem ha ez nem jön be akkor a Gantz sem jön be neked pedig az a másik nagy kedvencem és hasonló stílus
Szerk: Géza Gábor 2009-06-04 16:45:41
Az első kötetben azokat öli meg akik ellopták az ő nevét és a társaiét akik teljesítették 20 éve a küldetést és pont akkor derül ki hogy a 7 hős a legnagyobb szemét, és itt lesz eslő nagy fordulat lesz még több is ....amúgy nem tom hogy olvastad de magyarul már lehet és minőségi munka ha angolul/japánul nem lett volna világos
Az a hatalmas fordulat a plotban világos, hogy tulajdonképp kik a rosszfiúk, és Köinzel most nekiindult és henteli mindegyiket egyesével, nem is erre vagyok kíváncsi. Egyszerűen a helyszínek, a szereplők. Se megjegyezni nem tudom őket, se nem érdekel annyira, de így, hogy szinte magamat kényszerítem az olvasásra elég viccesen üt ki ez a helyzet.
Csak az első 2 fejezetet olvastam magyarul (általában próbálom elkerülni őket, a már eleve enyhén félrefordított angol scanlationökből mégelferdítettebb magyar fordításoknál nincs rosszabb), többit már mind angolul, de nem hiszem, hogy nyelvi hiányosságok miatt lenne ennyire ellenszenves az egész.
Lesz még fordulat? Remélem is, 9 kötetes még ongoing mangába illene beletuszkolni párat.
Ha nem lenne ennyire nyomorultul klisés esetleg próbálnék jobban elmélyedni a sztoriban. Így viszont szinte csak eye-candyként funkcionál az egész - meztelen shota, secks, yay.
Szerintem egyszerűen borzasztó. Persze, nem egy igazán jó manga indul rosszul, de már rögtön az elején ekkora kliséket elsütni nem valami jó kezdés.
Szerk: Hanon 2009-06-04 16:24:09
Übel Blatt
Előfordult már beletek valaha az, hogy nem tudtatok letenni egy mangát mert tudni akartátok, hogy mi történik - és mindeközben még szar is, és teljes szívetekből gyűlölitek már az első fejezetek után? Na, itt pont ez a helyzet.
Már az első 2 fejezet után olyan szívesen eldobtam volna az egészet, de gondoltam márcsak tiszteletből is végigolvasom a 0. kötetet, hogy legyen jogom fikázni. Viszon ennek az lett vége, hogy képtelen voltam nem belelesni az 1. kötetbe, csak azért, hogy lássam, mi lesz a kis elf füles shotával.
Ezt még csak tetézi az, hogy fogalmam sincs mi történik, elvégre próbálok legkevésbe sem odafigelni, valami eszméletlen szar az egész. Miért van ott Köinzell az első kötetben ahol, mi az az "other side", mi lett a 0. kötetben lévő csúnya bácsival akit Köinzell megsebesített, és egyáltalán, ki a franc volt az. (kérdéseimre válaszokat szívesen várok)
Szóval beleestem ebbe a csapdába, abbahagynám az olvasását ha tudnám, de hajt az a rohadt kíváncsiság.
Előfordult már beletek valaha az, hogy nem tudtatok letenni egy mangát mert tudni akartátok, hogy mi történik - és mindeközben még szar is, és teljes szívetekből gyűlölitek már az első fejezetek után? Na, itt pont ez a helyzet.
Már az első 2 fejezet után olyan szívesen eldobtam volna az egészet, de gondoltam márcsak tiszteletből is végigolvasom a 0. kötetet, hogy legyen jogom fikázni. Viszon ennek az lett vége, hogy képtelen voltam nem belelesni az 1. kötetbe, csak azért, hogy lássam, mi lesz a kis elf füles shotával.
Ezt még csak tetézi az, hogy fogalmam sincs mi történik, elvégre próbálok legkevésbe sem odafigelni, valami eszméletlen szar az egész. Miért van ott Köinzell az első kötetben ahol, mi az az "other side", mi lett a 0. kötetben lévő csúnya bácsival akit Köinzell megsebesített, és egyáltalán, ki a franc volt az. (kérdéseimre válaszokat szívesen várok)
Szóval beleestem ebbe a csapdába, abbahagynám az olvasását ha tudnám, de hajt az a rohadt kíváncsiság.
Nem értem mi a kérdés?
A történet:
20 évvel ezelőtt az uralkodó elküldött 14 tehetséges harcost, hogy véget vessen a hosszú harcnak, ami már jó ideje sújtja a vidéket. Útközben 3 elesett, 4 pedig áruló lett és a maradék 7 aki sikeresen teljesítette a küldetést végzett velük. Azonban 20 év múlva a 4 áruló állítólag visszatért és tündemágiával keresztezve testüket hatalmas erőre tettek szert.
A király eközben egy jóslatot kap, ami szerint egy új hős túlragyogja a 7 legendás hőst (akik még mindig élnek) és megmenti a birodalmat. Fel is bukkan a próféciában megjövendölt hős vagyis ezt hiszik róla ő nem más mint Köinzell.
Köinzell fél-tünde és egy különösen erős kardot birtokol, amit csak telihold alatt képes bevetni. Most mindenki azt gondolhatja, hogy sablon történet fog következni, pedig nem. Addig el is hiteti ezt velünk a mangaka, míg az utolsó legendás gonosztevő megölésére nem kerül sor(első kötet vége). Ekkor ugyanis Köinzell előáll a történetével: 20 évvel ezelőtt 14 ember indult útnak a király parancsára, hogy véget vessen a háborúnak. 3 elesett útközben….ismerős történet ugye? Azonban csak eddig egyezik a legenda. Valójában a 7 szentként tisztelt hős megijedt és visszafordult a maradék négy elvégezet a küldetést, de úton hazafelé rájuk támadt a „7 hős”. Megölték mind a négyet, azaz csak majdnem Köinzell túlél a támadást és egy tündérrel egyesíti a testét. Az ingatag teste miatt kellett 20 évet várnia mire beteljesítheti a bosszúját. Na igen csak egy probléma van. Senki nem hisz neki, a „7 hős” mögött pedig ott áll egy egész ország és a király. Egy fél-tünde egy egész ország ellen….nem fogunk unatkozni…
....amúgy nem tom hogy olvastad de magyarul már lehet és minőségi munka ha angolul/japánul nem lett volna világos
20 évvel ezelőtt az uralkodó elküldött 14 tehetséges harcost, hogy véget vessen a hosszú harcnak, ami már jó ideje sújtja a vidéket. Útközben 3 elesett, 4 pedig áruló lett és a maradék 7 aki sikeresen teljesítette a küldetést végzett velük. Azonban 20 év múlva a 4 áruló állítólag visszatért és tündemágiával keresztezve testüket hatalmas erőre tettek szert.
A király eközben egy jóslatot kap, ami szerint egy új hős túlragyogja a 7 legendás hőst (akik még mindig élnek) és megmenti a birodalmat. Fel is bukkan a próféciában megjövendölt hős vagyis ezt hiszik róla ő nem más mint Köinzell.
Köinzell fél-tünde és egy különösen erős kardot birtokol, amit csak telihold alatt képes bevetni. Most mindenki azt gondolhatja, hogy sablon történet fog következni, pedig nem. Addig el is hiteti ezt velünk a mangaka, míg az utolsó legendás gonosztevő megölésére nem kerül sor(első kötet vége). Ekkor ugyanis Köinzell előáll a történetével: 20 évvel ezelőtt 14 ember indult útnak a király parancsára, hogy véget vessen a háborúnak. 3 elesett útközben….ismerős történet ugye? Azonban csak eddig egyezik a legenda. Valójában a 7 szentként tisztelt hős megijedt és visszafordult a maradék négy elvégezet a küldetést, de úton hazafelé rájuk támadt a „7 hős”. Megölték mind a négyet, azaz csak majdnem Köinzell túlél a támadást és egy tündérrel egyesíti a testét. Az ingatag teste miatt kellett 20 évet várnia mire beteljesítheti a bosszúját. Na igen csak egy probléma van. Senki nem hisz neki, a „7 hős” mögött pedig ott áll egy egész ország és a király. Egy fél-tünde egy egész ország ellen….nem fogunk unatkozni…
....amúgy nem tom hogy olvastad de magyarul már lehet és minőségi munka ha angolul/japánul nem lett volna világos
Személyes vélemény az Übel Blatt egy nagyszerű manga de 16 év alattiak nak természetes hogy nem jön be vagy sok mindne nem világos.....
Szerk: Géza Gábor 2009-06-04 16:16:27
beküldve: 2009-06-04 15:49:36
(#299) Übel Blatt
A Démonnaplót én nem nevezném még BL-nek sem, nemhogy yaoinak. Persze, ha olyan szemüvegen keresztül nézzük, akkor bele lehet látni dolgokat, de ilyen alapon a Kuroshitsuji is BL. Én a magam részéről nem fedeztem fel semmi romantikát a két főhős között.
Magyarul is fellelhető online mangák közül a 07-Ghostot és a Pandora Heartsot ajánlanám. Mindkettő a fantasy/akció/vígjáték/fangi rl bait kategóriába tartozik, izgalmas történetük van, és épp most készült belőlük anime sorozat is.
Köszike!Valószín leg a Démonnaplót majd beszerzem!
Az online mangáknak meg még ma utánajárok!
Még egyszer köszönöm a segítséget!!!
"Minden apa álma, hogy a lánya elkerül a háztól, mielőtt istenigazában beindulnának a hormonjai." (Stephenie Meyer)