Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Legutóbb olvastad, ilyen volt
Meitantei Conan 1-35.fejezet.
Ismertető:
[Link]
Nagyon jó, hogy majd az Animax leadja, kedvencek közé "sikeredett". Nagyon jó krimi. Grafika szvsz nem a legjobb, de végülis nem a legrosszabb. Történet "simán" megérdemli a 10/10+1pont-ot, de a Grafika csak a 10/8 üti. Már maga az első fejezett jó volt, pedig nem sok mangánnál van ez. Kedvenc karakter:
Shinichi, vagyis eleje 10/10 és a karakterek 10/9.
Kedvenc rejtély:
"Családkiírtási szándékok" az ami hajón játszódik és több gyanúsított van. (első 35 fejezet alapján értékelek)
Mint krimi műfaj 10/10-es. Kritikát nem nagyon tudnák írni.
Vagyis 10/10.
Ismertető:
[Link]
Nagyon jó, hogy majd az Animax leadja, kedvencek közé "sikeredett". Nagyon jó krimi. Grafika szvsz nem a legjobb, de végülis nem a legrosszabb. Történet "simán" megérdemli a 10/10+1pont-ot, de a Grafika csak a 10/8 üti. Már maga az első fejezett jó volt, pedig nem sok mangánnál van ez. Kedvenc karakter:
Kedvenc rejtély:
"Családkiírtási szándékok" az ami hajón játszódik és több gyanúsított van. (első 35 fejezet alapján értékelek)
Vagyis 10/10.
Sztem nem lehet túl jó... Ahogy nézem a linket és a képeket, egyből kukucska jut az eszembe...
Lolli pop, lolli pop, oh lalilali pop, lolli pop, lolli pop,oh lalilali pop!
beküldve: 2009-02-27 19:41:04
(#266) Meitantei Conan 1-35.fejezet.
Ismertető:
[Link]
Kedvenc rejtély:
Vagyis 10/10.
Ismertető:
[Link]
Kedvenc rejtély:
Vagyis 10/10.
Szerk: baniaa3 2009-02-27 19:43:44
beküldve: 2009-02-14 19:22:43
(#265) To Terra / Terra e... / Towards the Terra v 1-2
Az animéjének az első két részét láttam még anno, érdekesen indult - csak épp befejezni nem volt még időm (azóta sem pótoltam...), a mangát viszont beszereztem, mert egyrészt a BL műfaj édesanyja az alkotója (Takemiya Keiko, az ő műve a Kaze to ki no Uta!!), másrészt pedig általában minden jobb eredetiben, az adaptációkat sokszor elszúrják.
Három kötetes összesen, de nagy alakú mangákról van szó, ráadásul 300-400 oldal hosszú mindhárom.
Történet: A jövőben a számítógépek irányítják az emberi élet különböző aspektusait, még a szaporodást is. Senki nem kérdőjelezi meg az SD-t, az új irányító rendszert, kivéve a Mu-k, a mutáns faj, melynek képviselői telepatikus képességekkel rendelkeznek. A Mu-k célja, hogy visszatérhessenek az emberiség bölcsőjébe, a Terrára.
1977-es, nagyszerű sci-fi mű, Takemiya-sensei humorával fűszerezve.
Az animéjének az első két részét láttam még anno, érdekesen indult - csak épp befejezni nem volt még időm (azóta sem pótoltam...), a mangát viszont beszereztem, mert egyrészt a BL műfaj édesanyja az alkotója (Takemiya Keiko, az ő műve a Kaze to ki no Uta!!), másrészt pedig általában minden jobb eredetiben, az adaptációkat sokszor elszúrják.
Szerk.: mielőtt valaki félreértené, attól még, hogy az alkotó Takemiya-sensei, nem BL-ről van szó!!
Három kötetes összesen, de nagy alakú mangákról van szó, ráadásul 300-400 oldal hosszú mindhárom.
Történet: A jövőben a számítógépek irányítják az emberi élet különböző aspektusait, még a szaporodást is. Senki nem kérdőjelezi meg az SD-t, az új irányító rendszert, kivéve a Mu-k, a mutáns faj, melynek képviselői telepatikus képességekkel rendelkeznek. A Mu-k célja, hogy visszatérhessenek az emberiség bölcsőjébe, a Terrára.
1977-es, nagyszerű sci-fi mű, Takemiya-sensei humorával fűszerezve.
9/28 NEVER FORGET
Szerk: Zurelily 2009-02-14 19:23:57
beküldve: 2009-02-13 20:36:56
(#263) D-Gray Man manga 1. fejezet: nagyon nagy csalódás volt számomra, ezért nem is olvastam tovább. Az animéből láttam részleteket, meg nagyon tetszett a rajzolása, de ez a történet kifejezetten unalmas volt számomra, ráadásul az a lény-izé....brrrrrrr...nem gondoltam volna, hogy tud egy rajz félelmetes is lenni, pedig hát...
Azért biztos van benne vmi jó dolog, ha ennyien szeretik/ennyi rész jelent meg belőle. Tanácsot kérnék: érdemes megnéznem az animét, vagy az is olyan gusztustalan, mint a manga? (legalábbis én utálom a gépbe épitett mumifikálódott testeket )
A másik: Rozen Maiden 1-2. manga
Na ez már igencsak kellemes olvasmány :)) Kicsit ugyan idegesit, hogy a főgonoszt egyáltalán nem lehet komolyan venni, mert mindig csak fenyegetőzik, de a poénok kárpótolnak mindenért!
A történet sztem nem annyira erős, meg eléggé Fate/Stay Night feelingem volt az olvasása közben (bár ez sztem sokkal jobb), de a rajzolása gyönyörű. Garantáltam tovább fogom olvasni a közeljövőben
Azért biztos van benne vmi jó dolog, ha ennyien szeretik/ennyi rész jelent meg belőle. Tanácsot kérnék: érdemes megnéznem az animét, vagy az is olyan gusztustalan, mint a manga? (legalábbis én utálom a gépbe épitett mumifikálódott testeket )
A másik: Rozen Maiden 1-2. manga
Na ez már igencsak kellemes olvasmány :)) Kicsit ugyan idegesit, hogy a főgonoszt egyáltalán nem lehet komolyan venni, mert mindig csak fenyegetőzik, de a poénok kárpótolnak mindenért!
kedvencem a vérengzős Micimackó
Az a jó bennük, hogy mindig akkor jönnek, amikor az ember a legkevésbé számit rájuk. Na meg a babák személyiségei. Hihetetlenül jók! A történet sztem nem annyira erős, meg eléggé Fate/Stay Night feelingem volt az olvasása közben (bár ez sztem sokkal jobb), de a rajzolása gyönyörű. Garantáltam tovább fogom olvasni a közeljövőben
beküldve: 2009-02-13 19:14:05
(#262) Angyalok Menedéke 1.kötet
Ahhoz képest hogy Shoju. Nagyon igényes Rajz
Fantázia dús történet. Mondjuk még szereplőkből nincs
kedvenc. Vissza térve a történetre:
Huh, úgy láttom Yuki-Sama nem akarja pihentetni a szereplőket folyamatosan történek a bajok.
10/10
Kenshin 5.kötet
Kötetekről kötetekre egyre izgalmasabb lesz.
Most a Extra fejezetben Jahiko kissrác kapta a főszerepet.
Természetesen ez volt eddig a legigényesebb kötet
10/10
Ahhoz képest hogy Shoju. Nagyon igényes Rajz
Fantázia dús történet. Mondjuk még szereplőkből nincs
kedvenc. Vissza térve a történetre:
Huh, úgy láttom Yuki-Sama nem akarja pihentetni a szereplőket folyamatosan történek a bajok.
10/10
Kenshin 5.kötet
Kötetekről kötetekre egyre izgalmasabb lesz.
Most a Extra fejezetben Jahiko kissrác kapta a főszerepet.
Természetesen ez volt eddig a legigényesebb kötet
10/10
beküldve: 2009-01-31 19:26:52
(#261) FMP Sigma 6-7. fejezet:
Nahát, ez még mindig hajszálra egyezik az animével. Mondjuk Leonard jelenete egy kicsit hangsúlyosabb lett, mint a TSR-ben.
Nahát, ez még mindig hajszálra egyezik az animével. Mondjuk Leonard jelenete egy kicsit hangsúlyosabb lett, mint a TSR-ben.
A csók Kaname és közte itt is megvolt. Sousuke meg most kezd lelkileg vívódni. Rádöbben, hogy a Mithrill nem minden.
Remélem nemsokára jön a többi fejezet is angolul, igaz a sorozat után már nem olyan izgalmas.Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
beküldve: 2009-01-29 11:13:32
(#260) Jiang Rong: Farkastotem
Kalandregény, filozofikus mélységű eposz a mongol sztyeppi farkasokról, ember és farkas kapcsolatáról, a mongol pusztáról, annak pusztulásáról, az emberi lélek romlásáról. Megfogalmazza a kínai gondolkodásmód kritikáját.
Rég olvastam ennyire jó könyvet.
A szerző leírása a pusztáról, az ottani életről ... mintha én is ott lettem volna, és saját szememmel láttam volna mindent...
Nem vagyok egy túlontúl érzékeny lány, de az utolsó fejezetet sírva olvastam végig.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a farkasokat, a természetet. Nem fog csalódni e könyvben.
Kalandregény, filozofikus mélységű eposz a mongol sztyeppi farkasokról, ember és farkas kapcsolatáról, a mongol pusztáról, annak pusztulásáról, az emberi lélek romlásáról. Megfogalmazza a kínai gondolkodásmód kritikáját.
Rég olvastam ennyire jó könyvet.
A szerző leírása a pusztáról, az ottani életről ... mintha én is ott lettem volna, és saját szememmel láttam volna mindent...
Nem vagyok egy túlontúl érzékeny lány, de az utolsó fejezetet sírva olvastam végig.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a farkasokat, a természetet. Nem fog csalódni e könyvben.
"Startings are usually scary and endings are usually sad, but it's everything in between that makes it all worth living."
beküldve: 2009-01-29 11:04:27
(#259) A Truancy-t olvastam legutóbb
Ajánlom mindenkinek akinek tetszett a Battle Royal....nézzetek utána a hivatalos honlapon Nagyon jó könyv ,érdemes elolvasni!
Ajánlom mindenkinek akinek tetszett a Battle Royal....nézzetek utána a hivatalos honlapon Nagyon jó könyv ,érdemes elolvasni!
beküldve: 2009-01-29 08:24:12
(#258) Kensin 5:alisteréknek igaza volt hogy minden kötet jobb mint az előzők,de akkkor milyen lessz a 28.?
Meg tudom érteni az érzéseidet, az én kedvenceimet is rendre eltolják, ha animeadaptációra kerül a sor (most épp a Kuroshitsuji miatt bosszankodok).
Mondjuk az Aishiteruze Baby sztem még annyira nem járt rosszul, ha eltekintünk az egyébként teljesen indokolatlan cenzúrától, pl. berakhattak volna a végére egy saját szájízük szerinti lezárást is.
A Kodocha meg tervben van, bár elsőnek inkább az animével próbálkoznék. Az nem tudod, mennyire hű a mangához?
Mondjuk az Aishiteruze Baby sztem még annyira nem járt rosszul, ha eltekintünk az egyébként teljesen indokolatlan cenzúrától, pl. berakhattak volna a végére egy saját szájízük szerinti lezárást is.
A Kodocha meg tervben van, bár elsőnek inkább az animével próbálkoznék. Az nem tudod, mennyire hű a mangához?
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Tiszta jó ezek szerint, hogy megnéztem az első, meg az utolsó részt az animéből, és ennyi Én nem tudom, valamiért a legtöbb kedvencem lezárását elszúrják, tisztelet a kivételnek (eddig egy shounen és két shoujo-favom volt a kb tizenöt nagyon kedvencből, ami tisztességes anime-adaptációt kapott)
A drámázásból tényleg kicsit sok lett a végére, de szerencsére normális a lezárás.
Nekem a legjobban az tetszett a mangában, hogy olyan, hm, hogy is fogalmazzak, szívmelengető a történet Kippei milyen kis házias lett a végére... (egy kezdő anyuka sehol sincs hozzá képest XD)
Jah, azon én is kiakadtam néha, kicsit patchwork-érzésem támadt, meg megfájdult tőle a szemem (időnként megdöbbenek azon, milyen gáz shoujo-borítókat hoznak össze, HanaKiminél pl van egy-két retinaégetős, mintha a mangaka a sok fekete-fehér után nem tudná, milyen színeket használjon XDD)
Ilyen "életszerűbb" shoujóból (mert pl. egy "mit tesz isten, a suli no.1. pasijával bérelek közös lakást" vagy "óh, a szüleink házastársat cseréltek, segáz, tudod mit, járjunk"-típusok kevésbé életszerűek szerintem XD) amúgy tudom ajánlani a Kodochát, néha hasonló a hangulata, mint az Aishiteruze Babynek
A drámázásból tényleg kicsit sok lett a végére, de szerencsére normális a lezárás.
Nekem a legjobban az tetszett a mangában, hogy olyan, hm, hogy is fogalmazzak, szívmelengető a történet Kippei milyen kis házias lett a végére... (egy kezdő anyuka sehol sincs hozzá képest XD)
középen egy nagy kép körülötte sok-sok kicsivel, amitől iszonyatosan túlzsúfoltak és tiritarkák lettek
Jah, azon én is kiakadtam néha, kicsit patchwork-érzésem támadt, meg megfájdult tőle a szemem (időnként megdöbbenek azon, milyen gáz shoujo-borítókat hoznak össze, HanaKiminél pl van egy-két retinaégetős, mintha a mangaka a sok fekete-fehér után nem tudná, milyen színeket használjon XDD)
Ilyen "életszerűbb" shoujóból (mert pl. egy "mit tesz isten, a suli no.1. pasijával bérelek közös lakást" vagy "óh, a szüleink házastársat cseréltek, segáz, tudod mit, járjunk"-típusok kevésbé életszerűek szerintem XD) amúgy tudom ajánlani a Kodochát, néha hasonló a hangulata, mint az Aishiteruze Babynek
A boldog lét egyik alaptörvénye: minden olyan hasznos holmit fokozott gyanakvással kell kezelni, ami kevesebbet nyom, mint a saját használati utasítása.
Szerk: Fyndra 2009-01-21 20:25:13
beküldve: 2009-01-21 18:58:38
(#255) Aishiteruze Baby
A manga végre megadta azt a lezárást, amit hiányoltam az anime végéről, bár sztem a vége felé már kicsit túlzásba vitték a drámázást, de a keserédes befejezés kárpótolt érte.
Arra viszont rá kellett jönnöm, hogy ezt a cuccot cenzúrázták az animében. O_O Pl. Miki-chan a mangában kést tart önvédelmi célokra, nem pedig láncot, ami azért lényegesen veszélyesebb fegyver (elég hülyén is jött le, hogy az animében Kippei totál beparázott a lánc láttán ), plusz azt a részt is teljesen átugrották, amikor
A grafika szép volt, tipikusan shoujós, nem lehetett rá panasz, a borítók ellenben elég rondára sikeredtek. Mindegyiknél ugyanaz volt a koncepció, középen egy nagy kép körülötte sok-sok kicsivel, amitől iszonyatosan túlzsúfoltak és tiritarkák lettek, nekem nem jöttek be, én inkább a letisztultabb dolgokat kedvelem.
A manga végre megadta azt a lezárást, amit hiányoltam az anime végéről, bár sztem a vége felé már kicsit túlzásba vitték a drámázást, de a keserédes befejezés kárpótolt érte.
Arra viszont rá kellett jönnöm, hogy ezt a cuccot cenzúrázták az animében. O_O Pl. Miki-chan a mangában kést tart önvédelmi célokra, nem pedig láncot, ami azért lényegesen veszélyesebb fegyver (elég hülyén is jött le, hogy az animében Kippei totál beparázott a lánc láttán ), plusz azt a részt is teljesen átugrották, amikor
Kippei és Kokoro lefeküdtek egymással,
pedig nem volt benne semmi extra, de hát vigyázni kell a fiatalok érzékeny lelkivilágára. XDA grafika szép volt, tipikusan shoujós, nem lehetett rá panasz, a borítók ellenben elég rondára sikeredtek. Mindegyiknél ugyanaz volt a koncepció, középen egy nagy kép körülötte sok-sok kicsivel, amitől iszonyatosan túlzsúfoltak és tiritarkák lettek, nekem nem jöttek be, én inkább a letisztultabb dolgokat kedvelem.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
beküldve: 2009-01-18 00:42:30
(#254) Ruróni Kensin 1.
Először nem akartam megvenni, de Őszi Conon elfogyott a DN 2, így a 2 Hellsing és a Nana 2. mellé ezt választotam grátiszként.
Nem bántam meg, nagy kedvencem lett a manga, tuti hogy folytatom.
A rajzolás gyönyörű, 10/10-es, a harcjelenetek is nagyon szépek. A történet szintúgy jó és a karakterek igazi egyéniségek. Vérbeli japán manga.
Death Note 2.
Rájöttem, hogy habár a sztori nagyon jó a manga egészében, ez nem a legjobb kötet. Túlságosan lapos a sztori, valahogy nem izgalmas az, hogy Raito és Naomi 100 oldalon keresztül beszélgetnek.
A rajzolást még mindig nem tudom hova tenni, nem mondanám túlságosan szépnek, nem lehet rajta "elbámészkodni", de nem is ronda. Olyan színtelen, nincs benne semmi különlegesség. Talán a perspektívák hiánya miatt támad ilyen érzésem. Persze nem mindenhol hiányzik, ahol van, az nagyon jól néz ki.
Ryuk egyes megszólalása még mindig megnevettetnek.
Először nem akartam megvenni, de Őszi Conon elfogyott a DN 2, így a 2 Hellsing és a Nana 2. mellé ezt választotam grátiszként.
Nem bántam meg, nagy kedvencem lett a manga, tuti hogy folytatom.
A rajzolás gyönyörű, 10/10-es, a harcjelenetek is nagyon szépek. A történet szintúgy jó és a karakterek igazi egyéniségek. Vérbeli japán manga.
Death Note 2.
Rájöttem, hogy habár a sztori nagyon jó a manga egészében, ez nem a legjobb kötet. Túlságosan lapos a sztori, valahogy nem izgalmas az, hogy Raito és Naomi 100 oldalon keresztül beszélgetnek.
A rajzolást még mindig nem tudom hova tenni, nem mondanám túlságosan szépnek, nem lehet rajta "elbámészkodni", de nem is ronda. Olyan színtelen, nincs benne semmi különlegesség. Talán a perspektívák hiánya miatt támad ilyen érzésem. Persze nem mindenhol hiányzik, ahol van, az nagyon jól néz ki.
Ryuk egyes megszólalása még mindig megnevettetnek.
Szerk: .., 2009-01-18 00:42:36
beküldve: 2009-01-14 13:43:48
(#253) én meg a Beauty popot követem nyomon. Kezdegyre érdekesebb lenni.
Manapság még a szar is to let vagy for sale-Vavyan Fable