Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Trigun: 1-2 napja fejeztem be az 1. kötetét (a 2. még várat magára). A legjobban persze a hosszúsága tetszett: idő híján több napomba telt,mire kiolvastam (átlagban olyan 2-3 óra alatt olvasok el egy szimpla mangát.) A cselekmény/szereplők már ismerősek voltak az animéből, velük nem volt problémám. ^^ Az viszont gondot okozott,hogy sok szövegbubit nem tudtam rendesen elolvasni,mert a nyomtatás és a könyv vastagsága miatt nagyon a manga gerince felé estek,és teljesen szét kellett volna hajtanom az oldalakat,az viszont nem esett volna túl jól a gerincének. ^^"
/Nemég olvastam:/
Rémmetró és A káosz kapui: azért említem együtt őket,mert mindkettőről ugyanaz a véleményem: mind a 3-3 kötetük nagyon jó/érdekes/szép,csak a befejezés lett egy kicsit elhamarkodva (jobban mondva a Rémmetrónál viszonylag jól sikerült,csak nem túl vidám,bár ez várható volt; inkább a Káosz kapuinál csalódtam egy kicsit,itt nem is értettem igazán,hogy mi történt :S)
Princess Ai: Éji hajnal prizmája (1-2): örültem,mikor kiderült,hogy lesz még folytatása az első 3 kötetnek, és eddig nem okozott csalódást: ugyanúgy izgalmas cselekményű és szép rajzolású,mint az eddigiek. Egyedül az zavart,hogy a mostani történet kicsit már-már a Narnia krónikáira emlékeztet ezzel az emberek vs. állatszerű és egyéb élőlények alaphelyzettel.
Árnybíró 16: őhm...elég csak ennyit írnom: úristenmileszavége??? >.< :)
A másik a Dharma 2. Ezzel vegyes érzelmeim vannak. Van ami nagyon tetszett, és van ami egyáltalán nem (2 ilyen történet volt).
Aranyhal és tüzijáték: Aranyos, romantikus kis történet, a grafikája is tetszett.
Innocence: Grafikailag talán a legjobban ez tetszett, a történet is jó volt.
Rizspor és Szelindek: Ez a másik nagy kedvencem. Imádom, ahogy Szacsi rajzol és a történetei is annyira egyediek. És amikor Rizspor megemelte a kalapját...
Made in China: A történet jó volt, a grafika már kevésbé, de azért még tetszett.
Promise: Szintén tetszett, és a grafikával sincs sok bajom.
Egy lélegzet: Na itt van az egyik, amikor semmit sem értettem a dologból, nem tudtam ki kicsoda és mit csinál. A drámaisága még így is átjött és megfogott, de továbbra sem értem mi történt...
A hódító: Na, ez volt a másik, amiből semmit sem értettem. Annyira elvont, és annyira nem lehet belelátni a szerző gondolatába, hogy számomra az egész egy nagy kusza valami.
Születésnap: Grafikája nagyon gyenge, legalább az arcot meg lehetett volna szépen rajzolni, a szem és az orr csak egy satírozás. És van ahol nincs is. A kis történet, már ha ezt lehet annak mondani... szóval az tetszett.
Ekklesia: A grafikája nekem túl komor volt, de azért ez a kis szösszenet is tetszett.
Most nem igazán tudom, hogy hogyan érzek a mangával kapcsolatban. Tetszik a gondolatisága, meg a legendái, de a sok harcot és vért eléggé nehezen viseltem. A 10. kötet tájékán kezdtem ott tartani, hogy el kéne adni az egészet, de aztán mégis hajtott a kíváncsiság. Jó manga ez, de bizony hosszas olvasása igencsak lélekölő hatású. És hova tűntek a viccek?
Összefoglalva: várom a következő fejezetet, mert jó a történet, de sosem lesz a kedvencem mangám a brutálissága miatt.
Sajnálom, hogy csalódást okoztam. Mindazonáltal nem igazán értem, mire gondolsz azzal, hogy tahó a stílusa. Bevallom, engem szórakoztatnak a különösebb agymunkát nem igénylő, egzotikus környezetben játszódó, mitológiai, vallási és kulturális érdekességekkel megfűszerezett, nagyjából egy kaptafára készített regényei. Jó, nem okozott egyik se az Amerikai istenekhez vagy a Jég és Tűz dalaihoz hasonló katartikus olvasmányélményt, és az is igaz, hogy nem szívesen adnám oda valamelyik végtagom azért, hogy úgy írjak, mint ő, de pár óra kellemes szórakozásra éppen olyan alkalmas mint egy James Bond film. Azokhoz hasonlóan persze LLL-nek is van pár kifejezetten gyenge könyve, de időben szétoszlatva.
Huhh, most, hogy ennyit gépeltem, már tényleg kíváncsi vagyok rá, mit olvastál tőle... XD
ja és tolerancia ide vagy oda, ezt a emoscene egyedet vagy moderálják ki sürgősen vagy tanítsák meg magyarul, mert ez merénylet a jóízlés ellen. Bocsi, muszáj volt
Ez nagyon tetszett. Én is frászt kaptam tőle, ilyet még az életben nem láttam. És nem is akarok többet. Még csak logikát sem tudtam felfedezni benne. Jó lenne eldönteni, hogy melyik betű után kell /h/, és melyik után nem. Vagy tegye oda mindegyik után.
Na mivel itt a vizsgaidőszak, végre folytatom majd az Akirát \o/ /hogy egy kicsit on is legyek/
ja és
Bolondok aranya 1-2.: Szerintem jó ötlet, és érdekes az egész, kár, hogy soha nem tudjuk meg a végét, pedig érdekelt volna... 8/10
Princess Ai 2-3.: Nem rossz, de nem lett a kedvencem. 7/10
Hellsing 1.: Sokkal jobban tetszett, mint amire vártam. 8/10
Death Note 1-2.: Számomra letehetetlen volt. Vagyis nehezen letehető, mivel a lyukasórámban vettem meg, és kénytelen voltam abbahagyni, mert kezdődött a következő órám. Miután befejeztem, hiányérzet lépett fel. Eddig 9/10
Csillagsivatag: Friss élmény, alig pár perce fejeztem be. Mindig újra és újra rá kell jönnöm, hogy a seinen nem nekem való. (pedig a leírás, a grafika, és beleolvasás után megtetszett, de végigolvasva... hát nem jött át) 6/10
Dominion: Ezt még mindig olvasom. Kb. 1 hete.... Nem köt le. Egyszer csak vége lesz... Mazochista vagyok. Tudom.
Yotsuba to! És nagyon jó
October 27, 2009 ISBN 978-0-75953-001-0
az első kötet adatai, amerikában a Yen Plus adja ki könyvben is, illetve havi magazinban is megjelenteti
Nem úgy volt hogy angolul még ki sem adták??
AUSZTRIA. nem Ausztrália.
én is ott vettem. de hála a 11 év németnek értem is.
természetesen, hála neked globalizáció, angol nyelven beszerezhető az első kötet itthon is
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*