• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Manga >>
Legutóbb olvastad, ilyen volt
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... <<>>
beküldve: 2010-07-14 13:13:46
(#387)
Gemini
Gemini
[ Rászokóban ]
Yaay,végre nálam is beköszöntött a nyári hávájdizsi,úgyhogy tudok jó sokat olvasni. ^^ Igaz,sok mangát,amit meg fogok említeni,már egy/két hónapja olvastam,de azért írok róluk.
Trigun: 1-2 napja fejeztem be az 1. kötetét (a 2. még várat magára). A legjobban persze a hosszúsága tetszett: idő híján több napomba telt,mire kiolvastam (átlagban olyan 2-3 óra alatt olvasok el egy szimpla mangát.) A cselekmény/szereplők már ismerősek voltak az animéből, velük nem volt problémám. ^^ Az viszont gondot okozott,hogy sok szövegbubit nem tudtam rendesen elolvasni,mert a nyomtatás és a könyv vastagsága miatt nagyon a manga gerince felé estek,és teljesen szét kellett volna hajtanom az oldalakat,az viszont nem esett volna túl jól a gerincének. ^^"
/Nemég olvastam:/
Rémmetró és A káosz kapui: azért említem együtt őket,mert mindkettőről ugyanaz a véleményem: mind a 3-3 kötetük nagyon jó/érdekes/szép,csak a befejezés lett egy kicsit elhamarkodva (jobban mondva a Rémmetrónál viszonylag jól sikerült,csak nem túl vidám,bár ez várható volt; inkább a Káosz kapuinál csalódtam egy kicsit,itt nem is értettem igazán,hogy mi történt :S)
Princess Ai: Éji hajnal prizmája (1-2): örültem,mikor kiderült,hogy lesz még folytatása az első 3 kötetnek, és eddig nem okozott csalódást: ugyanúgy izgalmas cselekményű és szép rajzolású,mint az eddigiek. Egyedül az zavart,hogy a mostani történet kicsit már-már a Narnia krónikáira emlékeztet ezzel az emberek vs. állatszerű és egyéb élőlények alaphelyzettel.
Árnybíró 16: őhm...elég csak ennyit írnom: úristenmileszavége??? >.< :)

új | válasz erre | moderátor
beküldve: 2009-12-17 21:02:48
(#386)
Szederinda
Szederinda
[ Rászokóban ]
Ma két kötetet fejeztem be, az egyik a Ruróni Kensin 4. Nem csalódtam benne, nekem továbbra is nagyon tetszett.

A másik a Dharma 2. Ezzel vegyes érzelmeim vannak. Van ami nagyon tetszett, és van ami egyáltalán nem (2 ilyen történet volt).
Aranyhal és tüzijáték: Aranyos, romantikus kis történet, a grafikája is tetszett.
Innocence: Grafikailag talán a legjobban ez tetszett, a történet is jó volt.
Rizspor és Szelindek: Ez a másik nagy kedvencem. Imádom, ahogy Szacsi rajzol és a történetei is annyira egyediek. És amikor Rizspor megemelte a kalapját...
Made in China: A történet jó volt, a grafika már kevésbé, de azért még tetszett.
Promise: Szintén tetszett, és a grafikával sincs sok bajom.
Egy lélegzet: Na itt van az egyik, amikor semmit sem értettem a dologból, nem tudtam ki kicsoda és mit csinál. A drámaisága még így is átjött és megfogott, de továbbra sem értem mi történt...
A hódító: Na, ez volt a másik, amiből semmit sem értettem. Annyira elvont, és annyira nem lehet belelátni a szerző gondolatába, hogy számomra az egész egy nagy kusza valami.
Születésnap: Grafikája nagyon gyenge, legalább az arcot meg lehetett volna szépen rajzolni, a szem és az orr csak egy satírozás. És van ahol nincs is. A kis történet, már ha ezt lehet annak mondani... szóval az tetszett.
Ekklesia: A grafikája nekem túl komor volt, de azért ez a kis szösszenet is tetszett.

Szerk: Szederinda 2009-12-17 21:04:03
beküldve: 2009-12-15 21:57:40
(#385)
Yaven
Yaven
[ True mangafan ]
Tegnap lázasan fekve az ágyban kiolvastam az Árnybíró 8-14. kötetet. Azt hiszem nem kellett volna. Totálisan lerontotta a hangulatomat, ráadásul még álmomban is végig Adzsite követett.
Most nem igazán tudom, hogy hogyan érzek a mangával kapcsolatban. Tetszik a gondolatisága, meg a legendái, de a sok harcot és vért eléggé nehezen viseltem. A 10. kötet tájékán kezdtem ott tartani, hogy el kéne adni az egészet, de aztán mégis hajtott a kíváncsiság. Jó manga ez, de bizony hosszas olvasása igencsak lélekölő hatású. És hova tűntek a viccek?
Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.
Ok, hogy a 12. kötetben a császár nevetségesen viselkedik (tisztára, mint a kedvenc igazgató bácsim a VK-ból ), de aztán minden megint kilátástalan lesz. És rohadék szemüveges nyomi Adzsite hogyan dönthet már szépség kérdésében? Komolyan, ez az "ember" tisztára olyan, mint Light minimális IQ-val. Az ilyeneknek kéne pusztulniuk. Főleg, hogy "megette" a legjobb fej szereplőt. :'(

Összefoglalva: várom a következő fejezetet, mert jó a történet, de sosem lesz a kedvencem mangám a brutálissága miatt.

beküldve: 2009-12-09 01:18:57
(#384) Válasz Elnar (#382) üzenetére
alister
alister
[ True mangafan ]
Alister, te komolyan LLL-t olvasol? Csalódtam benned...

Sajnálom, hogy csalódást okoztam. Mindazonáltal nem igazán értem, mire gondolsz azzal, hogy tahó a stílusa. Bevallom, engem szórakoztatnak a különösebb agymunkát nem igénylő, egzotikus környezetben játszódó, mitológiai, vallási és kulturális érdekességekkel megfűszerezett, nagyjából egy kaptafára készített regényei. Jó, nem okozott egyik se az Amerikai istenekhez vagy a Jég és Tűz dalaihoz hasonló katartikus olvasmányélményt, és az is igaz, hogy nem szívesen adnám oda valamelyik végtagom azért, hogy úgy írjak, mint ő, de pár óra kellemes szórakozásra éppen olyan alkalmas mint egy James Bond film. Azokhoz hasonlóan persze LLL-nek is van pár kifejezetten gyenge könyve, de időben szétoszlatva.
Huhh, most, hogy ennyit gépeltem, már tényleg kíváncsi vagyok rá, mit olvastál tőle... XD

"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2009-12-09 01:08:48
(#383) Válasz Elnar (#382) üzenetére
Szederinda
Szederinda
[ Rászokóban ]

ja és tolerancia ide vagy oda, ezt a emoscene egyedet vagy moderálják ki sürgősen vagy tanítsák meg magyarul, mert ez merénylet a jóízlés ellen. Bocsi, muszáj volt

Ez nagyon tetszett. Én is frászt kaptam tőle, ilyet még az életben nem láttam. És nem is akarok többet. Még csak logikát sem tudtam felfedezni benne. Jó lenne eldönteni, hogy melyik betű után kell /h/, és melyik után nem. Vagy tegye oda mindegyik után.

Szerk: Szederinda 2009-12-09 01:10:25
beküldve: 2009-12-09 01:01:25
(#382)
Elnar
Elnar
[ Megszállott ]
Alister, te komolyan LLL-t olvasol? Csalódtam benned... Én Idegbajt kapok attól a /mondjuk ki/ tahó stílustól. Egy trilógiát olvastam tőle, de soha többé...

Na mivel itt a vizsgaidőszak, végre folytatom majd az Akirát \o/ /hogy egy kicsit on is legyek/

ja és

tolerancia ide vagy oda, ezt a emoscene egyedet vagy moderálják ki sürgősen vagy tanítsák meg magyarul, mert ez merénylet a jóízlés ellen. Bocsi, muszáj volt

"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
beküldve: 2009-12-09 00:52:39
(#381) Válasz Szederinda (#380) üzenetére
alister
alister
[ True mangafan ]
Dominion: Ezt még mindig olvasom. Kb. 1 hete.... Nem köt le. Egyszer csak vége lesz... Mazochista vagyok. Tudom.
Nálam is itt hever már több mint egy hete, de még hozzá se kezdtem. Előbb Fiszi kölcsönkönyve, aztán az új Gaiman, az Anansi fiúk, most meg a Mikulás-hozta új Leslie L. Lawrence regény tolakodott elé.

"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2009-12-09 00:49:20
(#380)
Szederinda
Szederinda
[ Rászokóban ]
Hmm, az elmúlt néhány napban elolvastam néhány mangát.

Bolondok aranya 1-2.: Szerintem jó ötlet, és érdekes az egész, kár, hogy soha nem tudjuk meg a végét, pedig érdekelt volna... 8/10

Princess Ai 2-3.: Nem rossz, de nem lett a kedvencem. 7/10

Hellsing 1.: Sokkal jobban tetszett, mint amire vártam. 8/10

Death Note 1-2.: Számomra letehetetlen volt. Vagyis nehezen letehető, mivel a lyukasórámban vettem meg, és kénytelen voltam abbahagyni, mert kezdődött a következő órám. Miután befejeztem, hiányérzet lépett fel. Eddig 9/10

Csillagsivatag: Friss élmény, alig pár perce fejeztem be. Mindig újra és újra rá kell jönnöm, hogy a seinen nem nekem való. (pedig a leírás, a grafika, és beleolvasás után megtetszett, de végigolvasva... hát nem jött át) 6/10

Dominion: Ezt még mindig olvasom. Kb. 1 hete.... Nem köt le. Egyszer csak vége lesz... Mazochista vagyok. Tudom.

beküldve: 2009-12-05 10:55:29
(#379)
Gilraen
Gilraen
[ Addiktgyanús ]
(jujj, ahogy írsz.. brr)

Yotsuba to! És nagyon jó

"Van egy mondás, ami a medve bőrére történő előre elkövetett ivás ellen int""
beküldve: 2009-11-22 11:46:15
(#378)
Lolly Luw!
Lolly Luw!
[ Új arc ]
Én a Gott mangy-t olwashtam, és yoo wolt <3 Wolt benne felwághás ys :'( Ymádom <333 luw <3

xerezs! SCENY LUW! EMO 4EWWEER! TWYLLYYGHT LUW! <33
beküldve: 2009-11-02 00:43:29
(#377) Válasz Yoi (#376) üzenetére
Ivi
Ivi
[ Megszállott ]
Kiadták.
October 27, 2009 ISBN 978-0-75953-001-0
az első kötet adatai, amerikában a Yen Plus adja ki könyvben is, illetve havi magazinban is megjelenteti

beküldve: 2009-11-01 22:17:42
(#376) Válasz Ivi (#373) üzenetére
Yoi
Yoi
[ Rászokóban ]
angol nyelven beszerezhető az első kötet itthon is

Nem úgy volt hogy angolul még ki sem adták??

Kockanyúl x3
beküldve: 2009-11-01 21:17:53
(#375) Válasz A Márk (#370) üzenetére
Pandafari
Pandafari
[ Addiktgyanús ]
Aha, értem. Bár nem hinném hogy mostanában mennék ausztráliába, de azért köszi a választ XD

AUSZTRIA. nem Ausztrália.
én is ott vettem. de hála a 11 év németnek értem is.

Positive vibration.
beküldve: 2009-11-01 21:16:31
(#374) Válasz Ivi (#373) üzenetére
Shaun
Shaun
[ Megszállott ]
Jól van na akkor magyarul nem kapható xD

What do you want Bronn? Gold? Women? Golden women?
beküldve: 2009-11-01 20:45:05
(#373) Válasz Shaun (#372) üzenetére
Ivi
Ivi
[ Megszállott ]
mármint ugye úgy akartad írni, hogy magyar nyelven nem kapható hazánkban?

természetesen, hála neked globalizáció, angol nyelven beszerezhető az első kötet itthon is

*Felesleges idézet törölve. A moderátor*

Szerk: Moderátor 2009-11-22 14:08:11
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... <<>>