Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Mit kéne magyarul kiadni?
Valami az én szememben nem attól lesz tucat termék mert sokan veszik hanem mert az álltalad említett kreativitás nagyfokú hiányát mutatja ellenben hozza a széles réteg által is befogadható kliséket...
Nagyon keverodnek itt a dolgok es ez egy egyaltalan nem egyszeru tema.
Ha mangarol vagy masneven kepregenyrol beszelunk, akkor mar eleve feltetelezzuk az igen magas szintu kreativitast. Miért is? A kepeket ugye meg is kell rajzolni, ami mar eleve egy igen kreativitast igenylo feladatkor, de egy manganak még tortenetben is kreativnak kell lennie, kulonben nem fogjuk olvasni. (Nyilvan nem olvassuk el a hamupipoke tortenetet sem 3 kulonbozo iro tollabol, mert mar ismerjuk a tortentet.) Tehat a kepregenyipar nem osszehasonlithato kreativitasban sem az altalad emlitett filmiparral, sem pedig az iroi (konyvek) kreativitasaval. Azonkivul nem ertem milyen klisekre is gondolsz tulajdonkeppen. Ha errol van szo, nekem inkabb az animeklisek jutnak az eszembe. (lanyok vetkoznek, mire a fiuk orrabol spriccel a ver)
Szoval milyen klise is van egy manapsag nepszeru mangasorozatban? En az alapvetoen minden mufajban jelenlevo kozhelyeken kivul nem latok mast. Keress manapsag egy olyan muvet, ami teljesen mentes a kozhelyektol. Szerintem nem fogsz talalni. Minden egyes manga egy uj tortenetet mesel el nekunk.
(Apropo nem vitazok vagy kucakoskodok, csak probalom megerteni a nezopontodat.)
beküldve: 2008-08-06 18:21:17
(#1128) Vicces én főleg a tucattermékeket szeretem, s az 1köteteseket nem annyira De nálam 10 kötet fölött indul az élet
A félelem haragot szül, a harag gyűlöletet, a gyűlölet pedig kínt & szenvedést! - A jobb kezem erős, a baltól még én is félek!
Valami az én szememben nem attól lesz tucat termék mert sokan veszik hanem mert az álltalad említett kreativitás nagyfokú hiányát mutatja ellenben hozza a széles réteg által is befogadható kliséket (és ugyan nem manga téma de itt rámutatnék a brazil szappanoperák vagy akár a kis hazánkban is futó gagyi sorozatok népszerűségére... objektív szemmel nagyon kevés értéket tudnak felmutatni mégis hatalmas a nézettségük)
És valóban kiadás szempontjából mindenképpen érdemes valami nagyobb húzónévvel kezdeni ami nagyobb réteghez szól... ezzel egy percig se vitatkozok... de ez elsősorban marketing kérdés nem pedig esztétikai (szóval megint csak ott tartunk hogy ami sikeres az nem feltétlenűl értékes is, és ez gyakran igaz fordítva is.... lásd kategóriákkal többen olvasnak Danielle Steelt mint pl Umberto Ecot (oké ez elfogult példa volt de nagyvonalakban korrekt))
És hogy tisztázzam nekem nem elsősorban a terjedelemmel vannak problémáim...
És valóban kiadás szempontjából mindenképpen érdemes valami nagyobb húzónévvel kezdeni ami nagyobb réteghez szól... ezzel egy percig se vitatkozok... de ez elsősorban marketing kérdés nem pedig esztétikai (szóval megint csak ott tartunk hogy ami sikeres az nem feltétlenűl értékes is, és ez gyakran igaz fordítva is.... lásd kategóriákkal többen olvasnak Danielle Steelt mint pl Umberto Ecot (oké ez elfogult példa volt de nagyvonalakban korrekt))
És hogy tisztázzam nekem nem elsősorban a terjedelemmel vannak problémáim...
"Plombáld le a múltat. Én is leleplombáltam. Mert Úgy folyik, rajtad keresztűl az élet. És megaksztja majd a vízórádat, a vízkő, mert az nálad keményebb."
beküldve: 2008-08-06 17:49:12
(#1126) Mitol lesz egy manga tucatmanga? Attol hogy sokan ismerik es szeretik es nagy sikereket er el?
Szerintem ha egy manga mar megel 4-5 kotetet (nem hogy 50 pl One Piece) az azt jelenti, hogy a szerzo valamit jol csinal. Bevallom butasag azzal dobalozni, hogy ami ismert es sikeres az egyertelmuen "jo", de egy hosszu manga nem azert lett hosszu, mert a keszito ilyenre tervezte, hanem mert a kozonseg kivancsi ra. Ebbol csak azt akarom kihozni, hogy a "tucatmanga" elnevezesed alapvetoen problematikas. A manga attol lett ilyen es azert novekszik iranta az igeny vilagszinten (direkt nem japan szintent irok), mert nagyon kreativak a szerzoi es nem lehet ra a "tucattermek" jelzot aggatni, mint peldaul lehet az amerikai filmek jo nagy hanyadara.
Egyebkent egyetertek veled, johetnek jo, egykotetes mangak, de szerintem elsodlegesen a piac ezekre a sikeres mangakra tamaszkodhat. Nezd meg a kulfoldi peldakat. Eloszor az altalad tucattermekeknek titulalt cimek jelentek/jelennek meg es ha mar kialakult egy vasarloi reteg, akkor lehet probalkozni a kevesse ismert cimekkel is.
Szerintem ha egy manga mar megel 4-5 kotetet (nem hogy 50 pl One Piece) az azt jelenti, hogy a szerzo valamit jol csinal. Bevallom butasag azzal dobalozni, hogy ami ismert es sikeres az egyertelmuen "jo", de egy hosszu manga nem azert lett hosszu, mert a keszito ilyenre tervezte, hanem mert a kozonseg kivancsi ra. Ebbol csak azt akarom kihozni, hogy a "tucatmanga" elnevezesed alapvetoen problematikas. A manga attol lett ilyen es azert novekszik iranta az igeny vilagszinten (direkt nem japan szintent irok), mert nagyon kreativak a szerzoi es nem lehet ra a "tucattermek" jelzot aggatni, mint peldaul lehet az amerikai filmek jo nagy hanyadara.
Egyebkent egyetertek veled, johetnek jo, egykotetes mangak, de szerintem elsodlegesen a piac ezekre a sikeres mangakra tamaszkodhat. Nezd meg a kulfoldi peldakat. Eloszor az altalad tucattermekeknek titulalt cimek jelentek/jelennek meg es ha mar kialakult egy vasarloi reteg, akkor lehet probalkozni a kevesse ismert cimekkel is.
beküldve: 2008-08-06 17:48:30
(#1125) Mangattackéknak sztem tutira lesznek új címei egy éven belül, ezúttal remélhetőleg a japánoktól és sztem ők nem rétegmangákkal fognak indítani, bár hogy Bleachbe bele mernek-e vágni azt nem tudom.
Egy Akirára vagy Naushikára én is vevő lennék, de elég kicsi az esély rá.
Egy Akirára vagy Naushikára én is vevő lennék, de elég kicsi az esély rá.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Őszintén megmondom hogy nem igazán örülnék ha a következő bejelentések valamelyike megint egy ilyen felkapott tucatmangáról szólna (igen, meg lehet kövezni de itt többek között a bleach-re is gondolok)...
Ha mégis megteszik, akkor minket együtt köveznek meg.
Szerintem minimum másfél évig nem kéne semmi újat bejelenteni (de ezzel csak én vagyok így). Addig legalább eléldegélnék a jelenlegi sorozataimmal.
beküldve: 2008-08-06 17:26:22
(#1123) Őszintén megmondom hogy nem igazán örülnék ha a következő bejelentések valamelyike megint egy ilyen felkapott tucatmangáról szólna (igen, meg lehet kövezni de itt többek között a bleach-re is gondolok)...
Persze ez csak személyes vélemény de én jobban örülnék valami jól kiválasztott de eddig nem nagyon ismert címnek (pl. én megjelenéséig semmit nem tudtam az Árnybíróról és most mégis piros betűs ünnepként várom minden egyes kötetét) vagy valami úgymond "klasszikusnak" (és itt nem kell fentakadni azon hogy most mi a klasszikus és mi nem... valószínű az igazi klasszikusok kereskedelmi szinten nem térülnének meg hiszen csak egy elég szűk réteg érdeklődésére tartanának számot és lássuk be hogy ilyen dolgokra a magyar piac még nem érett... de pl egy GITS,AKIRA, vagy valamely' Miyazaki manga éppen az animációs film ismertsége révén akár még nagyobb közönséget is érdekelne)...
Persze ez csak személyes vélemény de én jobban örülnék valami jól kiválasztott de eddig nem nagyon ismert címnek (pl. én megjelenéséig semmit nem tudtam az Árnybíróról és most mégis piros betűs ünnepként várom minden egyes kötetét) vagy valami úgymond "klasszikusnak" (és itt nem kell fentakadni azon hogy most mi a klasszikus és mi nem... valószínű az igazi klasszikusok kereskedelmi szinten nem térülnének meg hiszen csak egy elég szűk réteg érdeklődésére tartanának számot és lássuk be hogy ilyen dolgokra a magyar piac még nem érett... de pl egy GITS,AKIRA, vagy valamely' Miyazaki manga éppen az animációs film ismertsége révén akár még nagyobb közönséget is érdekelne)...
"Plombáld le a múltat. Én is leleplombáltam. Mert Úgy folyik, rajtad keresztűl az élet. És megaksztja majd a vízórádat, a vízkő, mert az nálad keményebb."
Egyszer hibázik az ember, máris le lehet tépni a fejét. Én meg ehhez gratulálok.
Kell egy kis izgalom is. De tényleg már nagyon sok kör lett futva a témával kapcsolatban. Szerintem jobban jártunk azokkal a címekkel, amiket kaptunk.
Témához hozzászólva: 1 kötetes kiadványok időnként jöhetnének. Érdekelne, hogy velük is annyi kört kell futni a japóknál, mint egy hosszú sztorival?
beküldve: 2008-08-06 16:50:16
(#1121) Egyszer hibázik az ember, máris le lehet tépni a fejét. Én meg ehhez gratulálok.
Egy gyereknek minden vicc új...
Inu Yasha szerintem kicsit már lecsengett. Sokak szerint a manga nem annyira jó mint az anime, de erről majd mesélnek az IY fanok.
Gratulálok. Az 1000 éve volt, azóta a fejezetek is visszakerültek. Az IY története pedig már vagy 50× körbe lett mesélve...
:\
(hmm nincs kedvem bemászni az adatbázisba és törölni a kiadót...)
:\
(hmm nincs kedvem bemászni az adatbázisba és törölni a kiadót...)
Szerk: Meglivorn 2008-08-06 16:36:25
Nagyon kicsi az esélye, hogy még egy "végtelen" manga kiadásra kerülne, de egyynlőre szerintem nagyon nincs tervbe sehol. Nem tudom mennyi 30+os mangát bír még el a magyar piac.
Egyszer azért kíváncsi lennék a Mangafan véleményére is, hogy mennyire látják telítettnek a piacot, illetve érzik-e a vásárlói réteg növekedését?
Egyszer azért kíváncsi lennék a Mangafan véleményére is, hogy mennyire látják telítettnek a piacot, illetve érzik-e a vásárlói réteg növekedését?
Elvileg a manga.hu-n azt írták h az Inuyasha mangát azért nem lehet letölteni magyarul mert a Mangafan megvette.
Ez igaz?
Ez igaz?
Hoppá, tényleg!
Magyar címe: Inu Yasha
Angol címe: Inu Yasha, Feudal Fairy Tale
Hossza: 506 fejezet
Magyarra fordított: 335 fejezet
Kiadás dátuma: 1996 -
Japán kiadó: Shogakukan
Magyar kiadó: Mangafan (Magyarország)
Egyéb kiadó: Egmont (Németország)
Grupo Editorial Vid (Mexico)
JBC (Portugália)
Manga Kana (Franciaország)
Viz Media (USA)
Star Comics (Olaszország)
Műfaj: Dráma, Vígjáték, Fantasy, Horror, Akció
Szerk: .., 2008-08-06 16:28:07
beküldve: 2008-08-06 16:21:08
(#1116) Elvileg a manga.hu-n azt írták h az Inuyasha mangát azért nem lehet letölteni magyarul mert a Mangafan megvette.
Ez igaz?
Ez igaz?
"Itamu basho wa dare ni mo iwanai, Isogu kokoro ga kakushita yume wo..."
nah hát aztat lehessen tudni, hogy most nem lészen kiadva vala az bleach és lehet, hogy lészen vala majdan, de aztat nem lehessen tudni mikor tervezik kiadni vala, mert nem lészen vége vala annak a bleachnek sosemnem.
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.