Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Mit kéne magyarul kiadni?
Gyorsan pár válasz:
Bugger: így van. Az Alexandra magasan a legsáposabb terjesztőnk, tőle alig látunk viszont valamit Viszont rendelnek nagyon, tehát keressétek nyugodtan, mert mindenből tartanak rendesen. Narutot is fognak kérni sztem.
További címek:
Nem feltétlenül az a lényeg, hogy mi fogyna nagyon jól. (Az is fontos persze.) De olyat is ki lehet adni, aminek valamilyen célja van. Pl. az Alive-ra nem hiszem, újrakiadást kéne rendelni, viszont az vele a cél, hogy megértessük egy felnőttebb korosztállyal is, hogy a képregényben lehet komoly műfaj, és a manga nemcsak iskoláslányok/óriásrobotok/c sáposszörnyek vonalon mozog.
Bugger: így van. Az Alexandra magasan a legsáposabb terjesztőnk, tőle alig látunk viszont valamit Viszont rendelnek nagyon, tehát keressétek nyugodtan, mert mindenből tartanak rendesen. Narutot is fognak kérni sztem.
További címek:
Nem feltétlenül az a lényeg, hogy mi fogyna nagyon jól. (Az is fontos persze.) De olyat is ki lehet adni, aminek valamilyen célja van. Pl. az Alive-ra nem hiszem, újrakiadást kéne rendelni, viszont az vele a cél, hogy megértessük egy felnőttebb korosztállyal is, hogy a képregényben lehet komoly műfaj, és a manga nemcsak iskoláslányok/óriásrobotok/c sáposszörnyek vonalon mozog.
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
beküldve: 2007-04-22 14:01:46
(#222) Na, végigrágtam magam az egész topicon...
Kettéválasztom a dolgot.
I. mi az amit szeretnék: Berserk. Már 2-3 ember említette, és nagyon igazuk van, mert szerintem minden idők legjobb mangája, tehát azt szívesen látnám.
II. mi az aminek nagyobb piaca, és így realitása lehetne:
Szerintem a Slam Dunk (nagy kedvenc, pedig nem is bírom különösebben a kosárlabdát), ebben van minden, amitől rászoknának az emberek a mangavásárlásra: bunyó, hatalmas poénok, szimpatikus és idióta főszereplők, meg lávü-lávü.
Jöhetne még a Ranma 1/2, ami szintén hasonló stílusú a Slam Dunk-hoz, csak borultabb és nincs benne kosárlabda. Az rendben, hogy az elején nem olyan szép, de a sztori annyira jó, hogy elbírja. (Szerintem a Bizenghast, Tarot café, éjféli opera mind kevésbé szép, ezek stílusa nem jön be, inkább a Ranma!)
KKis idő után jöhetne NGE, meg Hikaru No Go. Valamint a Bremen, ami irgalmatlan jó olyan 5-6 kötetig, utána kicsit laposodik. Az egyetlen képregény, ahol nem zavart a transzexuális karakter.
Kettéválasztom a dolgot.
I. mi az amit szeretnék: Berserk. Már 2-3 ember említette, és nagyon igazuk van, mert szerintem minden idők legjobb mangája, tehát azt szívesen látnám.
II. mi az aminek nagyobb piaca, és így realitása lehetne:
Szerintem a Slam Dunk (nagy kedvenc, pedig nem is bírom különösebben a kosárlabdát), ebben van minden, amitől rászoknának az emberek a mangavásárlásra: bunyó, hatalmas poénok, szimpatikus és idióta főszereplők, meg lávü-lávü.
Jöhetne még a Ranma 1/2, ami szintén hasonló stílusú a Slam Dunk-hoz, csak borultabb és nincs benne kosárlabda. Az rendben, hogy az elején nem olyan szép, de a sztori annyira jó, hogy elbírja. (Szerintem a Bizenghast, Tarot café, éjféli opera mind kevésbé szép, ezek stílusa nem jön be, inkább a Ranma!)
KKis idő után jöhetne NGE, meg Hikaru No Go. Valamint a Bremen, ami irgalmatlan jó olyan 5-6 kötetig, utána kicsit laposodik. Az egyetlen képregény, ahol nem zavart a transzexuális karakter.
- a 18+ mangák még meredekek volnának. Egyszerűen nem lehet őket bevinni a könyvesboltokba. Magyarországon a könyvesboltok felében a boltvezető dönti el, hogy mit tart a kínálatában. Belelapoz az Elfen Liedbe vagy a High School of the Dead-be, és szerintetek mit gondol majd És sajnos a boltok másik felében meg a beszerzési vezető dönt, a szempontjai meg ugyanazok. Persze ha sokan keresik, akkor rendelnek (Árnybírót is sokáig nem volt hajlandó átvenni sok könyvesbolt) de minél erőszakosabb/erotikusabb valami, annál nehezebb ezt elérni. Ha pedig nem lehet könyvesboltban kapni, akkor vége, megbukott. Egyelőre el kell érni, hogy megismerjék a dolgot, belássák, hogy van rá kereslet, aztán majd rendelnek bármiből És akkor majd...!! muhaha
Nem lehetne megoldani valami műanyag csomagolással, mint az xxx újságoknál?
Rosszul tudom, hogy ráadásul ezen kivételes esetben az anime "tart előrébb", mint a manga?
Az NGE esetében az anime előbb született, csak utána csináltak mangát hozzá, ha erre céloztál. Nekem ott van a polcomon németül, de elviselném a magyar kiadást is.
De az annyira nem is jó a kiadónak, ha ott veszem, nem? Mintha a "Hol kapható?"-ban az lenne. De miért is?
Valószínűleg mert ők csak kisebb profitot hajlandóak átengedni a kiadónak. De ez csak tipp. Tehát minél "jobban tetsző" helyen veszed, annál több pénz jut a mangafan markába, nem pedig a terjesztőkébe.
Put it down and maybe you'd just die. Save yourself all sorts of difficulties.
beküldve: 2007-04-19 11:11:42
(#218) Ne már, az Alexandrában manga
Röhely!!! Komolyan azoktól tök kész vok... Én klubtag vok, meg egy csomószor bejárok vásárolni, de az Inu dvd-t nem voltak hajlandók megrendelni, csak az első 3 rész kapható... Nem baj, hogy azóta már kijött még 5!!!
Ha kijön a Naruto majd benézek, de tuti nem fognak rendelni.... Egy próbát megér
De az annyira nem is jó a kiadónak, ha ott veszem, nem? Mintha a "Hol kapható?"-ban az lenne. De miért is?
Röhely!!! Komolyan azoktól tök kész vok... Én klubtag vok, meg egy csomószor bejárok vásárolni, de az Inu dvd-t nem voltak hajlandók megrendelni, csak az első 3 rész kapható... Nem baj, hogy azóta már kijött még 5!!!
Ha kijön a Naruto majd benézek, de tuti nem fognak rendelni.... Egy próbát megér
Shoujo-ai...
jó hallani. Kannazuki no miko, Maria sama, Kashimashi, Burst angel... csak pár a sok közül...
hát igen. nagyon szeretem a yurit. *láv* akár még ismeretlen is jöhet magyarul. az sem lenne baj. de legalább magyarul lenne.
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
BL?
bl=boys love=shounen-ai.
én mondjuk vmi yuri-nak is örülnék. pl a maria-sama ga miteru elég sok országban megállta a helyét. amúgy ha már az ilyen témánál tartunk: érdemes az F betűs kiadó további kiadásait majd figyelemmel kisérni, mivel ha jól tudom a shoujo és a yaoi/shounen-ai irány felé tekintgetnek majd. lehet h nem mostanában lesz ilyen manga, de ha lesz akkor szerintem tőlük lesz először. *csorog a nyála*
Shoujo-ai...
jó hallani. Kannazuki no miko, Maria sama, Kashimashi, Burst angel... csak pár a sok közül...
Jah és Excel saga-t is akkor már...
Hogy merészelitek bántani az én Elgalámat ?!
beküldve: 2007-04-16 16:44:07
(#215) Death Note nagyon jó lenne :) Egy álom válna valóra Illetve Battle Royale lenne még jó.
beküldve: 2007-04-14 19:44:27
(#214) Én azt szeretném ha a Bleach mangát magyarul is kadák, mert nekem nagyon tetszik. Ez lehetséges?
Sziasztok!
Biztos vagyok benne, hogy rajtam kívül még sokan látnák szívesen polcaikon a NGE-t magyarul!
Sőt, arra is meg mernék esküdni, hogy ezt már mások is említették ebben a témában, csak lusta vagyok több száz hozzászólást végigolvasni. :)
Biztos vagyok benne, hogy rajtam kívül még sokan látnák szívesen polcaikon a NGE-t magyarul!
Sőt, arra is meg mernék esküdni, hogy ezt már mások is említették ebben a témában, csak lusta vagyok több száz hozzászólást végigolvasni. :)
Ennek én is örülnék, de akkor már az animét mutassák be elsőnek, inkább az van már kult státuszban.
Rosszul tudom, hogy ráadásul ezen kivételes esetben az anime "tart előrébb", mint a manga?
DN-nak én is örülnék, de feltételezem, hogy a mostanság fölöttébb sikeres anime meg live action miatt számunkra megfizethetetlen, vagy legalábbis nem megtérülő a jogdíja
"hold your breath and count to ten and fall apart and start again..."
Szerk: Loona 2007-04-14 19:01:08
Sziasztok!
Ennek én is örülnék, de akkor már az animét mutassák be elsőnek, inkább az van már kult státuszban.
Ha ezen a topikon múlna egy manga megjelentetése, akkor tuti a DN-t adná ki a Mangafan.
Szerk: Rudymester 2007-04-14 18:02:03
beküldve: 2007-04-14 15:58:28
(#211) Sziasztok!
beküldve: 2007-04-14 12:41:19
(#210) beküldve: 2007-04-14 10:59:00
(#209)