Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze

K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!

Mit kéne magyarul kiadni?
Gyorsan pár válasz:
Bugger: így van. Az Alexandra magasan a legsáposabb terjesztőnk, tőle alig látunk viszont valamit
Viszont rendelnek nagyon, tehát keressétek nyugodtan, mert mindenből tartanak rendesen. Narutot is fognak kérni sztem.
További címek:
Nem feltétlenül az a lényeg, hogy mi fogyna nagyon jól. (Az is fontos persze.) De olyat is ki lehet adni, aminek valamilyen célja van. Pl. az Alive-ra nem hiszem, újrakiadást kéne rendelni, viszont az vele a cél, hogy megértessük egy felnőttebb korosztállyal is, hogy a képregényben lehet komoly műfaj, és a manga nemcsak iskoláslányok/óriásrobotok/c sáposszörnyek vonalon mozog.
Bugger: így van. Az Alexandra magasan a legsáposabb terjesztőnk, tőle alig látunk viszont valamit

További címek:
Nem feltétlenül az a lényeg, hogy mi fogyna nagyon jól. (Az is fontos persze.) De olyat is ki lehet adni, aminek valamilyen célja van. Pl. az Alive-ra nem hiszem, újrakiadást kéne rendelni, viszont az vele a cél, hogy megértessük egy felnőttebb korosztállyal is, hogy a képregényben lehet komoly műfaj, és a manga nemcsak iskoláslányok/óriásrobotok/c sáposszörnyek vonalon mozog.
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
beküldve: 2007-04-22 14:01:46
(#222) Na, végigrágtam magam az egész topicon...
Kettéválasztom a dolgot.
I. mi az amit szeretnék: Berserk. Már 2-3 ember említette, és nagyon igazuk van, mert szerintem minden idők legjobb mangája, tehát azt szívesen látnám.
II. mi az aminek nagyobb piaca, és így realitása lehetne:
Szerintem a Slam Dunk (nagy kedvenc, pedig nem is bírom különösebben a kosárlabdát), ebben van minden, amitől rászoknának az emberek a mangavásárlásra: bunyó, hatalmas poénok, szimpatikus és idióta főszereplők, meg lávü-lávü.
Jöhetne még a Ranma 1/2, ami szintén hasonló stílusú a Slam Dunk-hoz, csak borultabb és nincs benne kosárlabda.
Az rendben, hogy az elején nem olyan szép, de a sztori annyira jó, hogy elbírja. (Szerintem a Bizenghast, Tarot café, éjféli opera mind kevésbé szép, ezek stílusa nem jön be, inkább a Ranma!)
KKis idő után jöhetne NGE, meg Hikaru No Go. Valamint a Bremen, ami irgalmatlan jó olyan 5-6 kötetig, utána kicsit laposodik. Az egyetlen képregény, ahol nem zavart a transzexuális karakter.

Kettéválasztom a dolgot.
I. mi az amit szeretnék: Berserk. Már 2-3 ember említette, és nagyon igazuk van, mert szerintem minden idők legjobb mangája, tehát azt szívesen látnám.
II. mi az aminek nagyobb piaca, és így realitása lehetne:
Szerintem a Slam Dunk (nagy kedvenc, pedig nem is bírom különösebben a kosárlabdát), ebben van minden, amitől rászoknának az emberek a mangavásárlásra: bunyó, hatalmas poénok, szimpatikus és idióta főszereplők, meg lávü-lávü.
Jöhetne még a Ranma 1/2, ami szintén hasonló stílusú a Slam Dunk-hoz, csak borultabb és nincs benne kosárlabda.

KKis idő után jöhetne NGE, meg Hikaru No Go. Valamint a Bremen, ami irgalmatlan jó olyan 5-6 kötetig, utána kicsit laposodik. Az egyetlen képregény, ahol nem zavart a transzexuális karakter.

- a 18+ mangák még meredekek volnának. Egyszerűen nem lehet őket bevinni a könyvesboltokba. Magyarországon a könyvesboltok felében a boltvezető dönti el, hogy mit tart a kínálatában. Belelapoz az Elfen Liedbe vagy a High School of the Dead-be, és szerintetek mit gondol majd

Nem lehetne megoldani valami műanyag csomagolással, mint az xxx újságoknál?
Rosszul tudom, hogy ráadásul ezen kivételes esetben az anime "tart előrébb", mint a manga?
Az NGE esetében az anime előbb született, csak utána csináltak mangát hozzá, ha erre céloztál. Nekem ott van a polcomon németül, de elviselném a magyar kiadást is.

De az annyira nem is jó a kiadónak, ha ott veszem, nem? Mintha a "Hol kapható?"-ban az lenne. De miért is?
Valószínűleg mert ők csak kisebb profitot hajlandóak átengedni a kiadónak. De ez csak tipp. Tehát minél "jobban tetsző" helyen veszed, annál több pénz jut a mangafan markába, nem pedig a terjesztőkébe.
Put it down and maybe you'd just die. Save yourself all sorts of difficulties.
beküldve: 2007-04-19 11:11:42
(#218) Ne már, az Alexandrában manga
Röhely!!! Komolyan azoktól tök kész vok... Én klubtag vok, meg egy csomószor bejárok vásárolni, de az Inu dvd-t nem voltak hajlandók megrendelni, csak az első 3 rész kapható... Nem baj, hogy azóta már kijött még 5!!!
Ha kijön a Naruto majd benézek, de tuti nem fognak rendelni.... Egy próbát megér
De az annyira nem is jó a kiadónak, ha ott veszem, nem? Mintha a "Hol kapható?"-ban az lenne. De miért is?

Röhely!!! Komolyan azoktól tök kész vok... Én klubtag vok, meg egy csomószor bejárok vásárolni, de az Inu dvd-t nem voltak hajlandók megrendelni, csak az első 3 rész kapható... Nem baj, hogy azóta már kijött még 5!!!
Ha kijön a Naruto majd benézek, de tuti nem fognak rendelni.... Egy próbát megér

Shoujo-ai...

jó hallani. Kannazuki no miko, Maria sama, Kashimashi, Burst angel... csak pár a sok közül...
hát igen. nagyon szeretem a yurit. *láv* akár még ismeretlen is jöhet magyarul. az sem lenne baj. de legalább magyarul lenne.
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
BL?
bl=boys love=shounen-ai.

én mondjuk vmi yuri-nak is örülnék. pl a maria-sama ga miteru elég sok országban megállta a helyét. amúgy ha már az ilyen témánál tartunk: érdemes az F betűs kiadó további kiadásait majd figyelemmel kisérni, mivel ha jól tudom a shoujo és a yaoi/shounen-ai irány felé tekintgetnek majd. lehet h nem mostanában lesz ilyen manga, de ha lesz akkor szerintem tőlük lesz először.

Shoujo-ai...

jó hallani. Kannazuki no miko, Maria sama, Kashimashi, Burst angel... csak pár a sok közül...
Jah és Excel saga-t is akkor már...

Hogy merészelitek bántani az én Elgalámat ?!
beküldve: 2007-04-16 16:44:07
(#215) Death Note nagyon jó lenne :) Egy álom válna valóra
Illetve Battle Royale lenne még jó.

beküldve: 2007-04-14 19:44:27
(#214) Én azt szeretném ha a Bleach mangát magyarul is kadák, mert nekem nagyon tetszik. Ez lehetséges?
Sziasztok!
Biztos vagyok benne, hogy rajtam kívül még sokan látnák szívesen polcaikon a NGE-t magyarul!
Sőt, arra is meg mernék esküdni, hogy ezt már mások is említették ebben a témában, csak lusta vagyok több száz hozzászólást végigolvasni. :)
Biztos vagyok benne, hogy rajtam kívül még sokan látnák szívesen polcaikon a NGE-t magyarul!
Sőt, arra is meg mernék esküdni, hogy ezt már mások is említették ebben a témában, csak lusta vagyok több száz hozzászólást végigolvasni. :)
Ennek én is örülnék, de akkor már az animét mutassák be elsőnek, inkább az van már kult státuszban.
Rosszul tudom, hogy ráadásul ezen kivételes esetben az anime "tart előrébb", mint a manga?
DN-nak én is örülnék, de feltételezem, hogy a mostanság fölöttébb sikeres anime meg live action miatt számunkra megfizethetetlen, vagy legalábbis nem megtérülő a jogdíja

"hold your breath and count to ten and fall apart and start again..."
Szerk: Loona 2007-04-14 19:01:08
Sziasztok!
Ennek én is örülnék, de akkor már az animét mutassák be elsőnek, inkább az van már kult státuszban.
Ha ezen a topikon múlna egy manga megjelentetése, akkor tuti a DN-t adná ki a Mangafan.
Szerk: Rudymester 2007-04-14 18:02:03
beküldve: 2007-04-14 15:58:28
(#211) Sziasztok!
beküldve: 2007-04-14 12:41:19
(#210) beküldve: 2007-04-14 10:59:00
(#209)