Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Bleach
A lélekenergia dolog azért butaság, mert egy helyen voltak, ennyi erővel kenpachi is gyengébb lenne a való világban ahol nincsenek olyan sűrűn szellemi részecskék.
Kenpachi amúgy full erővel harcolt ichigoval, mindketten mindent beleadtak.
Hueco mundoban, meg sehol nem volt lekorlátozva kenpachi ereje, csak a szemvédővel, amit ugye levett.
Az erőszint különbséggel meg félig meddig egyet értek, de: kenpachi csak akkor lenne erősebb, ha el tudná érni a shakait vagy a bankait.
Hueco mundoban, meg sehol nem volt lekorlátozva kenpachi ereje, csak a szemvédővel, amit ugye levett.
Az erőszint különbséggel meg félig meddig egyet értek, de: kenpachi csak akkor lenne erősebb, ha el tudná érni a shakait vagy a bankait.
Hát, az már az ő baja, a Hueco Mundo részeknél pedig még nem tartok De igyekszem pótolni az ebbéli hiányosságaimat Most álltam neki a Bounto fillereknek, és meg kell mondanom, azok után, amit hallottam róla, sokkal rosszabbra zámítottam... bár az tény, h lehetne jobb is...
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
Vannak magyar fanfeliratok is. Az öcsém angoltudása is kb. annyi, mint a japántudása, értsd semennyi, mégis nézi a Bleachet meg a Narutót is.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
beküldve: 2008-07-11 23:31:26
(#355) De sok elöny származik a magyar szinkronból..föleg egy olyan ember számára aki egy kukot nem ért angolul ..csak egyébképeségeknek köszönhetöen érti meg az animet.
Kacsincs rám kicsi bárány.
Az Ichi-Kenpachi dologra
max. egy logikus magyarázat lehet, hogy Ichit eléggé lefárasztották a Noitra elleni harca előtt. Először Ulq ütött egy lyukat a mellkasába, aztán miután Orihime összefoltozta lenyomott egy harcot Grimcicával is. Szóval eléggé kimerült lehetett. Ez egy kissé erőltetetten hangzik, de másra nem tudok gondolni (leszámítva a logikai buktát).
De ettől függetlenül állat volt, amikor Ken-chan bejelentette, hogy mostantól két kézzel fogja a kardot.
De ettől függetlenül állat volt, amikor Ken-chan bejelentette, hogy mostantól két kézzel fogja a kardot.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Szerk: Mariko 2008-07-11 23:41:43
A lélekenergia dolog azért butaság, mert egy helyen voltak, ennyi erővel kenpachi is gyengébb lenne a való világban ahol nincsenek olyan sűrűn szellemi részecskék.
Akkor az hogy van hogy ichigo régen bankai meg vaizard dolog nélkül is szorosan de megverte kenpachit, de amikor ichi leveri grimmjow-t, aki a 6. és jön a vékony tag(akinek nem jut eszembe a neve), ő a 4., őt meg kenpachi simán rommá veri? Érdekes dolgok vannak itt az erőegyensúllyal...
attól hogy 2 kézzel fogom a poharat nem fogom 10x olyan jól bírni a házipáleszt
Nekem ami erről elsőként eszembe jut, az az, hogy Ichigo lélekenergiája SS-ben (ha jól gondolom) fullon lehetett -illetve a tréning során erre még rádobtak egy lapáttal. hogy elérhesse a ban kai-t -, az pedig akárhonnan nézem, nem gyenge. Kenpachi meg nem hiszem -vagy csak rosszul emlékszem -, hogy maxon ment volna neki egy Ichigo kinézetű taknyosnak. Bár lehet, hogy tévedek. Grimmjow leverése ban kai-jal... Hát, nem tudom... Ott arra gondoltam, hogy az Espada nem lépett a következő szintre - már ha jól emlékszem - ellenben a narancshajú igen. És, hogy őszinte legyek, én azt a részt nem tudtam győzelemnek elkönyvelni. Inkább döntetlennek. Kenpachi pedig kapitányként, erőkorlát emelése mellett... Hát, azt hiszem jóval túl tesz Ichigo szintjén, akármilyen erős is a kis srác. Persze ez csak az én véleményem. De az is lehet, hogy hülye logikám van... Gomenasai
beküldve: 2008-07-11 23:07:21
(#351) Egyetértek Marikoval aba hogy a japán szinkronok nagyon jók. Nem csak a Bleach esetébe. de azért a magyar szinkron sem rossz. nem úti meg a japán szinkron 100%-át de van a magyarnál rosszab is..szerintem. D
Kacsincs rám kicsi bárány.
Erre ugyan valóban nem figyeltem, dea,kor is van akinek a hangját annyira jónak találom, hogy az már hihetetlen és a szinkronszereplőknek van az igazi nehézsége ,azonosulni a karakterrel.
Nos nem tudom pl Mariko te képes lennél-e rá, ha olyan szereplőt kapsz akit nem kedvelsz?
Vanolyan sorozat aminek a szinkronjával meg vagy elégedve?
Nos nem tudom pl Mariko te képes lennél-e rá, ha olyan szereplőt kapsz akit nem kedvelsz?
Nem, valószínüleg nem lennék képes eljátszani még egy olyan szereplőt se, akit kedvelek, de én nem is vagyok szinkronszinész, nem ezért kapom a fizetésemet.
Egyébként, ha visszaolvasnál egy kicsit (nem is kell sokat) látnád, hogy nem vagyok én magyar szinkron ellenes, csak egyszerűen az eredeti tetszik jobban. Nem tudom hány japán animeszinkront hallottál, de a japánok egészen más szinten űzik ezt az ipart mint nálunk. Kezdjük ott, hogy náluk ez egy jól menő szakma, nem egy seiyuu sztárstátuszban van, míg mifelénk könnyen sértődés lehet belőle, ha egy szinészt leszinkronszinészeznek.
A magyar animeszinkronok közül meg nekem leginkább a Triguné tetszett, az se tökéletes, de Juhász Zoltán Vashként egyszerűen brilliáns.
Könyörgöm, épp ezért szinkronszínészek. Nem minden ember képes jól szinkronizálni, könyvelni, színészkedni, vagy akár tanítani, és pont ezért vannak szakmák. Ha valaki szinkronizálásra adja a fejét, akkor legyen képes belebújni az adott szereplő bőrébe...
Manapság szinkronszínészek ritkán tudják milyen karaktert, melyik filmből kaptak egyáltalán (AS magazinban szinkronszínész interjúk igazolják) A magyar szinkronokkal épp ez a baj, leginkább a ,,valaki az utcáról olvassa ezt fel egy mikrofonba" hatást keltik, míg japánban az is előfordul, hogy szinkronszínésznek egyetlen szerepe az adott karakter...
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
Akkor az hogy van hogy ichigo régen bankai meg vaizard dolog nélkül is szorosan de megverte kenpachit, de amikor ichi leveri grimmjow-t, aki a 6. és jön a vékony tag(akinek nem jut eszembe a neve), ő a 4., őt meg kenpachi simán rommá veri? Érdekes dolgok vannak itt az erőegyensúllyal...
Milady: ha csak meglesni akarod akkor youtube, ha letölteni, és úgy nézni a sorozatot, akkor azt csak privátban lehet megbeszélni.
Mivel látom hogy most kezded, elmondom hogy a japán szinkronok híresen jók. Odakinn ez egy komoly szakma, mint itt a színészet, hozzáértő szakemberek odateszik a tudásukat, és általában színvonalas dolog lesz belőle.
Asszem, kis félreértés adódott, szinkron ≠ szinkronszinész. A szinkron készítésében több ember is részt vesz a szinészeken kívül, és sok esetben már a hangszinész kiválasztásánal elbukik a dolog.
Erre ugyan valóban nem figyeltem, dea,kor is van akinek a hangját annyira jónak találom, hogy az már hihetetlen és a szinkronszereplőknek van az igazi nehézsége ,azonosulni a karakterrel.
Soha nem találkoztam még annyira tudatlan emberrel, akitől ne tanulhattam volna valamit.
Asszem, kis félreértés adódott, szinkron ≠ szinkronszinész. A szinkron készítésében több ember is részt vesz a szinészeken kívül, és sok esetben már a hangszinész kiválasztásánal elbukik a dolog.
Sziasztok
Szerintem, mint általában a magyar szinkronok ezek is nagyon jók. Néhány szereplőnek olyan szinten sikerült eltalálni a hangot például Kenpachi-nak, hogy az már hihetetlen.
Iszonyatosan illik hozzá, bár nem olyan régen kezdtem el "fan" lenni tetszik nagyon. Yourichi hangja gáz számomra, Hanataro viszont szintén toppon van.
Ichigo sem rossz tréfás, amilyen a karakter is hisz nem az esze az ismertetőjele.
Persze lehet, hogy azért vagyok így vele mert még ebben új vagyok, de nekem tetszik.
Szerintem, mint általában a magyar szinkronok ezek is nagyon jók. Néhány szereplőnek olyan szinten sikerült eltalálni a hangot például Kenpachi-nak, hogy az már hihetetlen.
Iszonyatosan illik hozzá, bár nem olyan régen kezdtem el "fan" lenni tetszik nagyon. Yourichi hangja gáz számomra, Hanataro viszont szintén toppon van.
Ichigo sem rossz tréfás, amilyen a karakter is hisz nem az esze az ismertetőjele.
Persze lehet, hogy azért vagyok így vele mert még ebben új vagyok, de nekem tetszik.
Hesszeld meg a japán szinkront és majd észreveszed te is...
Szia
Nem igazán tudom hol tehetném meg.
Nem olyan rég kezdtem el nézni ezt a csatornát és mivel a japán tudásom zéró a feliratokra hagyatkozom (mangától függően, szeretem a szinkronokat).
Nem tudom ki hányadán áll ezekkel sőt azt látom inkább nem szeretik, nekeik azt ajánlom ne halgassák meg. Hiszen megtehetik ha meg mégis akkor lehet hogy örülni kellene neki, nem tudom ki hogyan és mennyire ért japánul vagy angolul és elnézést is kérek mert én nem annnyira.
De a véleményem továbbra is az hogy a magyar szinkronok nagyon jók ha valakinek ez nem tetszik miért nem próbálja ki magát szinkronként?
VAlaki közületek halgatta már vissza a saját hangját? És itt nem csak egy sima felolvasásról van szó....
Azt hiszem ezt is figyelembe kellene venni.
Soha nem találkoztam még annyira tudatlan emberrel, akitől ne tanulhattam volna valamit.
Az arrancarok túl erősnek vannak beállítva, a shinigamik még a csicskákkal is nehezen bírnak el, viszont mikor harcra kerül a sor, a kapitányok fasirtnak vágják az összeset, kérdemén hogy?
Erre nem az lehet a magyarázat, amit a nagyjából asszem 120-122 rész között -nem vagyok benne, h ez az egység pontos - a kapitányok és alkapitányok engedélyt kapnak az erőemelésre? Csak eszembe jutott.
Szerk: Arishima 2008-07-11 10:41:43