• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Eladnék!/Vennék!
Highschool DxD
"is fun"
Binbougami Ga!
Vampire Knight
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Manga >>
Új MangaFan címek?
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... <<>>
beküldve: 2010-10-06 18:54:23
(#694)
Arina-sama
Arina-sama
[ Új arc ]
azt lehet már tudni, hogy melyik nap jelentik be az új címeket? vagy majd egyik nap fent lesznek az oldalon meglepetésszerűen?

A világ csak addig érdekes, amíg a csodát reméljük.
új | válasz erre | moderátor
beküldve: 2010-10-06 18:41:57
(#693) Válasz Gilje-sama (#691) üzenetére
Travis
Travis
[ Rászokóban ]

Vitatkozni lehet, mint minden ilyen elfogult (vagy inkább elvakult) véleménnyel, de nekem semmi kedvem ebbe most belemenni. Akinek van kedve és ideje az tegye, de semmi értelme, mert úgy is ugyanúgy végződik, mint ahogy kezdődik.
Te kis értelmiségi.

*Hiányzó OFF pótolva. Plusz még burkoltan sem kéne személyeskedni. A moderátor*

..the Kombat is Reality, your fate is a finality, I never use Babalities, that's just not my mentality.
Szerk: Moderátor 2010-10-07 17:59:22
beküldve: 2010-10-06 18:34:45
(#692) Válasz Gilje-sama (#691) üzenetére
A Márk
A Márk
[ Megszállott ]
Hidd el, tuti vannak itt az országban akik legalább annyira rajonganak a Naruto-ért, mint te az OP-ért, mégse dönt eladási csúcsokat

"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
beküldve: 2010-10-06 18:29:21
(#691) Válasz Mariko (#690) üzenetére
Gilje-sama
Gilje-sama
[ True mangafan ]
elfogult vélemény, csak azok számára, akik kíváncsik rá
Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.
az amcsik Naruto- és Bleach imádatán nincs mit csodálkozni, ismervén az ízlésüket és a (khmm) értelmi szintjüket. ha úgy hozná a sors inkább hallgatnék egy igazi japánra, mint egy vérbeli amerikaira személy szerint. nem japán imádat vagy amcsi utálat, vagy az előbbi két anime leszólása (hisz néha én is nézek Bleachet). csak az OP egyszerűen jobb. persze ízlések és pofonok, ki tartalmasabbat és fantáziadúsabbat akar, ki pozőrködést és menőzést, mindegyiknek megvannak a szép oldalai. Narutoba anno belenéztem, de idegesített, a Bleachet meg hanyagolom, mert számomra már a manga is unalmas és fárasztó.
ha jobban ismernék itthon az OP-t, szerintem hihetetlen eladási listákat döntögetne, bár lehet velem vitatkozni

Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
Szerk: Gilje-sama 2010-10-06 19:00:19
beküldve: 2010-10-06 18:12:05
(#690)
Mariko
Mariko
[ Megszállott ]
Nem értem miért jön mindenki a One Piece-el. Lehet, hogy Japánban az az atyaúristen, de már az amcsiknál se muzsikál olyan jól, mint ahogy azt a VIZ szeretné. Ha jól tudom az USA-ban simán veri a Naruto és a Bleach, de még shoujo mangák is.

Egyébként az sem árt figyelembe venni, hogy egy hype-olt 40+ kötetes manga nem kis pénzébe fáj a kiadónak, ráadásul hosszú távra lekötik vele a kapacitásaikat, ha pedig nem hozza a várt eredményt, akkor ennek jó sokáig kénytelenek nyögni a következményeit is (félbehagyni ugye nem tanácsos, mert akkor az életbe szóba nem állnak velük többé a japánok).
Ezzel szemben, mondjuk egy rövidebb, középkategóriás, ismert de még nem sztárolt cím, sokkal kisebb kockázattal jár, még ha buknak is vele, akkor is kisebbet, ráadásul gyorsabban kiadható, és utána lehet más mangákkal próbálkozni, amikkel esetleg kompenzálhatják a veszteséget.

Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Szerk: Mariko 2010-10-06 18:14:54
beküldve: 2010-10-06 11:21:07
(#689) Válasz v3g374 (#682) üzenetére
Dark-san
Dark-san
[ Addiktgyanús ]
Bocs, de én a manga vásárlói réteget nem a zsebpénzből megélő tinik alatt értem, akik hetente váltogatják a kedvenceiket.

Miért? Ők is vásárlók. De ha tetszik, ha nem, itthon (és gyanítom, bármely más piacon is) leginkább a fiatalabb korosztály jelenti a vásárlóerőt és ők is befolyásolják leginkább az eladásokat szvsz (lásd a conlátogatók életkorátlaga.)

Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
Szerk: Dark-san 2010-10-06 11:23:08
beküldve: 2010-10-06 10:30:11
(#688) Válasz vadooc (#674) üzenetére
Arina-sama
Arina-sama
[ Új arc ]
egyébként nehéz lépést tartani a megjelenésekkel, én már most ott tartok hogy mindenből le vagyok maradva 1-2 kötettel, pedig minden sorozatot szeretnék végig megvenni, amit elkezdtem gyűjteni, de ha most jön 3 új cím ami mind tetszik, nem tudom mit csináljak... személy szerint ha már új címekről van szó, én legjobban annak örülnék, ha nem 10-20 kötetesek lennének, akkor még meg is tudnám venni, a legjobban 3-5 kötetes mangáknak örülnék

*Toronyidézet törölve. A moderátor*

A világ csak addig érdekes, amíg a csodát reméljük.
Szerk: Moderátor 2010-10-07 17:57:50
beküldve: 2010-10-06 10:27:12
(#687) Válasz v3g374 (#682) üzenetére
vadooc
vadooc
[ Megszállott ]
Az eladási listákat pedig a One Piece vezeti már hosszú évek óta és a számok nem nagyon változnak.

Idézet a blogomból:
Itt van például a Berserk, ami Amerikába napjainkig egy menő és jól fogyó cím. Ennek ellenére a magyar kiadása (fogalmazzunk diplomatikusan) nehézkes. Pár évvel ezelőtt az Angyalok menedéke hasított volna ezerrel, most pedig tapasztalhatjuk hogy hány kötet jelenik meg belőle évente. Tehát nem elég hogy nehéz kiválasztani 1-1 címet, de még azt is bele kell kalkulálni hogy ha egy bizonyos időn belül nem adják ki, akkor bizony a hosszú sorozatokkal be lehet fürödni. Lehet olyan címeket választani amik most vannak a toppon és milyen menők, de azt senki sem tudja megmondani előre hogy ezek a címek meddig lesznek "menők"*. És miután lefutott a hírnevük, azután már elég nehéz lesz eladni belőlük valamit is.

*Bár ez nincs beleírva a bejegyzésembe, de itt arra gondolok hogy meddig menők Magyarországon. Mert bizony a kutyát se érdekli hogy Amerikába vagy Japánba még mindig jól fogy ha nálunk már rég lefutott cím lett.

De szerintem a legjobb példa erre a Naruto. Szintúgy jól fogy Amerikában és Japánban, de Magyarországon meddig fog jól fogyni? Majd évek múlva szerinted ugyanannyian fogják venni mint most? Pedig Japánban évek óta a toplisták elején van és szerintem egy ideig még ott is lesz. De ez nem jelenti azt hogy nálunk is több évig az eladási listákat fogja vezetni.

http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
Szerk: vadooc 2010-10-06 10:31:20
beküldve: 2010-10-06 09:38:46
(#686) Válasz Gilje-sama (#685) üzenetére
Azur
Azur
[ Rászokóban ]
Egyetértek!

*Felesleges idézet törölve. A moderátor*

Azé MER FÁN:D
Szerk: Moderátor 2010-10-07 17:56:56
beküldve: 2010-10-06 07:13:35
(#685)
Gilje-sama
Gilje-sama
[ True mangafan ]
hát ha a Fairy Tail lenne az új megjelenés sebzett oroszlánüvöltást hallatnék (copyright by alister talán). anno elkezdtem és jajdeszép, jajdejó, de - lentebb említve - csak egy OP másolat. és nem, nem csak a rajzolásra célzok.

Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
beküldve: 2010-10-06 05:12:45
(#684)
Jack the Stampede
Jack the Stampede
[ Rászokóban ]
Munka mellett csak most volt időm felnézni és sajna conra sem jutottam el De látom a csalódott postokat ezek szerint nem voltak bejelentések. És semmi konkrét cím nem hangzott el? Tudom lehet csak vissza kéne olvasnom de ahogy látom jó sok hozzászólás van és én meg lusta vagyok A Fairy tail-el egyet értek nagyon jó manga és szerintem is fogyna rendesen bár a mai világban bármi megtöténhet.

A csodához nem kell mindig Isten, csak VASH!!
beküldve: 2010-10-06 02:22:41
(#683) Válasz v3g374 (#682) üzenetére
SötétOldal
SötétOldal
[ True mangafan ]
Az eladási listákat pedig a One Piece vezeti már hosszú évek óta és a számok nem nagyon változnak.

ÓÓÓóóó hagyjuk már! Kinek kéne ez a sz.r? =)
A japánoknak nincs stílusuk, csak ezért szeretik. No.

Szoktatok amúgy eladási listákat nézegetni?
Én nem olyan rég rákerestem.. Mutatok egyet:

2009's Top-Selling Manga in Japan,by series :

1. One Piece ------- Eiichiro Oda -------- 14,721,241 copies
2. Naruto ------- Mashima Kishimoto ----- 6,836,494
3. Bleach ----------- Kubo Tite ------------- 6,471,021
4. FMA ---------- Hiromu Arakawa -------- 5,810,522
5. Gintama ----- Hideaki Sorachi --------- 4,733,511
6. K. H. Reborn! -- Akira Amano --------- 3,694,323
7. Mei-chan no S. -- Riko Miyagi --------- 3,076,659
8. Fairy Tail ------- Hiro Mashima --------- 2,886,942
9. 20th C. Boys -- Naoki Urasawa ------- 2,655,379
10. S. Y. Man ---- Hikaru Nakamura ----- 2,614,269

Forrás: [Link]

Ízlések és pofonok persze, de a Fairy Tail itthon most nagyon menne (szerintem is)..... És a Katekyo Hitman Reborn! is ...

MIANEVED?!
Szerk: SötétOldal 2010-10-06 02:30:57
beküldve: 2010-10-06 00:48:25
(#682) Válasz Dark-san (#659) üzenetére
v3g374
v3g374
[ Rászokóban ]

Bocs, de én a manga vásárlói réteget nem a zsebpénzből megélő tinik alatt értem, akik hetente váltogatják a kedvenceiket.
A példák létező címek, csak nem neveztem nevén őket. Mindenki utánuk tud keresni.

Yaven: Nyilván egy Kocsikame vagy Jojo nem biztos, hogy megtérő befektetés lenne, ámbártor ki tudja igazán, ehhez kell a demográfiai felmérés. Az eladási listákat pedig a One Piece vezeti már hosszú évek óta és a számok nem nagyon változnak. Nagyon okos húzás volna Pl. most a Fairy Tail is (csak hogy már néven is említsek egyet-kettőt), mert nagyon népszerű, és elég jó eladásokat produkál, ahhoz képest, hogy csak egy One Piece klón.
Ne értsd félre, nem akartalak oltani, de aki kicsit ismeri a japánokat, az tudja, hogy a mangák és animék éppen mindent csak épp nem a japán kultúrát jelképezik. Épp azért népszerűek ott, mert másak, mint a sajátjuk. Külföldiesek ugymond. És nem vesznek nyugati képregényt, mert miért vennének. Van nekik elég az országon belül is.
Egy olyasmi mint a poke meg az inyu nem is élhet sokáig, mert minősíthetetlen "alkotások". A poke japánban is csak a játékok miatt népszerű. Az inyut annyira nem ismerem, de eléggé népszerűnek tűnik idehaza is.

Egyébként nincs gondom a lány mangákkal, mint említettem, legalább a pénzem megmarad. :)

dimenso #676-ban pedig mondott valami nagyon okosat, amire érdemes lenne figyelni. :)

*Hiányzó OFF pótolva. A moderátor*

Szerk: Moderátor 2010-10-07 17:56:16
beküldve: 2010-10-05 19:53:35
(#681) Válasz Yaven (#679) üzenetére
LazaRé
LazaRé
[ Gyalog ]
Ez amúgy tök igaz, az anno gimis angoltanárom megveszett, ha valaki csak megemlítette a Cowboy Beboppot, a Deth Note-ot DVD-n pedig egy egyetemi professzortól kaptam meg

Válasz 屍鬼レゲ (#677) üzenetére:
De Arina Tanemura se lenne rossz választás(Kamikaze Kaitou Jeanne, ha egyszer a kezemben tarthatnám öröm táncot lejtenék...). Na jó kissé elkalandoztam.
Na hátha valamelyiktől lesz valami

Jaja, de a Full moon wo sagashite se lenne utolsó.... Annyira szereten a stílusát

*Felesleges idézet törölve. Előző hozzászólással egybeszerkesztve. A moderátor*

Szerk: Moderátor 2010-10-07 17:55:25
beküldve: 2010-10-05 19:30:26
(#679) Válasz vadooc (#674) üzenetére
Yaven
Yaven
[ True mangafan ]
[Link]

Összeszedett, jó írás. Tényleg volt benne olyan, amiről eddig nem gondolkoztam (pl. utánpótlás kinevelése).
A Conok ellányosodása érdekes dolog, mivel ez a 'külföldi conok bemutatása' beszélgetésen is elhangzott a környező országokból jöttektől. Kíváncsi lennék, hogy ennek mi állhat a hátterében.
A cikkedhez visszatérve: létezik az a kategória is, hogy valaki csak felnőtt korában lesz animefan. Az ismerőseim közül néhányan és én is csak 18 évesen váltam animenézővé. Ráadásul pont az angoltanárunk hatására! Szerintem ezért fontos, hogy néha -még ha nem is annyira jövedelmező, mint egy-egy fiataloknak szóló alkotás- jelenjen meg komolyabb mű. Hogy legyen felnőtt utánpótlás is. ;)

Szerk: Yaven 2010-10-05 19:32:54
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... <<>>