Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
A Detective Conan is valahol a harmadik X körül jár, nem?
Ez egy nagyon "durva" cucc. XD
Mit szólnál egy olyan műhöz, ami jelenleg az eladási listákat vezeti? Vagy egy olyanhoz, ami eddig vezette?
Most vezeti, de semmi garancia rá, hogy később is fogja. Gondolom nem nagyon vonható kétségbe, hogy a DN, vagy a Naruto nagyon népszerűek. A divat tényleg gyorsan változik (már annak, aki tényleg a divat szerint váltogatja a kedvenceit, és ez nem hiszem, hogy az ízléshez kapcsolható dolog.) és senki sem jövőbelátó. A mangakiadáa üteme szvsz nem nagyon tud ezzel a változással lépést tartani.
Szerintem ilyen manga még az életben nem született, de egy tájékozottabb esetleg majd kijavít, ha tévedek.
Nem tudom mit hozakodsz elő állandóan ezzel a lejárt dologgal. Egy szérializált sorozaton mi járhat le?
Pedig a dolog tényleg létezik, vannak, akik gyakran változtatják a kedvenceiket és könnyen elfelejtkeznek arról, amiért néhány hónapja nagyon hangosan rajongtak. Elég nyitott szemmel járni a fórumokon. Az ilyeneket én sem nagyon értem. Normális esetben szerintem az ízlésnek és érdeklődésnek kellene döntenie, a "kedvencekről", nem a népszerűségnek és divatnak. Az előbbiek szvsz koránt sem változnak olyan gyorsan, mint a két utóbbi.
A Death Note esetében nem csak te.
Egyébként ez az "mangavétel abbahagyás, mert lassan jön, és ezért nem is veszem meg őket" dolog egy hülyeség. Az oké, hogy zavar, hogy lassan jön, de emiatt nem venni...
Ez általában azért fordul elő, mert a vevők egy része nem fanatikusan rajong egy-egy címért, hanem veszi mert tetszik. Aztán egy idő után meg kijön egy másik cím, ami jobban érdekli és ezért az előzőt abbahagyja. Tehát nem azért hagyják abba mert lassan jön ki és ez zavarja őket, hanem mert annyi idő alatt (kb 1 év) már változhat akár az ízlésük is, vagy éppen már egyáltalán nem érdekli őket a manga vagy bármi más.
Egyébként ez az "mangavétel abbahagyás, mert lassan jön, és ezért nem is veszem meg őket" dolog egy hülyeség. Az oké, hogy zavar, hogy lassan jön, de emiatt nem venni... Abban biztos lehettek, hogyha nem veszi senki az újabb köteteket akkor nem lassabban, hanem akár végleg abbahagyhatják, ha nincs elég pénz.
Vagy csak én vagyok akkor farok, hogy megvettem az eddigi magyar Árnybíró, Death Note meg Naruto köteteket végig?
Mit szólnál egy olyan műhöz, ami jelenleg az eladási listákat vezeti? Vagy egy olyanhoz, ami eddig vezette? Vagy mit szólsz egy olyanhoz, ami 30 éve folyamatosan megy?
Magyarán olyasmit kell választani, ami valami miatt nagy siker lett. Nyilván kell a demográfiai felmérés, amit meg lehet csinálni idehaza is.
Attól, hogy okosan írsz még nem biztos, hogy okosakat is. Azt ugye tudod Pl. hogy japánban az animék ill. mangák azért olyan népszerűek, mert nem japánosak, hanem nyugatiasak? Az írásod alapján ezt nem tudtad sajnos.
Aprócska tábor: A mangára pénzt kiadók. :P
A Narutóval az lehet a baj, hogy évente jelenik meg 1 kötet. Ennél még a japán kiadás is gyorsabb. Én is azért hagytam föl a vásárlással, mert baromira unom, hogy megveszem a kötetet, kiolvasom, és várok egy évet a következőre... biztos nem vagyok egyedül ezzel.
A potenciális vásárlókból pedig egy csomóan nem is tudják mi az a manga.
Nem tudom mit hozakodsz elő állandóan ezzel a lejárt dologgal. Egy szérializált sorozaton mi járhat le? Ha lejár befejezik. A Naruto most is népszerű, ha vége lesz, majd jöhetsz a lejárt dologgal. Engem meg a te rajongói állapotod nem különösen érdekel, ha a kiadásokról vitázunk.
(A Desznót nálam már az első fejezetnél lejárt.)
25 kötet, 1997-es kiadás. Garantált bukás. ;)
Lehet, de biztos nem azért bukna, mert .azért nem vennék, mert szar manga., hanem azért meg a vásárlóipac hülye! :)
Tehát itt egy tökéletes, lehetetlen utálni vagy hibát találni manga, ami mindenkihez szól, ergo siker KELL, hogy legyen. És ameddig nem adják ki, addig végülis nme nevezhetjük "garantált bukásnak". ;)
Te honnan vagy ilyen tájékozott?
Még angol nyelven is eladhatatlanok a seinen/josei mangák nemhogy még magyarul!
A Fumax kiadó legnagyobb bukása a Dominion, pedig a világ egyik leghíresebb (kult) mangakája, Shirow Masamune az alkotója (ld Ghost in the Shell). A másik idősebbeknek szóló mangájuk a Csillagsivatag szintúgy rosszul fogy.
A Tűzharcos (mely szintúgy idősebbeknek szánt manga) szintúgy nem teljesítette az elvárt reményeket.
Arról pedig nem beszélhetek hogy a Vad Virágok kiadónak milyen "jók" az eladásaik (mivel nem ahhoz a kiadóhoz tartozok), de amiket leírtál az arról tanúskodik hogy nagyon félre vagy tájékozódva...
*Toronyidézet törölve. A moderátor*
Nem értem a mangafant. Azt mondják, hogy kevesen veszik a mangákat, de ki venné, ha a magyar lakosság többsége azt sem tudja mi az, vagy ha tudja is azt hiszi, hogy gyerekmese...
Tessenek reklámozni mangafan. Akár magazinban, akár TV-ben! Hajrá, hajrá! Nekünk rajongóknak is érdekünk hogy jól fogyjanak a mangák..
Ne tévesszük össze a dolgokat. Ha egy manga kiadó azt mondja, hogy kevesen veszik a mangákat, az azt jelenti, hogy az átlagosnál kevesebben veszik, és nem azt, hogy országos viszonylatban kevesen. A japán szubkultúra nevéből is adódóan sosem lesz tömegdivat, bármennyit reklámozod. Ennek 2 oka van; a célköüzönségük leggyakrabban a tinédzser korosztály, ráadásul teljesen más kultúrális háttérből építkezik. Nem kell valakinek szűk látókörűnek lennie ahhoz, hogy a mangákat ne értse meg, ne tudja értékelni. Egyszerűen nem fogékony rá, mert európai ember és teljesen máshogy működik az agya. (És ez nem az én agymenésem, hanem szociológiai tény.)
A mellett pedig a Mangafan pont az a kiadó, aki olyan műveket jelentet meg, amik még "normális" emberek számára is emészthetők (pl. Death Note,Nana).
Szóval végképp nem értem, hogy mit várnál el tőlük. Halálosan komoly slice of life mangákat? Mert persze vannak ilyenekből is jók, de sztem pl. egy 'With the light" autista gyerekes témát felvázoló mű nem lenne túl nagy siker. Sem az átlagemberek, sem a mangás közösség körében.
A Naruto és egyéb véget nem érő shounenek pont ezért nem jelennek meg mostanság. Túl gyorsan változik a divat, a vásárlók pedig sz@rnak megvenni az új köteteket, mert már lejárt. (Itt hozzátenném, hogy ezt a hozzáállást egyáltalán nem tudom megérteni, de ez már más téma.)
Az aprócska tábort mire érted? A mangás társadalomra úgy összességében, v. a shojo vásárló lányokra? Mert előbbi igenis el tudja tartani; ezt mutatta az elmúlt évek növekvő manga kiadási tendenciája. Csak ugye jött a pénzügyi válság és mindenki meggondolja ezek után, hogy mire költ, tehát kisebb a bevétel.
Olyan címek, amik biztosan fogynának, nem léteznek. Lehet, hogy a Kuroshitsuji, v. a Bleach egy ideig nagyon jól menne, de 1-2 év múlva azok is a Naruto, DN szintjén lennének, mert lejártak. És akkor azoknak a fennmaradó 10-20 kötetét hogyan fogják kiadni?
A shojo azért okos választás, mert a célközönsége jellemzően hűséges egy adott alkotáshoz. Pl. míg a DN-t valaki abbahagyja x kötetnél, mert lejárt, addig mondjuk egy Love*Com-ot a lányok csak azért képesek végigvenni, mert szeretik a szereplőket, vagy mert a romantikus részekről nem akarnak lemaradni. Hülyeségnek tűnhet ez, de így van. Nézd csak meg mondjuk a Vadvirágok kiadót. Nyálas (tudomásom szerint) noname manhwákat adnak ki, és még sincs anyagi gondjuk, mivel van egy nagyon stabil vásárlói körük. A Mangafan is ennek a kialakítására törekszik szerintem.
E mellett pedig azért még mindig kiadogatják az elkezdett shouneneket, ezt se felejtsétek el.
Összefoglalva: az idei évi újdonságokat tekintve egyértelműen megállapítható, hogy a kiadók a női közönségben látnak nagyobb vásárlóerőt. Hogy ez miért alakult így ki, arról csak is a rossz eladások tehetnek. Szóval mielőtt elkezditek fikázni a kiadót a sok "nem fogja megérni" shojo miatt, gondoljatok bele, hogy az általatok nem támogatott shounenek vajon mennyire érték meg?
És még a végére egy személyes vélemény: én is támogatnám a rövidebb seinen mangák megjelentét, de sztem ez nem lehetséges addig, amíg meg nem növekednek az egyéb mangák eladásai.
Jah és csatlakozom az előttem szólókhoz: egyáltalán nem biztos, hogy mindhárom cím lányos lesz, szóval felesleges ezen idegelni magatokat.
Nem értem a nyafogókat, meg azokat, akik már előre temetik az új címeket. Talán meg kellene várni a konkrét címeket, nem? Talán még tetszenek is majd...
Vagy csak jobb nekik az ingyé', lehetne sokat regélni a "csak töltök" mentalitású emberekről, akik még büszkék is erre, sőt a földkerekség legnagyobb fanjeinek tartják magukat. Persze, az ő dolguk, de az ilyen ne nagyon fikázza véres szájjal a kiadókat a hazai mangafelhozatal miatt.
Azért csak van annyi eszük, hogy nem három egy kaptafára épülő, vagy nagyon hasonlító mangát adnak ki egyszerre. Azért hidd el, egy műfajon belül is nagyon különböző mangák vannak. Teszem azt, csak a példa kedvéért, ha egy Vampire Knight mellé kiadnák a Skip Beatet, vagy az Ourant, az utóbbi kettőn esetleg a műfajra annyira nem fogékonyak is elgondolkodnának. Rengeteg rajongójuk van mindkét nem között és különböző korosztályokban is. A műfaji besorolás csak egy dolog, de ma már nem lehet egyértelműen megmondani, hogy egy kiadványnak mely olvasói réteg között lenne a legnagyobb sikere. Persze van, ahol igen, de egyre több a kivétel.
A másik meg sztem a Chobits lehet.
A harmadik manga meg igen valószínű,h a Vampire Knight lesz.Remélem tényleg az jön.
Vagy esetleg Piano no Mori? Vagy a mangaka másik hosszabb mangája?