Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Komolyan nem értelek titeket. Lesz három új cím (ergo annyira nem mehet rosszul a cégnek, ha ezekre a pénzt kiköhögték a japánoknak), amiből (ha az eddig kiszivárgott információk mind pontosak) mindhárom viszonylag ismert, de nem annyira, egy lágyabb rajzolású, de a története fiúknak is élvezhető (tehát valószínűleg csak mérsékelten nyáladzós), egy másik határozottan uniszex, és esetleg a harmadik olyan, ami kifejezetten lányoknak készült (ettől még fiúknak is bejöhet amúgy). Erre itt egyesek lassan már teljes összeomlást és kollektív fagyhalált vizionálnak, pedig legkésőbb az AnimeKarácsonyon úgy is kiderül, mik az új megjelenések. Legfeljebb ha nem érdekelnek, akkor megmarad az a 2-4-6000 forintotok, amit az új megjelenésekre szántatok. Na bumm, nagyobb katasztrófa sose érjen senkit.
Legyenek 5 perces visszaszámlálók. Óje.
amúgymeg, ha jók jönnek ki legalább nem csak 1 soozatot fogok venni mangafantól.
A másik oldalról közelítve viszont, eddig akik shoujóra vágytak, azok választhattak kemény két manga közül, és ha épp egyik se volt a fogukra való, akkor nem tudtak mire költeni, vagyis pont ugyanolyan elveszített vásárlók voltak, mint most a shounen fanok.
Egyébként meg várjuk csak ki a végét, hogy mik is lesznek azok a shoujo címek. Olvastam én már olyan shoujo mangát is, ami tele volt akcióval és egyedül a bishik árulkodtak arról, hogy lányok a célközönség.
Eh...nagyon hosszan tudnék erre csak válaszolni, most meg már késő van, szóval majd holnap írok.
Viszont ezt a kijelentésedet sztem gondold át, mert a fejemet tenném rá, hogy te sem tudnál olyan címet mondani, amit mindenki szeret.
Nem válaszolgatok külön, ezért ide mindent:
Nem a shoujo magával van bajom, hanem az, hogy 1 stílusú mangákat akarnak (márha akarnak, nem tudjuk még mindig mert...) egyszerre kiadni, ez az amúgyis nehéz Magyar vevőpiacon elég buta lépés. Ahogy más is írta lentebb, "akkor nem költi el a pénzét, ha mind shoujo". 3 különböző stílusban/vevőkörben kéne kiadni, hogy mindenki megtalálja a maga (lehetséges) kedvencét, így biztos több pénz megy a konyhájukra. És, bár az is igaz, hogy egy kategórián belül is vannak eltérő alkotások (lásd Magyar sónenek), de annyiban nem térnek el, hogy akik egyáltalán nem kedvelik a műfajt, még is megvegyék.
És ez, "de hát ott a 9 sónen és kettő sódzsó, akkor jöhet 3 sódzsó, me abbó kevés van" fröcsögés meg nem játszik, mert akik eddig sem vették azon sóneneket, vagy megunták már, akkor azok nem tudnak mire költeni, mert nincs számukra újdonság.
Azért érthető voltam, nem?
A Naruto-t meg biztos vagyok, hogy épp elegen veszik még mindig itthon, hiába már nem olyan eladások vannak, mint 3 éve, de akit kicsit is érdekel az megveszi. Azok pedig, akik az itthon kiadott köteteket felrakták netre, vagy saját fordításukat nem vették le, pedig már rég kapható az a kötet, akkor nyugodtan tessék perelni a Mangafannak, mert itt komoly jogi dolgokról van szó.
*Hiányzó OFF pótolva. Szalonképtelenségek gyomlálva.
A moderátor*
A másik címnél pedig a sztori miatt a fiúk is vevők lehetnek rá, attól függetlenül hogy grafikailag shoujo..
Fú, nem számoznád ezeket, mert én már elvesztettem a fonalat, hogy melyik melyik. Csak a barchoba kedvéért: A három cím különböző magazinban jelent meg, kettő ugyabban vagy mindhárom ugyanabban?
szerintem a Naruto-t csak simán megunta már a nép (nagy része), mint a Death Note-ot. Néztem én is a HT-s eladásokat... és hát ezek a termékek már szinte egyáltalába nem fogynak.
sajnos valóban igaz, hogy több információ kéne a boltok/kiadók között, hogy igazán sikeres legyen a piac, hisz egy jó manga automatikusan reagál jó fancuccokra, és fordítva. Javítsatok ki, ha tévedek, de pl egy Love*Com-os terméket sem láttam sehol, pedig lett volna rá igény.
ezt nevezik szar marketingnek.
Pont erről beszélek. Nem értem a mangafant. Azt mondják, hogy kevesen veszik a mangákat, de ki venné, ha a magyar lakosság többsége azt sem tudja mi az, vagy ha tudja is azt hiszi, hogy gyerekmese...
Tessenek reklámozni mangafan. Akár magazinban, akár TV-ben! Hajrá, hajrá! Nekünk rajongóknak is érdekünk hogy jól fogyjanak a mangák.
Yaven: Komolyan gondolom. :) A Naruto a legnagyobb címük és azt se veszi senki. A rajongóknak ott vannak a fan fordítások, akik meg nem ismerik... szóval érted. Tudom mire akarsz kilyukadni egyébként... De a mangafan elmondásai alapján nem fogynak elég jól a kötetek. Egy aprócska tábor nem tudja eltartani a kiadót. Olyan címeket kellene kiadni, amik biztos fogynának.
Ezt nem vágom.
Eddig a shounenek mentek nagyon. 9 mangából csak 2 db shoujo volt.
Miért baj, hogy most végre ez is teret kap?
Uhm...ezt ugye nem gondolod komolyan? Ugye? Nyugtass meg kérlek.