Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Új MangaFan címek?
beküldve: 2010-10-05 19:21:03
(#678) vadooc: Eddig is volt egy olyan érzésem, hogy a Mangafan azért nyit a shoujo felé, mert nem akarnak konkurenciát csinálni a saját shounen címeiknek, de te most még inkább megerősítetted ezt a feltételezésemet.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
beküldve: 2010-10-05 19:19:26
(#677) Én lány léttemre D.Gray-man mangát olvasok, meg Mangafantól CC-t gyűjtöm(Örök hála, hogy kiadtátok, mindig is örök kedvenc lesz ), bár igaz a CC nem teljesen fiús.
Azért örülnék egy Yuu Watase mangának(végre megjelenhetne már egy tőle>.<). De Arina Tanemura se lenne rossz választás(Kamikaze Kaitou Jeanne, ha egyszer a kezemben tarthatnám öröm táncot lejtenék...). Na jó kissé elkalandoztam.
Na hátha valamelyiktől lesz valami
Azért örülnék egy Yuu Watase mangának(végre megjelenhetne már egy tőle>.<). De Arina Tanemura se lenne rossz választás(Kamikaze Kaitou Jeanne, ha egyszer a kezemben tarthatnám öröm táncot lejtenék...). Na jó kissé elkalandoztam.
Na hátha valamelyiktől lesz valami
Vigyázat, vigyázat. A cserkésző betör a házamba, és kalapál az ajtó előtt egy ideje. Meg se nyomja a csengőt? Mégis mi a fene járhat az eszében?
beküldve: 2010-10-05 19:08:52
(#676) Szerintem a lányok nem annyira válogatósak attól hogy fiuknak szánták a mangát attól még elég sok lány veszi azt. Azthiszem a Shonen Jaump olvasói tobbségben lányok, szóval nem hiném hogy ez alapján Shojoznának. Meg ozt amit betiltonak az jobban vonz. Fiu létemre veszem a Nanát, nézem a Méz és Lóherét. Szerintem a lányok is ígyvanak vele sőt az agyukon jönn ki a sok Shojo inkább Shoneneznének. A fiuk meg inkább romantikáznának a Shojoval. Természetesen függ a korsztájtól is egy 10 éves nem fog Shojozni tutti de egy 17éves fiu már több mint valószínű.
Amúgy sok lányt ismerek aki Hellsingezik meg egyébb Shonen cuccot vesz, nézz még engem is lealáznak Shonenben
Amúgy sok lányt ismerek aki Hellsingezik meg egyébb Shonen cuccot vesz, nézz még engem is lealáznak Shonenben
Táncolj Hercegnő!
beküldve: 2010-10-05 19:00:44
(#675) Azt én is olvastam, de arra lennék kíváncsi, hogy végül sikerült e.
Vigyázat, vigyázat. A cserkésző betör a házamba, és kalapál az ajtó előtt egy ideje. Meg se nyomja a csengőt? Mégis mi a fene járhat az eszében?
Nem vagyok hú de tájékozott, de nyitott szemmel járok és alapvető logikai következtetéseket le tudok vonni. Pl. ha a jelenlegi 5 fontosabb kiadó közül 4 ráállt a lányosabb mangákra, akkor sztem ez azt jelenti, hogy a női közönségben nagyobb vásárlóerőt látnak. (Vagy te más következtetést vonsz le ebből?)
Maga a következtetés jó, de nem jó logikát követtél. Ha elmész egy Conra látod hogy a közönség 80%-a lány, na ezért álltak rá a kiadók a csajosabb mangákra. Nem pedig azért mert a csajos mangák kasszasikerek, hanem mert jobban fogynak a csajos vagy a vegyes közönségnek szánt mangák (ide pl a Naruto vagy DN is beletartozik), mint ami kifejezetten csak fiús manga. De ez is csak azért van mert a női olvasó több.
Amúgy ajánlom figyelmedbe a blogomban a magyar manga-piac helyzetéről írt bejegyzésemet, mert szerintem van olyan benne ami újdonság lesz számodra:
[Link]
Amúgy ajánlom figyelmedbe a blogomban a magyar manga-piac helyzetéről írt bejegyzésemet, mert szerintem van olyan benne ami újdonság lesz számodra:
[Link]
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
beküldve: 2010-10-05 18:55:26
(#673) Valami riportban valami olyasmi infót ejtettek el, hogy olyasmi mangákat akarnak kiadni, amiknek a hosszuk 6 kötet körül van. Legalábbis amikor ez a riport készült, még csak keresték a címeket.
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
beküldve: 2010-10-05 18:48:31
(#672) De főképp azt lenne jó tudni, hogy most ongoing mangák vagy nem ongoing mangák
Hát nem hiszem, hogy meg fog.
aaaw
Amúgy nézegetem itt a Shueisha meg a Shogakukan (eddig ha jól látom velük vannak jóban mangafanék) shoujo magazinjait, hátha okosabb leszek.
Esetleg hosszokat tudhatunk? Csak olyan érintőlegesen - nagyon hosszú, kicsit rétestészta vagy egyáltalán nem rövid, esetleg rövid vagy közepes.
Vagy kis kólával?
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
beküldve: 2010-10-05 18:39:14
(#670) Nem nagyon értettem a célzásokat, mi is a probléma a DN magyar kiadott mangáival?(még nem vettem meg de tervezem)
Megint hosszú válasz több embernek:
Teljesen félreértettél. Én egy szóval nem mondtam, hogy a felnőttes mangákat könnyen lehetne eladni. Sőt, pont én is azt állítottam, hogy ezek megjelenéséhez kellenek olyan (más műfajú) címek, amik nagyon jól fogynak.
Azt sem írtam, hogy "jók" az eladásaik a Vadvirágoknak, viszont egy belsős emberke szerint nem is rosszak, tehát ahogy írtam; "nincsenek anyagi problémáik" (az, hogy ez mennyire igaz, nem tudom).
Nem vagyok hú de tájékozott, de nyitott szemmel járok és alapvető logikai következtetéseket le tudok vonni. Pl. ha a jelenlegi 5 fontosabb kiadó közül 4 ráállt a lányosabb mangákra, akkor sztem ez azt jelenti, hogy a női közönségben nagyobb vásárlóerőt látnak. (Vagy te más következtetést vonsz le ebből?)
Továbbá ha már le akarsz szólni, megkérnélek rá, hogy olyan miatt tedd, amit tényleg le is írtam. Köszönöm.
Travis: A GTO sem tökéletes, csak te nem látod benne a hibát. De ezen ne vitázzunk.
v3g374: attól még, hogy vmi nagy siker Japánban, nem biztos, hogy idehaza is az lesz. A 30 éve futó sorozatok sztem pont erre kíváló példák. Én úgy tudom (bár nem néztem konkrétan utána), hogy jónéhány közülük még angolul sem jelenik meg.
Az eladási listákat vezető mangák egy tág fogalom, mert kb. minden hónapban változnak. Amellett meg -ugyan még soha nem tárgyaltam japánokkal- de sejtem, hogy ezek jogainak megvásárlása irtó sok pénzbe kerülne. Különben meg nagyon könnyű megmondani, hogy ezt v. azt kéne kiadni, de az üzletet nyélbe ütni elég nehéz, főleg bizonyos kiadókkal. (Emlékszem, régebben még Csaba is megemlítette egyes japán kiadók szigorúságát.)
"Attól, hogy okosan írsz még nem biztos, hogy okosakat is."
Ha ez most oltás akart lenni, akkor semmi értelme nem volt, főleg az ez után jövő "indoklásod" alapján. Ha a japánok nyugatiasat akarnának olvasni, akkor nyugati képregényt vennének és nem mangát. Attól még, hogy nagy a karakterek szeme, nem lesz mindjárt nyugatias vmi. Ég és föld a különbség a két kultúra között, ez minden alkotásban meglátszik (gondoljunk csak a halálistenekre, a szent állatokra, a halállal kapcsolatos elképzeléseikre, a nemek szerepére és még sorolhatnám). Az alkotások nagy része ráadásul a történelmükre, hagyományaikra épít, szóval nem hiszem, hogy a mangát olvasó japán ember nagyon nyugatias lenne. Akkor már inkább az átlagember az, aki a TV-ből, moziból, könyvekből nagy részt amerikai alkotásokat lát.
"Egy szérializált sorozaton mi járhat le?" Nos....erre van két nagyon jó példám: Pokémon, Inuyasha. Mi járt le vajon rajtuk? Túl vannak bizonyos sorozatok lihegve és ezek egyszer csak kipukkadnak. Mint itthon a DN. Első időben mindenki fanolta, majd úgy túhirdették, hogy mindenkinek elege lett belőle. Most meg már lerágott csont. (Mondjuk az már egy másik dolog, hogy a tömérdek hirdetés nélkül meg már az elején sem vették volna olyan sokan. )
Dark-san írásával meg nagyrészt egyetértek.
Te honnan vagy ilyen tájékozott?
Még angol nyelven is eladhatatlanok a seinen/josei mangák nemhogy még magyarul!
Arról pedig nem beszélhetek hogy a Vad Virágok kiadónak milyen "jók" az eladásaik (mivel nem ahhoz a kiadóhoz tartozok), de amiket leírtál az arról tanúskodik hogy nagyon félre vagy tájékozódva...
Teljesen félreértettél. Én egy szóval nem mondtam, hogy a felnőttes mangákat könnyen lehetne eladni. Sőt, pont én is azt állítottam, hogy ezek megjelenéséhez kellenek olyan (más műfajú) címek, amik nagyon jól fogynak.
Azt sem írtam, hogy "jók" az eladásaik a Vadvirágoknak, viszont egy belsős emberke szerint nem is rosszak, tehát ahogy írtam; "nincsenek anyagi problémáik" (az, hogy ez mennyire igaz, nem tudom).
Továbbá ha már le akarsz szólni, megkérnélek rá, hogy olyan miatt tedd, amit tényleg le is írtam. Köszönöm.
Travis: A GTO sem tökéletes, csak te nem látod benne a hibát. De ezen ne vitázzunk.
v3g374: attól még, hogy vmi nagy siker Japánban, nem biztos, hogy idehaza is az lesz. A 30 éve futó sorozatok sztem pont erre kíváló példák. Én úgy tudom (bár nem néztem konkrétan utána), hogy jónéhány közülük még angolul sem jelenik meg.
Az eladási listákat vezető mangák egy tág fogalom, mert kb. minden hónapban változnak. Amellett meg -ugyan még soha nem tárgyaltam japánokkal- de sejtem, hogy ezek jogainak megvásárlása irtó sok pénzbe kerülne. Különben meg nagyon könnyű megmondani, hogy ezt v. azt kéne kiadni, de az üzletet nyélbe ütni elég nehéz, főleg bizonyos kiadókkal. (Emlékszem, régebben még Csaba is megemlítette egyes japán kiadók szigorúságát.)
"Attól, hogy okosan írsz még nem biztos, hogy okosakat is."
Ha ez most oltás akart lenni, akkor semmi értelme nem volt, főleg az ez után jövő "indoklásod" alapján. Ha a japánok nyugatiasat akarnának olvasni, akkor nyugati képregényt vennének és nem mangát. Attól még, hogy nagy a karakterek szeme, nem lesz mindjárt nyugatias vmi. Ég és föld a különbség a két kultúra között, ez minden alkotásban meglátszik (gondoljunk csak a halálistenekre, a szent állatokra, a halállal kapcsolatos elképzeléseikre, a nemek szerepére és még sorolhatnám). Az alkotások nagy része ráadásul a történelmükre, hagyományaikra épít, szóval nem hiszem, hogy a mangát olvasó japán ember nagyon nyugatias lenne. Akkor már inkább az átlagember az, aki a TV-ből, moziból, könyvekből nagy részt amerikai alkotásokat lát.
"Egy szérializált sorozaton mi járhat le?" Nos....erre van két nagyon jó példám: Pokémon, Inuyasha. Mi járt le vajon rajtuk? Túl vannak bizonyos sorozatok lihegve és ezek egyszer csak kipukkadnak. Mint itthon a DN. Első időben mindenki fanolta, majd úgy túhirdették, hogy mindenkinek elege lett belőle. Most meg már lerágott csont. (Mondjuk az már egy másik dolog, hogy a tömérdek hirdetés nélkül meg már az elején sem vették volna olyan sokan. )
Dark-san írásával meg nagyrészt egyetértek.
Szerk: Yaven 2010-10-05 18:25:09
lécci lécci mangafan, szólalj már meg
ha mást nem akkor oda a cikkek közé mint valami conértékelőt. vagyakármi.
én meg aszondom h doraemon lesz
Hát nem hiszem, hogy meg fog.
De akkor már Shin-chan vagy Sgt. FrogXD
Szerk: 屍鬼レゲ 2010-10-05 18:05:56
beküldve: 2010-10-05 17:54:10
(#667) És egyébként ez mikor derül ki véglegesen hogy mik lesznek?
(Téli con) ?
(Téli con) ?
┏━━━┳━┓╋┏┳━━━┓┏━━━┳━━┳━━━┳━━━┳━━━┓ ┃┏━┓┃┃┗┓┃┃┏━━┛┃┏━┓┣┫┣┫┏━━┫┏━┓┃┏━━┛ ┃┃╋┃┃┏┓┗┛┃┗━━┓┃┗━┛┃┃┃┃┗━━┫┃╋┗┫┗━━┓ ┃┃╋┃┃┃┗┓┃┃┏━━┛┃┏━━┛┃┃┃┏━━┫┃╋┏┫┏━━┛ ┃┗━┛┃┃╋┃┃┃┗━━┓┃┃╋╋┏┫┣┫┗━━┫┗━┛┃┗━━┓ ┗━━━┻┛╋┗━┻━━━┛┗┛╋╋┗━━┻━━━┻━━━┻━━━┛
beküldve: 2010-10-05 17:40:51
(#666) lécci lécci mangafan, szólalj már meg
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Szerk: Hanon 2010-10-05 17:42:14
A Patalliro! 31 éve megy és még nincs vége^^
A Detective Conan is valahol a harmadik X körül jár, nem?
Nem még csak 16 éves
Én mondjuk a Golden boyra szavaznék, esetleg ami még szóba jöhetne az a house of five leaves ( asszem ez a címe ) esetleg a bakuman.
"Majd úgy ugrok hogy úgy látszódjon mintha te ugrottál volna"
Szerk: Csodabogár 2010-10-05 17:41:00
beküldve: 2010-10-05 17:22:36
(#664) Akkor én meg diszkréten a Tsubasa kapitányra adom le a voksom.
Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami.