Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Kiadványok >>
Naruto
Kapcsolódó tartalom: Naruto
beküldve: 2007-09-02 22:01:47
(#518) de most itt nézem...és úgy van,hogy "Kisimoto Maszasi" milért nem hagytákrendes sorrendben...vagy magyarosan azt is?(meg azt hirtelen nem is tudom figyeltem e milyen sorrendben vannak a nevek...)
"Ki korán kel, később még többet alhat!" Éljen a Szundikátus!
beküldve: 2007-09-02 21:04:04
(#517) Igen. Ez nálam is fontos! Ha van, első a magyar! Tény, hogy a külföldi kiadványok erősen segítik a nyelvtanulást, de azért mégis. Plusz a Narutoért is jóval olcsóbban hozzájutottam volna, ha németül veszem, de amíg lehet addig a magyar kiadást szeretném támogatni.
^_^ "Don't believe in yourself! Believe in me who believes in you!" TTGL XD
beküldve: 2007-09-02 20:53:57
(#516) Na nincs semmi baj ezel az angolos dologal, ha máshogy nem tud eljutni az emberhez. De én olyan vagyok ha tehetem akor a "magyarbol tessék már adni".
Soha nem kaptok el!!!!!!!!!!!!!
Na azt hisszem kezd közeledni egymáshoz a véleményünk.Igen elvileg azért kéne dolgoznunk hogy a gyümölcséböl élvezük az életet, ezt már sokan elfelejteték de ez egy másik téma.A lényeg mindegy hogy milyen nyelven olvasod a Mangát élvezd és ne az apró hibákat keresd benne. Ahogy itt a Fórumon olvasom nagyon sok olyan ember vesszi meg a magyar kiadást aki már olvasta vagy netán más nyelven már megvan neki, ez nagyon pozitiv ,és reméljük ez a sok ember továbbra is támogatja azt a célt hogy itthon is elinduljon a Manga és Anime kultura.
asziszem én is megvenném...csak szülejeim nemdíjaznák attól tartok...sajnos ezzel nem tudok támogató lenni ,de ha számít(biztos nem...) akkor megfogtam...ésbelenéztem...és megköszöntem az eladónakkk...(khm..) amúgy az árnybíróval már támogatok...jaja ---csak már megint nincs témánál a helyzett...ehhi...
kanyar vissza...(hogy legyen vmi jó szavam is) a Kishimoto világába beleolvastam....és az tetszik,hogy minden egyes szót megértek... de tényleg...az pozitívumm...(és elmodnhatom,hogy még ilyentéren rengeteg humoros story fogja szórakoztatni a jónépet...)
[/QUOTE]
reméljük ez a sok ember továbbra is támogatja azt a célt hogy itthon is elinduljon a Manga és Anime kultura.[/QUOTE]
Igeeeen! (Mármint részemről!)
reméljük ez a sok ember továbbra is támogatja azt a célt hogy itthon is elinduljon a Manga és Anime kultura.[/QUOTE]
Igeeeen! (Mármint részemről!)
" Tudod ami körülötünk folyik azt ugy hívják Globalizáció ,igy mossák ki az emberek agyát és töltenek colát a helyébe. "
Így van....teljes mértékben egyetértek az emberek hülyülnek...tény... ezért vannak a japánok,akik kitalálták a mangákat a háborúúk után... ,hogylegyen a közembernek hova menekülnie a mindennapokból,legyen egyvilág amiben elmélyedhet...és amiafolyékony műanyagotilleti... én nem szoktam inni...legalábbis igyexekminé ritkábban....nincs sok jó ebben amai modern világban,de élvezzük ki amíg lehet és amit lehet (nézünk sok animét és vegyük a sk mangát...és csak dolgozzunk ezért...hogy mindezt megtehessük:PPPP
Így van....teljes mértékben egyetértek az emberek hülyülnek...tény... ezért vannak a japánok,akik kitalálták a mangákat a háborúúk után... ,hogylegyen a közembernek hova menekülnie a mindennapokból,legyen egyvilág amiben elmélyedhet...és amiafolyékony műanyagotilleti... én nem szoktam inni...legalábbis igyexekminé ritkábban....nincs sok jó ebben amai modern világban,de élvezzük ki amíg lehet és amit lehet (nézünk sok animét és vegyük a sk mangát...és csak dolgozzunk ezért...hogy mindezt megtehessük:PPPP
Na azt hisszem kezd közeledni egymáshoz a véleményünk.Igen elvileg azért kéne dolgoznunk hogy a gyümölcséböl élvezük az életet, ezt már sokan elfelejteték de ez egy másik téma.A lényeg mindegy hogy milyen nyelven olvasod a Mangát élvezd és ne az apró hibákat keresd benne. Ahogy itt a Fórumon olvasom nagyon sok olyan ember vesszi meg a magyar kiadást aki már olvasta vagy netán más nyelven már megvan neki, ez nagyon pozitiv ,és reméljük ez a sok ember továbbra is támogatja azt a célt hogy itthon is elinduljon a Manga és Anime kultura.
" Tudod ami körülötünk folyik azt ugy hívják Globalizáció ,igy mossák ki az emberek agyát és töltenek colát a helyébe. "
beküldve: 2007-09-02 20:16:29
(#511) Teljesen mindegy ha Japánok is csinálták gondolom az Amerikaiknak találták ki, mert hát ök a fő piac.Amit meg itthon a Mangafan véghez vitt az igazán dicséretre méltó.Végre elinditotak valamit ami szintén az itthoniaknak szól, és amiböl mi hosszú évekig kimaradtunk, és hogy mindezt magyarul az meg igazán példa értékü, mert hát megteheték volna azt is hogy külföldi kiadásokat hoznak be és olvasa az aki beszél angolul. Na ere mondom én hogy országépités ,igy legalább mégtöbb emberhez is eljut akik az angol tanulásbol kimaradt. Tudod ami körülötünk folyik azt ugy hívják Globalizáció ,igy mossák ki az emberek agyát és töltenek colát a helyébe.
Nahát ez az a hozáálás ami miat itt tartunk, mindig mástol fügtünk,emiat van az hogy az embereket már nem vesszik fel angol tudás nélkül lassan sehová.Az hogy senkik vagyunk az meg Magyar létedre elég nagy szégyen ,ti is csak a nagy szavakat tanultátok meg dobálni.Nagyon sok híres Magyar ember van szerte a világon akikre büszkék lehetünk söt ök is büszkék rá hogy Magyarok. Sok fiatal is ahelyet hogy itthon épitené az országot kimenekül mert büdös neki a csoroság,pedig szegényebben is meg lehet élni, ráadásul boldogan.Na visszakanyarodva tessék nyugodtan elolvasni magyarul a Narutot attol még nem lesszel kevsebb mint más ,amugy rendesen angolul csak akor tanulsz meg ha aba a közegben élsz.
én sem így gondoltam(teljesen)nem is fogok kimenni...(de ez tényleg nem ide tartozna amit mondanék) beleolvastam n_n én úgy vagyok vele ,hogy URISTN ezzz magyar.... jesszus...meg hátazért is furcsa,mert furcsa..egyszerűen csak az...és kész :P amúgy... "sok olyan dolog van,amit ha kijavítanánk még jobbak lehetnénk..." de viszont azon már rengeteget gondlkodtam,hogy mi alapján hozták létre akiejtési szavakat a romanjit....a japánok csinálták,hogy könyítsékaaa...nem is tudom...ismeretterjesztést...va gy az angolok,mert mangát akartak olvasni?( )
beküldve: 2007-09-02 19:48:10
(#509) Nahát ez az a hozáálás ami miat itt tartunk, mindig mástol fügtünk,emiat van az hogy az embereket már nem vesszik fel angol tudás nélkül lassan sehová.Az hogy senkik vagyunk az meg Magyar létedre elég nagy szégyen ,ti is csak a nagy szavakat tanultátok meg dobálni.Nagyon sok híres Magyar ember van szerte a világon akikre büszkék lehetünk söt ök is büszkék rá hogy Magyarok. Sok fiatal is ahelyet hogy itthon épitené az országot kimenekül mert büdös neki a csoroság,pedig szegényebben is meg lehet élni, ráadásul boldogan.Na visszakanyarodva tessék nyugodtan elolvasni magyarul a Narutot attol még nem lesszel kevsebb mint más ,amugy rendesen angolul csak akor tanulsz meg ha aba a közegben élsz.
beküldve: 2007-09-02 19:21:24
(#508) Hát eleinte nekem is fura volt a magyarosítás, de sztem jó ez így ahogy van. Ez legyen a legkisebb probléma manga téren...
Anak aki angolul olvasa a Mangát természetesen zavaró lehet.Aki meg most először olvas Naruto Mangát az a magyar változatból semi hibát nem fog érzékelni. Csak ismételni tudom magam az Angolul leírt nevek és kifejezések sem a Japán írást követik, és hát Magyarok vagyunk vagy mi az isten miért kéne álandoan a nyugatot majmolni.
Így van...csak hát tudod azért majmoljuk a nyugatot...(vagy essetnként a keletet) mert egysenkik vagyunk...bevallhatom,hogy egész jól megy a magyar nyelv( ) de ettől még kell tanulnom pl angolt...ha nem teszem akkor úgymond sehova sem vesznek fel ,és akkor nem lesz pénzem,nem fogok tudni mangát venni,esetleg kiutazni külföldre...oda ahol a manga olyan hétköznapi dolog,mint itt ...a...matyó hízés....(ez rossz pl) akkor a aaa golyóstolll húúú...szóval..."egysze r eljön a Californication...semmi kétség"J
AJAJAAA JUT eszembe...ma fogtam a két kicsi kezembe csodaszép naruto mangát...magyart jaja...bizony
Szerk: Trisa 2007-09-02 19:15:17
beküldve: 2007-09-02 11:47:12
(#506) Anak aki angolul olvasa a Mangát természetesen zavaró lehet.Aki meg most először olvas Naruto Mangát az a magyar változatból semi hibát nem fog érzékelni. Csak ismételni tudom magam az Angolul leírt nevek és kifejezések sem a Japán írást követik, és hát Magyarok vagyunk vagy mi az isten miért kéne álandoan a nyugatot majmolni.
Igen,a magyar helyesírás...ha valaki megnézi a Wikipédián a Naruto-címszót akkaor csodát lát... ucsiha szaszuke,szakura,de csúcs...az Kankúró... aki most ismerkedik vele,azt elég furán érheti ez a név
Amint te is tudod Japánban 'jelekkel' írnak, így az angol átírás is csak azt teszi amit a magyar : vagyis megpróbálja úgy leírni, hogy az átlagember az eredeti japánhoz megközelítően ejtse ki a japán szavakat, neveket. Szerintem helyesen döntött a kiadó amikor a magyar átírást választotta, ugyanis így mi magyarok sokkal jobban, az eredeti japánhoz hűebben ki tudjuk ejteni a japán szavakat mint az angol nyelvűek. De persze ez csak az én véleményem! Végül pedig nem Kankúró hanem Kankuró.
amúgy ,ha nagoyn sok magyariosítást akartoklátni menjetek a wikipediára...a magyarra ott narutora ráeresve,... (én egyszerűen nemtudom megsokni a magyar változatokat...)
Igen,a magyar helyesírás...ha valaki megnézi a Wikipédián a Naruto-címszót akkaor csodát lát... ucsiha szaszuke,szakura,de csúcs...az Kankúró... aki most ismerkedik vele,azt elég furán érheti ez a név
Amint te is tudod Japánban 'jelekkel' írnak, így az angol átírás is csak azt teszi amit a magyar : vagyis megpróbálja úgy leírni, hogy az átlagember az eredeti japánhoz megközelítően ejtse ki a japán szavakat, neveket. Szerintem helyesen döntött a kiadó amikor a magyar átírást választotta, ugyanis így mi magyarok sokkal jobban, az eredeti japánhoz hűebben ki tudjuk ejteni a japán szavakat mint az angol nyelvűek. De persze ez csak az én véleményem! Végül pedig nem Kankúró hanem Kankuró.