Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Szülők + anime/manga
beküldve: 2009-08-11 18:39:09
(#1059) Igazán... ki kéne már találni valami tuti módszert, amivel meg lehet szerettetni ezeket a szülőkkel
Kérdezd meg, hogy akarnak e filmet nézni, és tedd be a Chihirot vagy egy másik klasszikust. Az majd segít.
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
Igazán... ki kéne már találni valami tuti módszert, amivel meg lehet szerettetni ezeket a szülőkkel
"tuti módszereket" olvashatsz az ehavi Mondoban, bár inkább viccesek szerintem, mint komolyak, de azért lehet próbálkozni velük
amúgy meg a szüleim mostanában megállapították, hogy "milyen érdekesek a japánok, hogy tulajdonképpen rajzolva csinálnak felnőtteknek szóló filmeket is"
beküldve: 2009-08-11 14:30:54
(#1057) Nálunk nincsenek ilyenek... Anyukámat nem érdekli (ő már mikor kicsi voltam is Sailor Moonos puzzlet és társasjátékot vett nekem:)) apukám pedig... néha Narutot néz velünk...
Nem érdekli őket az sem, ha gépen nézünk animét, tesóm neten mangát is olvas. Az sem zavarja őket ha mangát veszünk, mert legalább olvasunk -_-' (bár én azt nem nagyon szoktam..)
Szerintem nem igazságos az, ha a szülő nem engedi, hogy a gyereke azt nézze amit szeret... (mit szólna ha én se engedném hogy meccset vagy épp valami sorozatot nézzen)
Nem kell velük semmit megnézetni, ha nem akarják. Egyszerűen csak meg kell mondani, hogy én ezt szeretem és kész:)
Nem érdekli őket az sem, ha gépen nézünk animét, tesóm neten mangát is olvas. Az sem zavarja őket ha mangát veszünk, mert legalább olvasunk -_-' (bár én azt nem nagyon szoktam..)
Szerintem nem igazságos az, ha a szülő nem engedi, hogy a gyereke azt nézze amit szeret... (mit szólna ha én se engedném hogy meccset vagy épp valami sorozatot nézzen)
Nem kell velük semmit megnézetni, ha nem akarják. Egyszerűen csak meg kell mondani, hogy én ezt szeretem és kész:)
az az alapvető probléma - és nem csak a szülőkkel - hogy nem ismerik, csak rögtön elitélik ezeket a műfajokat. pedig micsoda érzelmek és emberi értékek is lehetnek egy egy történetben
a legtöbben mégis azt hiszik, hogy nem szólnak semmiről max vérontásról stb. és ez nagyon szomorú
a legtöbben mégis azt hiszik, hogy nem szólnak semmiről max vérontásról stb. és ez nagyon szomorú
Ne csak nézz, láss is!
nekem is ilyen szülők kellenek
nekem a rokonságom minden felnőtt tagja úgy néz az animékre, mangákra, mintha a világ pusztulását látnák bennük, vagy nem tudom. Anyum vallásos... és ő ki nem állhatja őket, meg a fantasy könyveket, filmeket sem. Az a másik dolog, irányzat, amit nagyon kedvelek
Igazán... ki kéne már találni valami tuti módszert, amivel meg lehet szerettetni ezeket a szülőkkel
nekem a rokonságom minden felnőtt tagja úgy néz az animékre, mangákra, mintha a világ pusztulását látnák bennük, vagy nem tudom. Anyum vallásos... és ő ki nem állhatja őket, meg a fantasy könyveket, filmeket sem. Az a másik dolog, irányzat, amit nagyon kedvelek
A világ velejéig romlott. De az élet csodálatos! Halhatatlannak lenni jó. De örökké élni jobb!
beküldve: 2009-08-11 13:41:55
(#1054) Szüleim már nem szólhatnak bele mit csinálok és mit sem mivel ahhoz már idős vagyok hogy belekotyogjanak az életembe.
viszont egyszer azt vettem észre hogy anyu dvdn ismerős dolgot néz. Odamentem megnézni mit csinál erre látom hogy a Chihiro-t nézi aztután a Vándorló palotát is megnézte Legközelebb majd mondom neki hogy a Szentjánosbogarak sírját nézze ha kedve van hozzá.
Jah a figuráim is tetszettek neki szóval nincs gond
viszont egyszer azt vettem észre hogy anyu dvdn ismerős dolgot néz. Odamentem megnézni mit csinál erre látom hogy a Chihiro-t nézi aztután a Vándorló palotát is megnézte Legközelebb majd mondom neki hogy a Szentjánosbogarak sírját nézze ha kedve van hozzá.
Jah a figuráim is tetszettek neki szóval nincs gond
Ne csak nézz, láss is!
beküldve: 2009-08-08 16:21:41
(#1053) Nekem meg még csak most kezd el problémázni édesapám... Eddig semmit se szólt, legutóbb meg mikor Naruto-t néztem neten, és rákérdezett hogy mit csinálok, én mondtam, hogy "rajzfilmet" nézek, és erre a reakció az volt, hogy "biztos valami kínai baromság!" Pedig nem tegnap szoktam rá, nem is tegnapelőtt!!
Szerk: Merchior 2009-08-08 16:22:12
beküldve: 2009-07-09 14:38:01
(#1052) Szüleimnek nem is kellett megszokniuk... Vették az adást, hogy ezt szeretem és elfogadták (habár nem is tudták volna nem elfogadni xD).
Ha vmit vesznek nekem, megkérdezik: Manga kell vagy valami más? XD
Ha vmit vesznek nekem, megkérdezik: Manga kell vagy valami más? XD
私は日本のファンです。
beküldve: 2009-07-09 11:39:26
(#1051) Én már durván 2 éve nézek/olvasok ilyesmit, és most kezdem látni, hogy kezdi megszokni, mert eddig aztmondta, hogy ugyis kinövöd, de mostmár nem mondhatja, mert két év egy futó mániának igencsak sok
Mostanában a figuráktól akad ki teljesen, háromszor nem is kaptam zsebpénzt, nehogy vegyek, mert "ha majd megunom ki lesznek dobva". nem hiszi el,h van aki megveszi..^^
Mostanában a figuráktól akad ki teljesen, háromszor nem is kaptam zsebpénzt, nehogy vegyek, mert "ha majd megunom ki lesznek dobva". nem hiszi el,h van aki megveszi..^^
beküldve: 2009-07-07 21:29:12
(#1050) Én az elmúlt 1-2 napban a nappaliban a TV-n Trigunnal tréningeztem a szüleim idegeit. Egészen jól bírták. Már kezdenek teljesen hozzászokni, úgyhogy hamarosan jöhetnek a durvább animék is.
beküldve: 2009-07-05 18:47:39
(#1049) Hát én pont mázlis fajta vagyok ahogy látom. A szüleimet nem nagyon érdekli h animét nézek vagy mangát olvasok. Sőt anya egy nagy mangafan. És szerencsére megnézhetek mindent az Animaxon (korhatártól független). Bár a Digimont én kihagyom . Mázli az is h még az Openingek sem tudják kihozni őket a sodrukból. Bár aki egész nap metált meg rockot hallgat az megedződik (nem beszélve h olyan hajat akar h attól már én ijedek meg
Sajnálom azokat akiknek nem engedik vagy nem tolerálják a szülei a mangákat/animéket. Valóban aki 14 évesen kiugrik az ablakon miközben azt kiáltja "Varázsfelhő"...xD Háát. Azért nem kéne ilyenekkel összehasonlítani.
Sajnálom azokat akiknek nem engedik vagy nem tolerálják a szülei a mangákat/animéket. Valóban aki 14 évesen kiugrik az ablakon miközben azt kiáltja "Varázsfelhő"...xD Háát. Azért nem kéne ilyenekkel összehasonlítani.
Gravity is a habit that is hard to shake off.
Szerk: Yoroi 2009-07-05 18:48:47
Fúúú hát nekem az egész család kivan borulva az animéktől és a mangáktól.
Hát én azt tudom javaslom neked és azoknak, akik hasonló cipőben járnak, hogy ültesd le a szüleidet egy komolyabb anime elé (pl. Szentjánosbogarak sírja, hogy azért ne rögtön egy sorozat legyen) és szerintem észre fogják venni, hogy valamivel színvonalasabb, mintha pl ahogy Márk mondta Barátok köztet néznél.
*Toronyidézet megnyírva. A moderátor*
Szerk: Moderátor 2009-07-09 11:54:27
beküldve: 2009-07-03 20:27:21
(#1047) Anyuval egyszer egy nap alatt megnéztük a DN díszdobozt, és most hiányolja, ezért újra meg akarja nézni, és várja a folytatást, meg a filmet se láttaXD
Ha az életed fontos, kezdj tisztalappal...
beküldve: 2009-06-30 18:10:22
(#1046) Nekem nem nagyon tudnak róla. A mangákról egyáltalán nem - eddig mindig úgy jött ki, hogy egyedül voltam otthon, amikor átvettem a futártól, meg könyvesboltba is egyedül járok -, az animékről meg annyit tudnak, hogy pár éve azt néztem, és anya elkezdett kiabálni, hogy miért nézek ilyen sok hülyeséget
Mondjuk ha a mangákat megtudnák, nem lenne túl jó, mivel már az is baj, ha egy könyvet megveszek. Mert az nem gáz, hogy ők mennyit olvasnak/olvastak, ők normális dolgokat vesznek - igen, nagyon érdekes lehet x francia király x nevű szeretőjéről olvasni...
Szóval erre való az a szekrényrész, amit soha senki nem nyit ki a szobámban Meg az animéknek egy rejtett mappa a gépen.
Mondjuk ha a mangákat megtudnák, nem lenne túl jó, mivel már az is baj, ha egy könyvet megveszek. Mert az nem gáz, hogy ők mennyit olvasnak/olvastak, ők normális dolgokat vesznek - igen, nagyon érdekes lehet x francia király x nevű szeretőjéről olvasni...
Szóval erre való az a szekrényrész, amit soha senki nem nyit ki a szobámban Meg az animéknek egy rejtett mappa a gépen.
Szerk: _gabi 2009-06-30 18:11:34
beküldve: 2009-06-30 15:35:28
(#1045) Én szerencsés vagyok ezen a téren. Apát nem érdekli anya néha kérdezget róla de volt 1szer hogy megvettem a Sayonara Bar című könyvet és nagyon örült neki mert azt mondta "ez sokkal gazdaságosabb mint 1 manga".Hááát néztem nagyot.
Nincs fény sötétség nélkül