Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Szülők + anime/manga
beküldve: 2009-06-14 14:59:05
(#1029) Én 5éve nézek animét , durvábbakat , felnőttesebbeket 2 éve .
Az 5 év alatt az 1. megszólítást most pénteken a Nana 14. része után kaptam ugyanis : [SPOILER]Amikor K. Nana elvitte O. Nanát és Shint . szóba jött h hol alszik Shin és hogy langyi utána meg h homo (bocs ha valamit elírtam) [SPOILER] és én bolond mindig nagy hangerőn hallgatom a TV-t , ezt anyám tisztán meghalotta , utána meg megkérdezi : Neked még nem túl felnőttes az h 15? ( nah igen nem akarta kimondani , de én tudtam mire célzott ) Válaszom a kérdésére: nem
Végeredmény: Nem nézhetek péntekenként TV-t
Az 5 év alatt az 1. megszólítást most pénteken a Nana 14. része után kaptam ugyanis : [SPOILER]Amikor K. Nana elvitte O. Nanát és Shint . szóba jött h hol alszik Shin és hogy langyi utána meg h homo (bocs ha valamit elírtam) [SPOILER] és én bolond mindig nagy hangerőn hallgatom a TV-t , ezt anyám tisztán meghalotta , utána meg megkérdezi : Neked még nem túl felnőttes az h 15? ( nah igen nem akarta kimondani , de én tudtam mire célzott ) Válaszom a kérdésére: nem
Végeredmény: Nem nézhetek péntekenként TV-t
beküldve: 2009-06-14 13:15:02
(#1028) Nekem az anyámék nem szólnak bele hogy mit nézek. Különösebben nem is érdekli őket. Még jó, hogy van saját tévém, a saját szobámban
Anyám némileg képben van az anime/manga témában, bár, csak nagyon minimálisan. Tehát felismeri, ha valami anime, bár különösebben nem foglalkoztatja. Két éve is, mikor conról hazahoztam a Ghost in the Shell, meg az Akira DVD-ket, azokról is megkérdezte hogy "ezek animek?". Kicsit csodálkoztam, de mondtam neki hogy "ja", és ezzel letudtuk az egészet XD.
Azt multkor az ablakot, a Trigun 1 mangámmal akarta kitámasztani (őszintén szólva majdnem hülyét is kaptam akkor) azt mondtam hogy nem épp egy könyvet kéne erre a feladatra használni. Mire megkérdezte hogy "mi a jó ezekben a mangákban? Hogy fordítva kell olvasni?" aztán elmagyaráztam hogy nema fordítva olvasás olyan jó benne, hanem hogy jó nagyon a történetük. Bár ez sem érdekelte különösebben. Hát ennyit erről XD
Anyám némileg képben van az anime/manga témában, bár, csak nagyon minimálisan. Tehát felismeri, ha valami anime, bár különösebben nem foglalkoztatja. Két éve is, mikor conról hazahoztam a Ghost in the Shell, meg az Akira DVD-ket, azokról is megkérdezte hogy "ezek animek?". Kicsit csodálkoztam, de mondtam neki hogy "ja", és ezzel letudtuk az egészet XD.
Azt multkor az ablakot, a Trigun 1 mangámmal akarta kitámasztani (őszintén szólva majdnem hülyét is kaptam akkor) azt mondtam hogy nem épp egy könyvet kéne erre a feladatra használni. Mire megkérdezte hogy "mi a jó ezekben a mangákban? Hogy fordítva kell olvasni?" aztán elmagyaráztam hogy nema fordítva olvasás olyan jó benne, hanem hogy jó nagyon a történetük. Bár ez sem érdekelte különösebben. Hát ennyit erről XD
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
Szerk: A Márk 2009-06-14 13:16:27
De már majdnem 15 vagyok,
szeptember elsejéhez egy évre pedig 16
Nem számít szerintem a kor. Na meg ezzel jönni, hogy de már majdnem x idős vagyok, nem nagyon szokta meghatni a szülőket. (Én könnyen vagyok, kb. 11 évesen kezdtem el animét nézni, most vagyok 15, de soha nem szóltak érte, hogy mit nézek, mert nem lettem tőle őrült meg ilyenek. Félre ne értsd, nem azért mondom.)
Az meg, hogy egy év múlva mennyi leszel... Nos, hosszú idő. Én pl (egy éve februárban volt először DN, igaz?) 14 évesen láttam a Death Noteot és felfogtam, mi miért van benne. Szóval nem mindig korhoz kötendő, hogy ki mit nézhet meg. (Nem ismerlek, tehát nem azért mondom, hogy most itt én legyek az okos meg minden, csak véleményt írok.) Szerintem a korhatár csak egy jelzés, aminek függvényében az illető ledöntheti, mire vállalkozik.
Egyébként én is őszi gyerek vagyok, csak októberi.
"Ima wa mada ienai keredo, kimi dake wo AISHITERU!"
Hát a Yu Yu Hakusho az még elmegy.. De a Blue Gender! Sztem szűkösen aludt az öcséd! Főleg h 5 éves! Nehezen fogja feldolgozni!
Lolli pop, lolli pop, oh lalilali pop, lolli pop, lolli pop,oh lalilali pop!
de amikor belenézett a Death note-ba akkor meg megállapította,hogy én ehhez még kicsi vagyok
Vicces módon ebben szvsz igaza is volt... De már majdnem 15 vagyok,
szeptember elsejéhez egy évre pedig 16
amúgy meg öcsém már 5 évesen látta a Yu Yu Hakusho-t+Blue gender-t unokatesóméknál.(lehet,hogy nagyrészükön aludt,de látta)
Olyan nincs, hogy olyan nincs!
beküldve: 2009-06-02 19:41:42
(#1023) Azért gondoltam a Bleach-re, mert annak megvan az első díszdobozos kiadása....lehet, hogy túlzás lenne...igazatok van .Bár, az én anyukám semmiféleképpen sem hinné azt, hogy ez rosszat tesz az én kis törékeny lelkivilágomnak...xD Nah, de inkább kipróbálok akkor egy egész estés Ghibli stílusú animét...
"Minden apa álma, hogy a lánya elkerül a háztól, mielőtt istenigazában beindulnának a hormonjai." (Stephenie Meyer)
Szerk: Kaoru-dono 2009-06-02 19:41:58
Egyetértek. Ami kimaradt a felsorolásodból, és még érdemes említeni, az a Yesterday - Vissza a gyerekkorba. Ez annyira soft, hogy már nagyon, elég felnőttes mondanivalója van -
sőt, még magyarokat is említenek benne.
Yesterdayt direkt hagytam ki, bár igaz, hogy kellemes magyar muzsika szól benne. Szerintem ez a film az egy fokkal nehezebben emészthető kategóriába tartozik már, legalábbis ami a mondanivalót illeti.
Egyébként meg sok múlik azon is, hogy mi cél a szülőnek való anime mutatásban. Lehet, mondjuk arra rámenni, hogy ebben semmi erőszak nincsen, vagy hogy a gyermeki lelkiválgunkat nem rombolja, vagy hogy megható a sztori (az anyuka számára), esetleg, hogy milyen elgondolkodtató és mély mondanivalóval is tud rendelkezni egy anime. De mindenképpen, bármi is legyen a cél, a Ghiblik közül érdemes válogatni.
Bár abból se biztos, hogy mind. Vándorló palota, Kiki, Totoro, Földtenger varázslója, Szentjánosbogarak pl jó választás lehet.
Egyetértek. Ami kimaradt a felsorolásodból, és még érdemes említeni, az a Yesterday - Vissza a gyerekkorba. Ez annyira soft, hogy már nagyon, elég felnőttes mondanivalója van -
sőt, még magyarokat is említenek benne.
Lényeg a lényeg: óvatosan kell válogatni.
Szerk: Miho ~ ミホ 2009-06-02 15:42:06
De ha már mutatnál Neki valamit, lehet jobb lenne, ha nem egy sorozatba avatnád be, hanem egy egész estés filmet nézetnél meg Vele. Ajánlom valamelyik Ghibli-s művet.
Jaja, Ghibli első lépésnek nagyon jó. Bár abból se biztos, hogy mind. Vándorló palota, Kiki, Totoro, Földtenger varázslója, Szentjánosbogarak pl jó választás lehet.
szerintetek a Bleach kezdésnek sok lenne?xD
Őszintén? Nagyon sok lenne. Én a helyedben semmiképpen sem shounent mutatnék az Anyukámnak... Inkább - kézenfekvő... - egy shojou-t.
De ha már mutatnál Neki valamit, lehet jobb lenne, ha nem egy sorozatba avatnád be, hanem egy egész estés filmet nézetnél meg Vele. Ajánlom valamelyik Ghibli-s művet.
beküldve: 2009-06-02 15:25:50
(#1018) Az én apukámat nem igazán érdekli...bár vett nekem (saját magától, nem is kértem rá) egy "Így készítsünk mangát"című könyvet...eléggé meglepődtem. Am' megszeretnék nézetni anyukámmal egy animét...szerintetek a Bleach kezdésnek sok lenne?xD
"Minden apa álma, hogy a lánya elkerül a háztól, mielőtt istenigazában beindulnának a hormonjai." (Stephenie Meyer)
beküldve: 2009-06-02 15:24:47
(#1017) Nekem sosem szóltak érte semmit, viszont nem az animék maitt cigizek és lettem alkoholista!
Nekem anyám megnézte az összes eddigi animét, ami eredetiben van meg, hogy miket is, arra ott a profilom (mert rühell számítógépen filemt nézni) szóval tessék venni a hazai kiadványokat! ^^
Hanem a mangák maitt.
Nekem anyám megnézte az összes eddigi animét, ami eredetiben van meg, hogy miket is, arra ott a profilom (mert rühell számítógépen filemt nézni) szóval tessék venni a hazai kiadványokat! ^^
no pussy, just the dicks
Szerk: buzifaszvagyok 2009-06-02 15:28:09
Bajos szülőkhöz jótanács:
-Te meg gyermekem mi a fenét nézel már megint? Muszáj ilyen szennyeket?
-Mivel ma már mindent megtanultam, sokáig tűnődtem, hogy drogozzak, vagy ezt nézzem, de mivel kint kezd beborunli, inkább beraktam ezt.
-Te meg gyermekem mi a fenét nézel már megint? Muszáj ilyen szennyeket?
-Mivel ma már mindent megtanultam, sokáig tűnődtem, hogy drogozzak, vagy ezt nézzem, de mivel kint kezd beborunli, inkább beraktam ezt.
Én is ilyesmit szoktam otthon válaszolni. Apa gyűlöli, h mangát, meg DVD-t veszek a pénzemen, de azért igazán elgondolkodhatna, hogy talán jobb enne, ha piát vennék, meg drogoznék?? De az én szüleim teljes mértékben sosem fogják ezt megérteni, egyszerűen más a felfogásuk....
Bár anyám a Black Jack-en végigszenvedte magát, amikor bátyám nézte, leült ő is nézni....
Szerk: Bloodraven 2009-06-02 14:59:56
kislány ravasz volt egy bormentát azért az anya könyveshalmába pakolt
jó kislány.
én szüleim is jófejek. apa folyton animés képeket szed le nekem netről (persze mindig mondom h köszönöm de így is van elég. ) anya meg szereti a ghiblis filmeket. :)
Positive vibration.