Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Hajaj ._. Miért nincs felsorolva a Hellsing az áprilisi YKOsban? Má' megint minek örül annyira ez a hájas dög, hogy kihagy egy hónapot?! Most mégcsak egy ova sem jött ki, nonemár x')
Bár, az is lehet, hogy most csak elővigyázatosságból nem írták ki előre, nehogy úgy járjanak, mint februárban x')) *reménykedik*
tán utomatikusan megéreztem hogy mi a jó. A manga vagy az anime. Asako
Alig várom már a 2. részt.
Necro, ha fejből írtad volna, még meg is dicsérnélek.
1904. május 11-én született a katalóniai Figueres városkában. 1984-ben a púboli kastélyban tűz ütött ki, melyben Dalí súlyos égési sérüléseket szenvedett. Ekkor átköltözött Figueres-be, a Múzeum Torre Galatea nevű részébe, ahol haláláig lakott. 1989. január 23-án hunyt el a toronyban. A figueres-i Dalí Múzeumban nyugszik. Remélem a válaszom kielégítő volt
Szép szép, csak legközelebb írd át a wikipédiás szöveget.
Van még kérdés?
Mikor született és hogy halt meg Salvador Dali?
1904. május 11-én született a katalóniai Figueres városkában. 1984-ben a púboli kastélyban tűz ütött ki, melyben Dalí súlyos égési sérüléseket szenvedett. Ekkor átköltözött Figueres-be, a Múzeum Torre Galatea nevű részébe, ahol haláláig lakott. 1989. január 23-án hunyt el a toronyban. A figueres-i Dalí Múzeumban nyugszik. Remélem a válaszom kielégítő volt
Ez rendkívül biztatóan hangzik
Szerintem egyelőre nincs olyan alapos volt ez a válasz
- vágás: a manuális vágógép játéka 3-3mm mindkét irányba (tehát 3mm a kifutó) ezen belül bármi lehet. Ehhez jön a nyersanyag kérdése, lásd alább
- nyersanyag: a finom raszter megjelenítése két dologtól függ, eredeti nyersanyag és festékterhelés a nyomaton. A német (újra)kiadáshoz megszerezték az eredeti filmeket, és dobszkennerrel átmentek rajta. Ilyenkor van kifutó, és a transzparens hordozó miatt a finomraszter pontosan jön át. Mi nem kaptunk filmeket, tehát az eredeti kiadást kell dobszkennelni, ilyenkor hiába az akár 10'000 dpi-s effektív felbontás, a papír (ami beszívja a festéket, nem pontosan veri vissza a fényt, mert nem egyenletes a felülete, stb.) rosszabb eredményt ad, mint a film, ráadásul nincs kifutó. Ilyenkor 1-1,5 mm-el jobban belevágunk a képbe, mint az eredeti, szerencsére a Hellsingben alig van kifutós kép, ráadásul a japán eredeti sokkal pontatlanabbul van vágva (nagyobb a kifutó, 4-5mm, valószínű a nagy példányszám miatt nagyobb üzemben megy a vágás). A képeket eleve úgy rajzolják, hogy a relatíve pontatlan japán vágógépekre készülnek, ezért nincs lényeges rész a széléhez közel. (az, hogy 1mm-el több látszik a kalapból, az két német kiadásnál is különböző lesz, nincs két egyforma, és ez tök normális. Az 1mm-el több kalap hozzáadott értéke a sztorihoz pedig )
Röviden ennyi a nem-transzparens hordozóról való szkennelés baja, hogy trade-off van a fekete és a finomraszter között. Ha látszik a finomraszter (5-10%-os szürke), a vékony fehér vonalak eltűnnek, és "becsukódik" a nyomat, pláne, hogy vastagított papírra van nyomva (jobban szívja a festéket, elterül a fekete, kevesebb fehér látszik). A nyomda kicsit tud változtatni a fekete festék terhelésén, de inkább elcseszni tudják, mint javítani. Tehát ha akarjuk látni a vékony fehér vonalakat, akkor a finomraszterből kell áldozni, de ez ritkán látszik (az ilyen finom raszter eleve ritka a mangákban). A nagyon sötét nyomat sokkal zavaróbb, úgyhogy a marad az első változat.
Van még kérdés?
Valami tényleg jöhetne, engem érdekelne hogy mi lehetett a gond, de nem csak a levágásnál, hanem az árnyékoknál is.
Lehet, h csak a jó öreg magyar nyomdaipar ügyeskedett...
Valami tényleg jöhetne, engem érdekelne hogy mi lehetett a gond, de nem csak a levágásnál, hanem az árnyékoknál is.