• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Kiadványok >>
Hellsing
Kapcsolódó tartalom: Hellsing
Oldalak: ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... <<>>
beküldve: 2008-04-30 20:44:51
(#175)
Sakamoto Riku
Sakamoto Riku
[ True mangafan ]
Ezt is kiolvatsam. A rajz: más, mint az eddigiek. A történet jó. Hallottam, valaki Con-on nem kapott Hellsinget korhatár miatt. 13 évesen simán beszereztem.

új | válasz erre | moderátor
beküldve: 2008-04-29 21:52:54
(#174)
Hanon
Hanon
[ True shotafan ]
Ugye hogy ugye?

Hajaj ._. Miért nincs felsorolva a Hellsing az áprilisi YKOsban? Má' megint minek örül annyira ez a hájas dög, hogy kihagy egy hónapot?! Most mégcsak egy ova sem jött ki, nonemár x')

Bár, az is lehet, hogy most csak elővigyázatosságból nem írták ki előre, nehogy úgy járjanak, mint februárban x')) *reménykedik*

What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
beküldve: 2008-04-28 22:06:32
(#173)
Asako
Asako
[ Rászokóban ]
Még valamikor tavaly nyáron,az egyik msn partnerem vált Hellsing rajongóvá,de csak animeba.nem tudom miért,de a manga változatát joban szeretem,pedig most olvastam elöször.
tán utomatikusan megéreztem hogy mi a jó. A manga vagy az anime. Asako

Kacsincs rám kicsi bárány.
beküldve: 2008-04-28 21:08:19
(#172)
Rudymester
Rudymester
[ Megszállott ]
Eddig csaka tv soroztot láttam és bejött, de hiányzott valami belőle. Sokan emlegették, hogy a manga jobb. Ezt így az első kötet után ki merem jelenteni, hogy a manga sokkal jobb. HUmoros, akciódús, Alucard pedig igazán "cool" karakter. Igazi pózer arc...
Alig várom már a 2. részt.

Szerk: Rudymester 2008-04-28 21:21:28
beküldve: 2008-04-28 20:51:39
(#171)
Sakamoto Riku
Sakamoto Riku
[ True mangafan ]
A Hellsingben az is tetszik, hogy (igaz, a japán kiadó kérte) Hepburn átírás van benne. A helyszínneveknél a nagy H-t először nem bírtam kivennni. Azért Integra rangját, a Sir-t furcsállom, mert ő nő.

beküldve: 2008-04-27 21:42:28
(#170)
Sakamoto Riku
Sakamoto Riku
[ True mangafan ]
Elkezdtem az első kötetet végre. A rajz néhol furcsa. Pl.: nyomott fejű emberek, a nem szemüveges lány (ő Seras, gondolom) túl egyszerű. Legalábbis az arca. Kidolgozatlan.

Necro, ha fejből írtad volna, még meg is dicsérnélek.

Szerk: Sakamoto Riku 2008-04-27 21:42:57
beküldve: 2008-04-27 21:17:08
(#169) Válasz idk pls delete (#167) üzenetére
Rockypapa
Rockypapa
[ Addiktgyanús ]

1904. május 11-én született a katalóniai Figueres városkában. 1984-ben a púboli kastélyban tűz ütött ki, melyben Dalí súlyos égési sérüléseket szenvedett. Ekkor átköltözött Figueres-be, a Múzeum Torre Galatea nevű részébe, ahol haláláig lakott. 1989. január 23-án hunyt el a toronyban. A figueres-i Dalí Múzeumban nyugszik. Remélem a válaszom kielégítő volt

Szép szép, csak legközelebb írd át a wikipédiás szöveget.

beküldve: 2008-04-27 21:00:04
(#168) Válasz Rockypapa (#166) üzenetére
alister
alister
[ True mangafan ]
Megelőztek

"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Szerk: alister 2008-04-27 21:00:32
beküldve: 2008-04-27 20:47:50
(#167) Válasz Rockypapa (#166) üzenetére
idk pls delete
idk pls delete
[ True mangafan ]

Van még kérdés?

Mikor született és hogy halt meg Salvador Dali?

1904. május 11-én született a katalóniai Figueres városkában. 1984-ben a púboli kastélyban tűz ütött ki, melyben Dalí súlyos égési sérüléseket szenvedett. Ekkor átköltözött Figueres-be, a Múzeum Torre Galatea nevű részébe, ahol haláláig lakott. 1989. január 23-án hunyt el a toronyban. A figueres-i Dalí Múzeumban nyugszik. Remélem a válaszom kielégítő volt

If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
beküldve: 2008-04-27 20:21:22
(#166) Válasz Csaba (#163) üzenetére
Rockypapa
Rockypapa
[ Addiktgyanús ]

Van még kérdés?

Mikor született és hogy halt meg Salvador Dali?

beküldve: 2008-04-27 19:35:37
(#165) Válasz Csaba (#163) üzenetére
alister
alister
[ True mangafan ]
- korhatár: az ajánlóban az egész sorozatra vonatkozó korhatár van, az első kötet viszonylag lájtos

Ez rendkívül biztatóan hangzik

Van még kérdés?

Szerintem egyelőre nincs olyan alapos volt ez a válasz

"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-04-26 17:22:28
(#164)
John Scineram
John Scineram
[ Gyalog ]
Gyerekek, nagyon fontosak tartom az építő kritikákat. De 1 mmen hadd ne baszakodjunk! Amúgy is meg lett magyarázva.

Laissez faire, laissez passer.
Szerk: John Scineram 2008-04-26 17:22:42
beküldve: 2008-04-26 16:01:14
(#163)
Csaba
Csaba
[ Szerkesztő ]
- korhatár: az ajánlóban az egész sorozatra vonatkozó korhatár van, az első kötet viszonylag lájtos, arra elég a 12 (nincs törvény rá, kiadói döntés)
- vágás: a manuális vágógép játéka 3-3mm mindkét irányba (tehát 3mm a kifutó) ezen belül bármi lehet. Ehhez jön a nyersanyag kérdése, lásd alább
- nyersanyag: a finom raszter megjelenítése két dologtól függ, eredeti nyersanyag és festékterhelés a nyomaton. A német (újra)kiadáshoz megszerezték az eredeti filmeket, és dobszkennerrel átmentek rajta. Ilyenkor van kifutó, és a transzparens hordozó miatt a finomraszter pontosan jön át. Mi nem kaptunk filmeket, tehát az eredeti kiadást kell dobszkennelni, ilyenkor hiába az akár 10'000 dpi-s effektív felbontás, a papír (ami beszívja a festéket, nem pontosan veri vissza a fényt, mert nem egyenletes a felülete, stb.) rosszabb eredményt ad, mint a film, ráadásul nincs kifutó. Ilyenkor 1-1,5 mm-el jobban belevágunk a képbe, mint az eredeti, szerencsére a Hellsingben alig van kifutós kép, ráadásul a japán eredeti sokkal pontatlanabbul van vágva (nagyobb a kifutó, 4-5mm, valószínű a nagy példányszám miatt nagyobb üzemben megy a vágás). A képeket eleve úgy rajzolják, hogy a relatíve pontatlan japán vágógépekre készülnek, ezért nincs lényeges rész a széléhez közel. (az, hogy 1mm-el több látszik a kalapból, az két német kiadásnál is különböző lesz, nincs két egyforma, és ez tök normális. Az 1mm-el több kalap hozzáadott értéke a sztorihoz pedig )

Röviden ennyi a nem-transzparens hordozóról való szkennelés baja, hogy trade-off van a fekete és a finomraszter között. Ha látszik a finomraszter (5-10%-os szürke), a vékony fehér vonalak eltűnnek, és "becsukódik" a nyomat, pláne, hogy vastagított papírra van nyomva (jobban szívja a festéket, elterül a fekete, kevesebb fehér látszik). A nyomda kicsit tud változtatni a fekete festék terhelésén, de inkább elcseszni tudják, mint javítani. Tehát ha akarjuk látni a vékony fehér vonalakat, akkor a finomraszterből kell áldozni, de ez ritkán látszik (az ilyen finom raszter eleve ritka a mangákban). A nagyon sötét nyomat sokkal zavaróbb, úgyhogy a marad az első változat.

Van még kérdés?

A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
beküldve: 2008-04-26 09:45:43
(#162) Válasz Ashihei (#161) üzenetére
フリツク オル シィ
フリツク オル シィ
[ Megszállott ]
Akkor esetleg valami szerkesztői kiegészítés a levágással kapcsolatban, vagyhagyjuk a fenébe?

Valami tényleg jöhetne, engem érdekelne hogy mi lehetett a gond, de nem csak a levágásnál, hanem az árnyékoknál is.

Lehet, h csak a jó öreg magyar nyomdaipar ügyeskedett...

今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-04-26 09:41:11
(#161) Válasz Hanon (#160) üzenetére
Ashihei
Ashihei
[ Gyalog ]
Akkor esetleg valami szerkesztői kiegészítés a levágással kapcsolatban, vagyhagyjuk a fenébe?

Valami tényleg jöhetne, engem érdekelne hogy mi lehetett a gond, de nem csak a levágásnál, hanem az árnyékoknál is.

Oldalak: ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... <<>>