• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Kiadványok >>
Love*Com
Kapcsolódó tartalom: Love*Com
Oldalak: ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 <<>>
beküldve: 2009-12-11 18:56:30
(#32)
Hella
Hella
[ Rászokóban ]
Jónak jó a kiadás, de egy kérdés nem hagy nyugodni. Mi alapján lett eldöntve, hogy a kiadó ezt a mangát veszi meg? Nem nem zsörtölődésből kérdem, csak érdekel.

új | válasz erre | moderátor
beküldve: 2009-12-09 22:06:20
(#31) Válasz まぁや (#15) üzenetére
v3g374
v3g374
[ Rászokóban ]

...hogy magyar nyelv szabályai alapján fonetikusan kéne írni, így sokkal jobb.

Nem fonetikus hogy az ég szakadna már le! :)

beküldve: 2009-12-09 18:44:00
(#30)
Fyndra
Fyndra
[ Rászokóban ]
Része a képnek, mi baj vele? O__o
A mangaka lökött, hogy ilyet csinált, de ez van

A boldog lét egyik alaptörvénye: minden olyan hasznos holmit fokozott gyanakvással kell kezelni, ami kevesebbet nyom, mint a saját használati utasítása.
beküldve: 2009-12-09 14:43:29
(#29) Válasz Csaba (#28) üzenetére
wakka
wakka
[ Megszállott ]
Mármint a kiadó nem engedi, hogy lekerüljön?

beküldve: 2009-12-09 00:34:00
(#28) Válasz wakka (#26) üzenetére
Csaba
Csaba
[ Szerkesztő ]
A szövegbubi nagyon nem előnyös, nem ártana elhullajtani. A számozás túl nanás, de legalább adagolja a sódzso kategorisztikusságot.

Sajnos a bubi része az artnak, nem lehet retusálni. Nekem se tetszik egyébként. (ha megnézed más országok kiadásait, minden rajta van ugyanez a bubi, ugyanott)

A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
Szerk: Csaba 2009-12-09 00:35:20
beküldve: 2009-12-09 00:26:20
(#27) Válasz wakka (#26) üzenetére
Szederinda
Szederinda
[ Rászokóban ]
Szerintem is kilóg a szövegbuborék a környezetből. Egyébként nagyon szép a borító, és már nagyon várom, hogy a kezeim között tarthassam a mangát.

beküldve: 2009-12-08 23:06:17
(#26)
wakka
wakka
[ Megszállott ]
A szövegbubi nagyon nem előnyös, nem ártana elhullajtani. A számozás túl nanás, de legalább adagolja a sódzso kategorisztikusságot.

beküldve: 2009-12-08 14:52:37
(#24) Válasz 屍鬼レゲ (#23) üzenetére
_gabi
_gabi
[ Megszállott ]
Én is ugyanígy vagyok vele :)

beküldve: 2009-12-08 14:36:56
(#23)
屍鬼レゲ
屍鬼レゲ
[ Megszállott ]
Végre elő rendelhető, már vártam rá, hogy feladhassam a rendelésemet

Vigyázat, vigyázat. A cserkésző betör a házamba, és kalapál az ajtó előtt egy ideje. Meg se nyomja a csengőt? Mégis mi a fene járhat az eszében?
beküldve: 2009-12-07 19:14:28
(#22) Válasz まぁや (#20) üzenetére
alister
alister
[ True mangafan ]

Shin, válasz a vonatkozó topikban.

"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2009-12-07 17:52:12
(#21)
Toushiro
Toushiro
[ Addiktgyanús ]
Mikor kapunk borítót az első kötetről? :)

beküldve: 2009-12-07 17:40:04
(#20) Válasz alister (#18) üzenetére
まぁや
まぁや
[ Rászokóban ]
Shin:

Az olyanok, hogy "ez vagy az jobb", ki fogják verni a biztosítékot. A "szerintem ez jobb" vagy a "nekem az jobban tetszik" az már jobb, csak az meg nem objektív, ugye. Hogy melyik a helyes, az objektív megítélhető, lásd MHSz (ami nem a lehető legjobb, de ettől még ez van).

Igen, valóban; ezt így értettem.
Tehát ismétlem: személy szerint örülök neki.
Ezzel nem azt akartam értetni, hogy fúj-fúj, aki nem így szereti; félreértés ne essék!
Én csak arra akartam ezzel utalni, hogy -mivel nem magyar műről van szó-, szerintem jobb a Hepburn átírást használni, mintsem a magyarosat.

私は日本のファンです。
Szerk: Moderátor 2009-12-09 18:59:07
beküldve: 2009-12-07 17:26:41
(#19) Válasz alister (#18) üzenetére
Andicilin
Andicilin
[ Addiktgyanús ]
Szép veretes mű, de mégis ez a "beszólós" rész tetszik a legjobban.
mondjuk még a szubkultúrások közül is kevesen írják a szamurájt samurai-nak, pedig ha következetesek lennének...

A személyes véleményem az, hogy ha sok angol-amerikai hangzású név van egy történetben, akkor lehet, hogy jobb a többit is úgy átírni, az egységesség kedvéért, de ha csak japán, akkor miért ne lehetne magyarra átírni? Mégiscsak magyarok vagyunk! Az hogy más népek hogy írnak át neveket az miért fontos nekünk? Vagyis egyeseknek.

Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami.
beküldve: 2009-12-07 16:35:21
(#18) Válasz Cchan (#14) üzenetére
alister
alister
[ True mangafan ]

Még jó, hogy nem Def Nót-ként volt flírva.

Előrebocsájtom, hogy igyekszem cizellált maradni, de nem biztos, hogy menni fog, okokat lásd alant.

Általános nyavalygás:
Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.

Végtelen naivitásomat jól jellemzi az, hogy nem szűnök meg reménykedni abban, hogy egy szép napon az emberek legalább a minimális alázatot mutatják a téma, amihez hozzá kívánnak szólni, és az esetleges vitapartnerek iránt, és némi erőfeszítést tesznek az önerőből való tájékozódásra. Tudom, balga remény, de mindenkinek kell remény.

Cchannak címzett nyavalygás:

Gondolom az a tény, hogy a Death Note cím az eredeti japán szövegben is angolul, latin betűvel szerepelt, számodra semmiféle különösebb jelentőséggel nem bír. Ahogy szemlátomást a fordítás és átírás közötti, nem éppen árnyalatnyi különbséget sem sikerült értelmezni. Ezzel nem is lenne baj, ha nem lett volna már a kérdés kitárgyalva legalább n-szer (ahol n több mint 10) csak ezen a fórumon. Még külön topikja is van a kérdésnek. Mindegy...
Jó, érted, nem személy szerint ellened megy a dolog, de sokadszorra már elég unalmas az alapoktól újra és újra átvenni a témát.

Gyürkőzzünk neki még egyszer:

A Death Note-ot azért nem írják Def Nót-nak, mert azt eleve nem is kell átírni, mert eredetileg is angol, azaz latin betűs szó. Ahol kell, lefordították halállistának, ami találó mivoltáról és helyességéről már futottunk pár kört (és jobbat senkinek sem sikerült találnia). A NyaConon azért láttad úgy a hirdetést, mert magyarra úgy kell helyesen átírni a szerzők (ál)nevét (is). Hogy bizonyos japán kiadók az élő fába is belekötnek, még nem jelenti azt, hogy a szerződéses kötelezettségeken kívül is ragaszkodni kell a hülyeségeikhez.

Shin:

Az olyanok, hogy "ez vagy az jobb", ki fogják verni a biztosítékot. A "szerintem ez jobb" vagy a "nekem az jobban tetszik" az már jobb, csak az meg nem objektív, ugye. Hogy melyik a helyes, az objektív megítélhető, lásd MHSz (ami nem a lehető legjobb, de ettől még ez van).
Nyilván meghatározó, hogy valaki a klasszikus vagy az internetes szubkultúrák felől érkezve találkozott először a témával: az utóbbi vért hány a Szaszukétől, az előbbi pedig igénytelennek tartja a ninjutsu-t és társait (és mondjuk még a szubkultúrások közül is kevesen írják a szamurájt samurai-nak, pedig ha következetesek lennének...

Annak idején részletesen kifejtettem a véleményem, pontokba szedve, az ellenérveket felsorakoztatva és megcáfolva. (megtekinthető itt és itt).

"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Szerk: alister 2009-12-07 16:35:57
beküldve: 2009-12-07 15:44:31
(#17) Válasz Crimson Moon (#16) üzenetére
屍鬼レゲ
屍鬼レゲ
[ Megszállott ]

Te jó ég, annyira váááárom!! Minél jobban várod, annál távolabbinak tűnik. Nem igazság...
Már csak 5 nap
Remélem már aznap a webboltban is lehet majd kapni a kötetetXD Egyszer, ha a con a dél alföldön lenne megrendezve... Csak egyszer legalább-.-

Vigyázat, vigyázat. A cserkésző betör a házamba, és kalapál az ajtó előtt egy ideje. Meg se nyomja a csengőt? Mégis mi a fene járhat az eszében?
Oldalak: ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 <<>>