Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Bejelentés-tippjáték
A címnek muszáj Vampire Knightnak maradnia, egyrészt mert így lett ismert a nagyvilágban, másrészt mert a címe katakanával van írva, tehát még csak nem is japán a cím, hanem angol. Ahogy a Chrno Crusade, úgy ez is idegen nyelvű, lefordítani nem szükséges, de alcímet lehetne adni neki "Vámpírlovag" ként.
Úgy mint: Death Note ~Halállista~ ?
Erre mondjuk van pár teória, de mivel a dolog a sakktáblára is utal, a Vámpír Lovag fordítás nem lenne pontos. Igaziból Vámpír Huszár kéne hogy legyen, de az hogy hangzik már? XD
Magyarul viccesen hangzana az biztos, ennyi erővel lehetne Vámpír betyár is.
Vagy maradjunk egyszerűen az értelmes kreatív címnél: Vérfertőzés a köbön, avagy vámpír románc
Vigyázat, vigyázat. A cserkésző betör a házamba, és kalapál az ajtó előtt egy ideje. Meg se nyomja a csengőt? Mégis mi a fene járhat az eszében?
Legyen magyar átírás! Mi indokolja a hepburn vagy bármi mást azon kívül, ha esetleg az eredeti kiadó ezt megköveteli? Semmi, hiszen magyarok vagyunk, nem?
Valóban semmi nem indokolja, szimplán az, hogy furcsán mutat. De mondom, megszokás kérdése. Ezer éve olvasom angolul, és igen, lehet, hogy magyarul akkor nem venném meg, ha magyarosított átírás lenne. Ne tessék leordítani a fejem, de engem zavar.
am nekem van tippem h miért vámpír lovag, de nem vagyok biztos benne úgyhogy nem akarok se hülyeséget, se Spoiler-t mondani...
Erre mondjuk van pár teória, de mivel a dolog a sakktáblára is utal, a Vámpír Lovag fordítás nem lenne pontos. Igaziból Vámpír Huszár kéne hogy legyen, de az hogy hangzik már? XD
Szerk: Kanna-chan 2010-10-13 20:51:46
lécci Hepburn átírás legyen
Ez a CLAMP mangára pláne igaz, ott Kaja lenne az egyik karakter, ami... Hát izé
(jóvanna, tudom, megszokás kérdése, de mindig röhögnöm kell a hasonló eseteken XD)
mint pölö Szóda-szan? XD
majd ha megjelenik ebbe is meg a DtB-be is beleolvasok, de igazából a megváltást várom, a 3. új címet. örülnék a Vampire Knight-nak, de nekem ebbe a pillanatban az igazi szívvágyam a Kuroshitsuji (bár annyira azért talán mégse, mert lehet h az illető aki fordítja leállna vele és olvashatnám angolul szal annyira mégse lenne jó XD) de végülis már mind1, cska olyan legyen amit ismerek XD (a Monsters-t támogatom!... nem tudom ki mondta)
am nekem van tippem h miért vámpír lovag, de nem vagyok biztos benne úgyhogy nem akarok se hülyeséget, se Spoiler-t mondani...
Szerk: Szalamandra 2010-10-13 20:45:32
beküldve: 2010-10-13 20:42:47
(#417) Csak... lécci Hepburn átírás legyen, idegbajt kapnék, ha azt kellene olvasnom, hogy Kirju vagy nem is tudom.... Kánáme XD
Legyen magyar átírás! Mi indokolja a hepburn vagy bármi mást azon kívül, ha esetleg az eredeti kiadó ezt megköveteli? Semmi, hiszen magyarok vagyunk, nem?
Ja legyen már magyar címe csak poén kedvéért: Vámpír Lovag vagy valami értelmesebb, mert nem vágom miért vámpír lovag a címe... De hát Lovely Complex se lett Cuki komplexus... Pedig az mekkora poén lett volna mint cím
Az végül is nem Lovely Complex néven fut, hanem Love★Com-ként, viszont a Vámpír lovag tényleg poén lenne, de emellett még csak hülyén se hangzik. Azért a legtöbb vámpíros könyvnek sincs sokkal fantáziadúsabb címe.
Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami.
Én az angol keményfedeles verziót csak ebayen egy antikvár boltból tudtam megszerezni nem is olyan olcsón. Az már más kérdés hogy a puhafedeles verzió kapható e még, de szerintem már az is csak használtan antikváriumokban.
Utólag sikerült kiderítenem, hogy jövőhónapban jön az Omnibus kiadás á lá dark Horse. Asszem 20$-t örömmel "kidobok" érte.
Ike Ike Don Don!
beküldve: 2010-10-13 19:43:40
(#414) Én sem örülnék neki.
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
Én meg az Éjféli Opera óta...
Csatlakozom azokhoz, akik nem örülnének a VK-nak...
Én meg a káosz kapui óta...^^"
Kissé még őrlődöm, hogy örüljek-e vagy sem.
sajna most már óvatosabban vásárolok mangát a Földfény óta.
Én meg az Éjféli Opera óta...
Csatlakozom azokhoz, akik nem örülnének a VK-nak...
MIANEVED?!
Szerk: SötétOldal 2010-10-13 19:37:26
beküldve: 2010-10-13 19:36:01
(#411) CLAMP-ék más ismertebb és már angolul/németül nehezen beszerezhető történeteinek jobban örültem volna.
Én az angol keményfedeles verziót csak ebayen egy antikvár boltból tudtam megszerezni nem is olyan olcsón. Az már más kérdés hogy a puhafedeles verzió kapható e még, de szerintem már az is csak használtan antikváriumokban.
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
beküldve: 2010-10-13 19:31:05
(#408) Én sem örülnék ha Vampire Knight lenne, de szerintem az lesz. Egy Monsternek viszont nagyon örülnék. Legalább megmarad a pénzem az Árnybíró díszdobozára.(már ha lesz, mivel ezért nem kezdtem bele a sorozatba)
“A világ fennállása óta az ember legnagyobb tanítója a szenvedés.”
beküldve: 2010-10-13 19:30:39
(#407) CLAMP-ék más ismertebb és már angolul/németül nehezen beszerezhető történeteinek jobban örültem volna. Azért egy Card Captor Sakura... Hát... Szóval....
A Darker Than Blackre sem látok sok esélyt, mert első olvasásra a sztori egy borzalmasan összekevert Shin Megami Tensei, Eikou no Te kutyulék, amihez egy csipetnyi Boogiepop-ot is tettünk.
Már csak le kéne zárni egész Tokyo-t, bedobni pár démont, angyalt meg Bibliai utalásokat és tadamm. Devil Survivor!
Utolsó reményem a 3.
A Darker Than Blackre sem látok sok esélyt, mert első olvasásra a sztori egy borzalmasan összekevert Shin Megami Tensei, Eikou no Te kutyulék, amihez egy csipetnyi Boogiepop-ot is tettünk.
Már csak le kéne zárni egész Tokyo-t, bedobni pár démont, angyalt meg Bibliai utalásokat és tadamm. Devil Survivor!
Utolsó reményem a 3.
Ike Ike Don Don!
beküldve: 2010-10-13 19:27:19
(#406) Sztem ez a Clamp cím olyan bevezető cím. Mármint ha jól fut meg gyorsan elkapkodják a boltokból minden akkor a kiadó beruház még néhány mangára a rajzolóktól! De komálnám a dolgot!
lumana.wordpress.com
beküldve: 2010-10-13 19:27:00
(#405) Zéró Kiriju, Júki Krossz, Kaname Kuran... ááá kicsit se lenne szem zavaró... Amúgy tuti Hepburnnal lesz mert mostanság csak azzal megy
Az angyalok menedéke Szara se volt szem zavaró de ott is van egy Juki Tecuna
Az angyalok menedéke Szara se volt szem zavaró de ott is van egy Juki Tecuna
Vigyázat, vigyázat. A cserkésző betör a házamba, és kalapál az ajtó előtt egy ideje. Meg se nyomja a csengőt? Mégis mi a fene járhat az eszében?