Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Kiadványok >>
Naruto
Kapcsolódó tartalom: Naruto
Valahol Csaba írta, hogy ha már megszabták az árát, akkor nem lehet többet emelni.
Most képzeld el mire kijön a 37. kötet(amúgy még most is fut...) addigra hány év fog eltelni és lehet hogy addigra csak pár Ft-tal lesz drágább a papír, ami egy mangánál azért húzós plusz költségek!
A másik meg az, hogy én nem tartom drágának a 2000 Ft-tot, pedig nem is vagyok nagy Naruto-fan.
Most képzeld el mire kijön a 37. kötet(amúgy még most is fut...) addigra hány év fog eltelni és lehet hogy addigra csak pár Ft-tal lesz drágább a papír, ami egy mangánál azért húzós plusz költségek!
A másik meg az, hogy én nem tartom drágának a 2000 Ft-tot, pedig nem is vagyok nagy Naruto-fan.
OK. Erre a fix árra kíváncsi leszek! bár én sem szeretem a Naruto-t olyan nagyon :) én a Kenshinre fogok rákattani, szerintem...
Szerk: enichan 2007-04-22 14:54:11
Ezért kell mangát olvasni: nincs filler, nincs szinkron, nincs cenzúra
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
Hikarunál az igazság. Nehéz megjósolni, hogy 5-6 év múlva hol tart majd a papír meg a nyomda ára. Ha az egész sorozatot egyből felszorzod 2000-el, akkor nagyon soknak tűnik, de ne feledd, hogy ezt nem egyszerre, hanem 2 havonta adod ki, tehát ha csak Narutot veszel, akkor havi 1000 ft-ba kerül követni a sorozatot. Ennyi egy menü a Mekdönciben
Azt mondtátok hogy az a sippuden vagy mi abba nézzek bele mert már komolyabb meg idősebbek stb..nos,az openingről egyből valami francia rap jutott eszembe..plusz feltűnt hogy a készítők még mindig nem a szépségre törekednek.Viszont Sakurából nagyon szép bögyös kiccsaj lett Mit terveznek,ez hányszáz részes lesz?
Ha szépséget akarsz nézd meg a Shippuuden első részének első 10 percét és ne tovább! XD
Hosszról szólva... az anime addig fog tartani, amíg a manga. A manga most a 351. fejezetnél tart és a történéseket tekintve egy 50-100 fejezeten belül sztem vége is lesz...(ezért meg ne kövezzetek) - az anime még csak a 253. fejezet körül tart - és ha így folytatják az animét, hogy 1 rész 1 fejezetet fed... akkor még sokáig nézhetjük. XD *szarkaztikus*
És ezt nem akarják megunni mint az inujását?
Meg beszéltek itt valami fillerekről hogy nem követi a mangát és akkor az nem jó..és ha több ilyen filler vagy mi lesz akkor még hosszabb is lesz az egész és akkor én rossul leszek
És mi az a narutard? O.o
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Valahol Csaba írta, hogy ha már megszabták az árát, akkor nem lehet többet emelni.
Nálunk 2.000 Ft lesz egy könyv, ami szerintem túl sokba kerül. (Ha a teljes sorozatot megveszem az már =37*2.000=74.000 ft, mert japánul 37 kötetes ha jól tudom).
A neten egyes helyeken angolul kb 1300 Ft-ért (7.19 $), japánul 712 Ft-ért (468 JPY) lehet megvenni. Akkor nálunk miért kerül 2000 Ft-ba? Szerintem az 1500 Ft lene a max, ami elfogadható (pl.Árnybíró).
A neten egyes helyeken angolul kb 1300 Ft-ért (7.19 $), japánul 712 Ft-ért (468 JPY) lehet megvenni. Akkor nálunk miért kerül 2000 Ft-ba? Szerintem az 1500 Ft lene a max, ami elfogadható (pl.Árnybíró).
7.19$? Én úgy tudom hogy a Viz is 7.99$-ért adja Forintba átszámitva 1790-Ft/db+ esetleges postaköltség ami már 2790-Ft/db! A japán meg valóban olcsó de ott is ott bukod el az egészet hogy irdatlan magas a postaköltség ha csak mangát rendelsz (kivéve ha van egy alternatív forrásod ahonnan rendelsz) + az japánt szerintem nem igen értenéd...ahogyan én sem
A mangafan meg adja majd kemény 2000-Ft-ért ami igen baráti ha úgy nézzük hogy egy igen agyon lihegett manga ami nagy rajongó táborral bír! Ráadásul magyarul olvashatod ugyhogy nem kell szotárnak lennie a közelbe (bár én nem élek szotárral )
Ezzel a kijelentésemmel a Mangafant védtem nem pedig a Narutot! Narutot még mindig nem szeressem xD
"We begin the armed intervention to all warfare with Gundam."
beküldve: 2007-04-22 09:12:46
(#92) Sziasztok!
Nekem annyi megjegyzésem lenne, hogy egy kicsit olcsób is lehetne az új Naruto kötet.
Nálunk 2.000 Ft lesz egy könyv, ami szerintem túl sokba kerül. (Ha a teljes sorozatot megveszem az már =37*2.000=74.000 ft, mert japánul 37 kötetes ha jól tudom).
Persze tudom hogy itt arról van szó, hogy vagy megveszem innen magyarul, vagy máshonnan úgy sem tudom és inkább kifizetek érte egy kicsit több pénzt, mint amit gondolnék.
És tudom hogy ez egy igazi mangafannak nem számít, és valószínűleg én is fogok vásárolni majd ha lesz olyan sorozat ami tetszik, csak a múlt héten beszéltem az egyik japán barátommal és ő totál meg volt ezen lepődve, így kezdtem el ezen én is filózni...
Bocs ha valakit ezzel megbántottam, mert amúgy nagyon örülök a magyar verzióknak.
Nekem annyi megjegyzésem lenne, hogy egy kicsit olcsób is lehetne az új Naruto kötet.
Persze tudom hogy itt arról van szó, hogy vagy megveszem innen magyarul, vagy máshonnan úgy sem tudom és inkább kifizetek érte egy kicsit több pénzt, mint amit gondolnék.
És tudom hogy ez egy igazi mangafannak nem számít, és valószínűleg én is fogok vásárolni majd ha lesz olyan sorozat ami tetszik, csak a múlt héten beszéltem az egyik japán barátommal és ő totál meg volt ezen lepődve, így kezdtem el ezen én is filózni...
Bocs ha valakit ezzel megbántottam, mert amúgy nagyon örülök a magyar verzióknak.
Szerk: enichan 2007-04-22 09:20:47
Azt mondtátok hogy az a sippuden vagy mi abba nézzek bele mert már komolyabb meg idősebbek stb..nos,az openingről egyből valami francia rap jutott eszembe..plusz feltűnt hogy a készítők még mindig nem a szépségre törekednek.Viszont Sakurából nagyon szép bögyös kiccsaj lett Mit terveznek,ez hányszáz részes lesz?
Ha szépséget akarsz nézd meg a Shippuuden első részének első 10 percét és ne tovább! XD
Hosszról szólva... az anime addig fog tartani, amíg a manga. A manga most a 351. fejezetnél tart és a történéseket tekintve egy 50-100 fejezeten belül sztem vége is lesz...(ezért meg ne kövezzetek) - az anime még csak a 253. fejezet körül tart - és ha így folytatják az animét, hogy 1 rész 1 fejezetet fed... akkor még sokáig nézhetjük. XD *szarkaztikus*
beküldve: 2007-04-21 23:02:57
(#90) Azt mondtátok hogy az a sippuden vagy mi abba nézzek bele mert már komolyabb meg idősebbek stb..nos,az openingről egyből valami francia rap jutott eszembe..plusz feltűnt hogy a készítők még mindig nem a szépségre törekednek.Viszont Sakurából nagyon szép bögyös kiccsaj lett Mit terveznek,ez hányszáz részes lesz?
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Én is remélem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! Naruto a király!!!
Én voltam a Kék Trollféleség a Sakuraconon xD =)
Nem hőbörgésnek vettem
Tényleg nem könnyű egyébként... a japánok is nehezen értik meg, miért nem angol az átírás, de őket is meg lehet győzni.
Tényleg nem könnyű egyébként... a japánok is nehezen értik meg, miért nem angol az átírás, de őket is meg lehet győzni.
beküldve: 2007-04-21 10:51:42
(#87) Rendben, megértettem. Nem fogok többet hőbörögni.
Bízom bennetek, mert tudom hogy jó munkát végeztek, 2 hét múlva pedig megveszem az eredményét!
Bízom bennetek, mert tudom hogy jó munkát végeztek, 2 hét múlva pedig megveszem az eredményét!
"Nyali fali éjszakák" Nagyon jóó!
Ez nem teljesen így van, lásd itt. A szigorú japán átírást kevesen tudják helyesen elolvasni. A nyugati mangakiadásban használt "romanji" általában egy következetlen keveréke az átírásoknak. Ahol nem, ott meg letojják, hogy az olvasó ki tudja-e ejteni helyesen az adott szót/nevet/akármit.
De miért használnánk japán átírást? Hivatalos japán átírást akkor kell használnunk, ha azt akarjuk, hogy a japánok is vissza tudják olvasni, amit írtunk. De ők nem akarják, nekik ott van a japán kiadás Ha a neveket japán átírással írjuk, akkor miért nem az egész szöveget?
Azért küzdünk a magyar átírással, hogy ne legyen több Songoku és hasonlók. Az angolul mangát olvasók kevesen vannak, és mi nemcsak nekik kell könyveket kiadnunk, hanem azoknak is, akik első nekifutásra simán jucuzzák a dzsucut
A másik pedig az igényesség. Ha van magyar átírás, akkor azt használjuk. Ez nem bigottság, hanem a helyesírási szabályok használata.
De miért használnánk japán átírást? Hivatalos japán átírást akkor kell használnunk, ha azt akarjuk, hogy a japánok is vissza tudják olvasni, amit írtunk. De ők nem akarják, nekik ott van a japán kiadás Ha a neveket japán átírással írjuk, akkor miért nem az egész szöveget?
Azért küzdünk a magyar átírással, hogy ne legyen több Songoku és hasonlók. Az angolul mangát olvasók kevesen vannak, és mi nemcsak nekik kell könyveket kiadnunk, hanem azoknak is, akik első nekifutásra simán jucuzzák a dzsucut
A másik pedig az igényesség. Ha van magyar átírás, akkor azt használjuk. Ez nem bigottság, hanem a helyesírási szabályok használata.
Julcsi, hidd el, azért furcsa, mert sok angolt olvasol. Sok magyar után az angol lesz a furcsa. Ha most a következő Árnybíróban Adzsite hirtelen Ajite lenne, és Csunhjang meg Chyunyang, akkor meg attól lennének kiadkadva az olvasók.
A fordítás meg jó lesz. A legjobb fordítókkal dolgozunk, csak japán nyelvből, semmi angol. Szóval ha szereted a sztorit, akkor nem éri meg a megszokások miatt ejteni...
Nem csak Angol nyelven kiadott köteteket olvasok, hanem Német, Spanyol, Olasz kiadásokat, és nézegetek Franciákat (azt a nyelvet nem beszélem) és mindenütt a Romaji átírást használják. A Romaji nem angol, hanem Japán írás. A hiraganák és katakanák áírása Latín betűtípussal. (Japánt is olvasgatok, da az természetesen kivétel a romaji alól.)A fordítás meg jó lesz. A legjobb fordítókkal dolgozunk, csak japán nyelvből, semmi angol. Szóval ha szereted a sztorit, akkor nem éri meg a megszokások miatt ejteni...
Az Árnybírót én sem szeretném, ha hirtelen megváltozatnák, mert ez így husi.
Ezen az alapon biztos a Narutot is meg tudnám szokni ilyen formáűban, igazad van. De volt régen egy magyar kiadású mangácsaka, amiben csupán egyetlen név átírását változtatták meg, ha jól emlékszem (Kuririn->Krilin). Persze tudom, hogy a fordítók döntenek a dolog felett, de ha a leendő olvasótáborból sok embernek ez a véleménye, akkor feontolóra lehetne venni a dolgot.
Ja, és NE NÉZZETEK JETIXET! A narutot japánul érdemes nézni (ha kell, akkor felirattal.)
"Nyali fali éjszakák" Nagyon jóó!
A manga olyan, mint egy könyv Be kell menni érte a könyvesboltba, vagy kinézni valamelyik eseménye (pl. a tavaszi Conra).
Szerk: Csaba 2007-04-20 17:05:36