Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Anime-Manga Gyűjtemények
Mátyás. Avagy Mátyás király. Ő díszeleg az 1.000 Forintokon, ugyebár.
25 millió? .____.
Tudnék vele mihez kezdeni.
Szerk.: Amúgy csak most esett le, miért lepődtél meg ennyire, látszik, hogy alvásra van szükségem.
25 millió? .____.
Tudnék vele mihez kezdeni.
Szerk.: Amúgy csak most esett le, miért lepődtél meg ennyire, látszik, hogy alvásra van szükségem.
"Their vomit-like chatter and laughter hardening together like shit, who has a crush on who...Who doesn't like who...All scum that would be better off dead! Those dumplings!" http://www.tubechop.com/watch/1444885
Szerk: Nakamura-san 2010-03-13 23:57:26
25.000 Mátyásra saccoltam,
25 millió. O.o
Vagy 25 Mátyás (= 25.000Ft)?
Jelenleg ha jól számoltam 67 manga (magyar-japán-angol) és 5 novel van a polcomon. (+ még rengeteg más képregény)
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
beküldve: 2010-03-13 23:29:37
(#1360) Hmm. Csak kíváncsiságból énis gyorsba (és megjegyzem, szerényen) összeszámoltam mit kéne beszerezni az elkövetkező 1-2 évben, de amikor végeztem és megláttam az összeget, amit ott kéne hagynom különféle boltokban, elnapoltam a dolgot és megvágtam a listát. Most valahogy így néz ki...
Ennek a végösszegét úgy ~25 Mátyásra saccoltam, remélem, többet nem is kell majd kiadnom értük.
Blícs 31
Break Blade 1
Worst 1
Fairy Tail 10
Yotsubato! 1
Yozakura Quartet 1, 2
Hellsing 6, 7
Shaman King 3, 4
Break Blade 1
Worst 1
Fairy Tail 10
Yotsubato! 1
Yozakura Quartet 1, 2
Hellsing 6, 7
Shaman King 3, 4
Ennek a végösszegét úgy ~25 Mátyásra saccoltam, remélem, többet nem is kell majd kiadnom értük.
"Their vomit-like chatter and laughter hardening together like shit, who has a crush on who...Who doesn't like who...All scum that would be better off dead! Those dumplings!" http://www.tubechop.com/watch/1444885
Szerk: Nakamura-san 2010-03-13 23:57:51
Én egész életem alatt szereztem 13 mangát úgyhogy nem lesz nehéz megdöntenem valamikor. Fanatikus vagyok úgy ám.
Gravity is a habit that is hard to shake off.
Én is tartok attól,hogy nem sikerült,csak a felét beszerezni a felsoroltaknak,de az is jó arány.Pénz...na majd az dönti el,hogy mennyi az annyi.Azért neked is sok sikert a listád bővítéséhez.Képet majd dobsz fel?
B'z no... B'z no... B'z no LIVE-GYM ni youkoso!
Idén ezekez tervezem még beszerezni: Gantz 3-7,10,11,Tenjho Tenge 16,Vagabond 1-3,Black Lagoon1,5,Blame 1,Oldboy 1,Initial D 1,2,Dogs 2,Ichigo Mashimaro 2-5,Cromartie High 1,Crayon Shin chan 1,Life 1,High School Debut 1,Hot Gimmick 1,Absolute Boyfriend 1,Nana 3,K-ON 1,Fairy Cube 1,Ikigami 1,Real 1,Heaven's Will,Azumanga Omnibus,Yotsubato 1,Vörös kert 1,A bárány panasza 1.
Egyenlőre ezek a fontosabbak,hogy mit sikerül majd megvenni,az már más tészta.
Szép kis lista. Néztem is először rajta egy nagyot, hogy ezt mind megrendelni nem kevés idő és pénz lesz.
Azután elkezdtem összeírni a sajátjaimat és sokkolt a felismerés, hogy én 53 mangát terveztem be idénre. Na azt tuti nem fogom tudni teljesíteni. Pedig milyen jó is lenne kibővíteni a gyűjteményemet.
Leginkább az eddig elkezdett sorozatokat akarnám folytatni: Death Note, Chrno Crusade, Árnybíró, Rozen Maiden, Vampire Knight, Higurashi, de a Honey and Clover 10 kötetére is fáj a fogam. Na meg a Chobits omnibusok is olyan csábítóak
beküldve: 2010-03-12 13:17:40
(#1356) Hát igen a Yen Plus problémás egy újság. Drága is meg amúgy is nehéz beszerezni...
Amúgy Horsee sztem félreértettél! Nem az újságot szeretném megvenni tőled, csak a Wolf and Spice borítót persze ha erre gondoltál Te is akkor bocs
Én örülök amúgy hogy a Slam Dunk csak most indult be, nem szeretem ha 10 kötetekkel vagyok lemaradva. Így szépen lassan tudom beszerezni, és másra is marad pénzem!
Árnybíróbol már csak 2 kötet... Fuh olyan fura lesz ennyi év után, hogy vége van. March Story és a Defense Devil is jó manga! Szeretem őket. Amúgy van egy 3. mangájuk is most, nem tom ismered-e vagy csak szimplán nem tetszett, azért nem írtad ide :) Burning Hell, nekem tetszik, kicsit furi de jó
B.Ichi jó? hülye kérdése neked bizti tetszik...de ajánlanád másnak is?
Souichiro kábé nálam is így működik, de most túl sok olyan sorozatom van ami nincs meg egészben, vagy nem értem utol a kiadásokat, és ez idegesít, szeretem ha egy sorozatom teljes. De persze én is arra hajtok, hogy az összes kedvenc manga a polcon üljön
Amúgy Horsee sztem félreértettél! Nem az újságot szeretném megvenni tőled, csak a Wolf and Spice borítót persze ha erre gondoltál Te is akkor bocs
Én örülök amúgy hogy a Slam Dunk csak most indult be, nem szeretem ha 10 kötetekkel vagyok lemaradva. Így szépen lassan tudom beszerezni, és másra is marad pénzem!
Árnybíróbol már csak 2 kötet... Fuh olyan fura lesz ennyi év után, hogy vége van. March Story és a Defense Devil is jó manga! Szeretem őket. Amúgy van egy 3. mangájuk is most, nem tom ismered-e vagy csak szimplán nem tetszett, azért nem írtad ide :) Burning Hell, nekem tetszik, kicsit furi de jó
B.Ichi jó? hülye kérdése neked bizti tetszik...de ajánlanád másnak is?
Souichiro kábé nálam is így működik, de most túl sok olyan sorozatom van ami nincs meg egészben, vagy nem értem utol a kiadásokat, és ez idegesít, szeretem ha egy sorozatom teljes. De persze én is arra hajtok, hogy az összes kedvenc manga a polcon üljön
lumana.wordpress.com
Azért kezdek új mangákba,mert szeretnék minden jó címből egy-egy darabot begyűjteni.Úgy 80 különféle cím van még hátra.
Közben azért ügyelek arra is,hogy a favokat is bővítsem.
Minden rendelésnél veszek pár új kötetet,meg álltalában egy régebbi,már meglévő címből is pár újabb kötetet.Így szaporodik a régi manga,meg az új is.A Gantzot mindenféleképpen veszem,idén sztem beérem az eddig belőle kiadott 11 kötetet.Angolul persze.
Na meg utánaszámoltam a lentebb felsorolt mangáknak,ilyen lájtos 130 ezret kéne beleölni abba a 30-40 kötetbe idén.
Közben azért ügyelek arra is,hogy a favokat is bővítsem.
Minden rendelésnél veszek pár új kötetet,meg álltalában egy régebbi,már meglévő címből is pár újabb kötetet.Így szaporodik a régi manga,meg az új is.A Gantzot mindenféleképpen veszem,idén sztem beérem az eddig belőle kiadott 11 kötetet.Angolul persze.
Na meg utánaszámoltam a lentebb felsorolt mangáknak,ilyen lájtos 130 ezret kéne beleölni abba a 30-40 kötetbe idén.
Szerk: Souichiro 2010-03-12 13:13:17
Egyébként próbáld meg a comicsinvestet is, hátha be tudják szerezni.
A Yen Plus utólag a legtöbb esetben beszerezhetetlen, ha mégis akkor pedig horribilis drágán. Úgy látszik nagyon keveset nyomnak belőle.
Utánanéztem minden lehetséges helynek ahonnan meg tudná rendelni Vladi, de ez a szám sehol sincs már.
Souichiro: Van itt néhány francia gyűjtemény, egész szépek, jó nézegetni, hogy kinek mennyi mangája van :)
[Link]
[Link]
Én ezt ismerem: [Link]. Itt is vannak szép méretes gyűjtemények.
Horsee: Fuh, akkor vajon mibe fogom beleerőszakolni azt az Azumangát? A nagyobbakhoz majd kérek kölcsön Öcsikémtől képregény tasikat, még jó hogy ő azokat gyűjti!
És ez a válasz a Soul Eaterre is, mivel Öcsikém nem tud franciául ezért azokat a mangákat amiket valszeg ő is olvas majd inkább angolul veszem meg. Sajna most bajban vagyok, mert a Freesiát meg a Shikit megvették a franciák, mindjárt ki is jönnek, én meg nem vehetem meg, mert a tesóm is fixen kivi lenne rájuk.
És ez a válasz a Soul Eaterre is, mivel Öcsikém nem tud franciául ezért azokat a mangákat amiket valszeg ő is olvas majd inkább angolul veszem meg. Sajna most bajban vagyok, mert a Freesiát meg a Shikit megvették a franciák, mindjárt ki is jönnek, én meg nem vehetem meg, mert a tesóm is fixen kivi lenne rájuk.
Áhá, már értem. :)
Amúgy amellett, hogy a franciák gyorsabbak a kiadásban még olcsóbbak is és persze jóval közelebb is vannak! Ilyenkor úgy örülök, hogy franciát tanultam!
Hát nem hátrány, de bevallom őszintén nem szeretem a franciát. Visszataszító nyelvnek tartom. De ez az én személyes véleményem. Én "csak" angolul tudok. Tanultam áltsuliban 5 évig németet is, aránylag jól ment (bár a németet se szerettem), de középiskolában áttértem az angolra, amit nem bántam meg. A németem eléggé elkopott az idők folyamán, mára csak néhány szavas szókincsre apadt. Tervbe van véve a spanyol is, mert tetszik a nyelv. Nemrég nézegettem és eléggé nagy falatnak tűnik, fel is tettem magamban gyorsan a kérdést, hogy tényleg akarom ezt?
A decemberi szám azért érdekelne, mert jár hozzá a Wolf and Spice novel eredeti borítója is. Megpróbáltam megrendelni, de nem tudták nekem beszerezni, a Trillianban se kapható, Amazonról meg nem merem megrendelni használtan, mert lehet h nincs benne... Szóóóval, arra szeretnék kilyukadni, hogy ha esetleg, véletlenül talán-talán nincs rá szükséged nagyon szívesen megszabadítanálak tőle, persze ellenjuttatásért cserébe
Ööö, ne haragudj, de nem szívesen válnék meg tőle. ^^""" Egyébként próbáld meg a comicsinvestet is, hátha be tudják szerezni.
Slam Dunk most érkezik még, és akkor azzal is beérem az amcsi kiadástt! REALtől picit tartok, nekem a kereskocsis sportolók kicsit kemény témának tűnnek..
A Slam Dunk örök. Kár, hogy ilyen sokáig hányattatott sorsa volt az USÁban. Egy kis kiadó elkezdte kiadni, utána a VIZnek elég sokat kellett várni rá, hogy újból megjelentethesse (a joglejáratot meg kellett várniuk, mégha becsődölt is az a kis kiadó). Most viszont stabilan kéthavonta jönnek ki az új kötetek. A szingapúri Chuang Yi-től lenne jó megszerezni (ők már végig kiadták angolul és védőborítós). Dehát ezt szinte lehetetlen beszerezni. A spanyolok kezdték el most a sima kiadás után a perfect edition-t (kanzenban). Ezért is érdemes lenne megtanulni spanyolul. :) A REAL témája elég kemény, ez így van, viszont ugyanúgy beszippanthat, mint Inoue-sensei más mangái. Viszont ez egy elég lassú lefolyású manga.
Első??? Hm... Sztem az Árnybíró volt az első :) Az után kaptam rá arra, hogy meg is vegyem a mangákat, addig csak a neten olvastam őket. Meg mondom őszintén, szégenlem de nem emlékszek mi volt az első angol mangám... magamat ismerve bizti valamelyik shoujo :P
Velem is ugyanez a helyzet. Áh, már nemsoká' vége. Még két kötet(+gaiden). Nem baj, utána jöhet a MarchStory vagy a Defense Devil, az alkotók új munkái (bár előbbiben csak a rajzoló működik közre).
Amint lesz rendes polcuk máris pakolok és lövök pár képet! :)
Várjuk!
Update: ma végre megérkezett a B.Ichi első kötete. Ez a Soul Eater mangakájának első műve. 4 kötetes, és végre birtokomba került az összes, yeah!
Hát én ezt nem igazán értem. Én többször is rendeltem külföldről és 1-2 nap leforgása alatt leemelték a kívánt összeget az éppen aktuális árfolyammal számolva.
Nálam úgy van hogy aznap amikor vásárolok külföldről akkor jön az SMS az összegről (tételezzük fel hogy 13.000Ft). De ez az összeg csak zárolva van a számlán és csak 1-2-3 nap múlva emelik le, de akkor sem biztos hogy 13ezret fognak levenni hanem lehet hogy 14ezret mivel közben emelkedett a dollár. De én úgy tudom hogy ez minden banknál így működik. (ismerősöm mondta aki most az Ersténél van, de előtte más bankoknál dolgozott)
Az angol mangákhoz meg annyit hogy mind a Tokyopop mind a VIZ emelte az árait kb fél éve. (a Marvel-ről ne is beszéljünk, mert azok meg nagyon csúnyán emelték/emelik az árakat)
Amúgy meg grat mindenkinek a gyűjteményéhez. :)
Nekem kb 100 mangám lenne ha nem adtam volna el egy csomót. De nem nagyon bántam meg mert helyette tudtam venni japán yuri mangákat + trading cardot. ^___^
Szerk: vadooc 2010-03-11 12:13:30
beküldve: 2010-03-11 12:07:57
(#1351) Yaven: Hja, jó sok pénz ment már bele... nem is akarom végiggondolni...
Általában nem szoktam megnézni, hogy mennyi kötetnél tart eddig a manga, mivel ki tudja hogy végül hol fogják abbahagyni. De bevallom, ha neten kezdek olvasni nem nagyon szeretem megnézni előre hogy hány chapter van belőle, mert ha több mint 200 akkor rendszerint megijedek és nem olvasom el :P
Karez: Sajna francia. Bocsi, hogy kiábrándítalak. De ha gondolod egy év alatt simán meg tudsz tanulni franciául nem olyan vészes nyelv xD
Souichiro: Szép bevásárló lista! Nekem is kéne róla pár dolog :)
Én most ott tartok, hogy megpróbálok nem új sorozatba kezdeni, hanem kiegészíteni azokat a sorozatokat amiket már elkezdtem, egy úgy 150 manga lenne. Persze ez marhára nem megy XD Csak a héten 3 első kötetet rendeltem.. nagyon nem megy nekem ez az önmegtartóztatás
Általában nem szoktam megnézni, hogy mennyi kötetnél tart eddig a manga, mivel ki tudja hogy végül hol fogják abbahagyni. De bevallom, ha neten kezdek olvasni nem nagyon szeretem megnézni előre hogy hány chapter van belőle, mert ha több mint 200 akkor rendszerint megijedek és nem olvasom el :P
Karez: Sajna francia. Bocsi, hogy kiábrándítalak. De ha gondolod egy év alatt simán meg tudsz tanulni franciául nem olyan vészes nyelv xD
Souichiro: Szép bevásárló lista! Nekem is kéne róla pár dolog :)
Én most ott tartok, hogy megpróbálok nem új sorozatba kezdeni, hanem kiegészíteni azokat a sorozatokat amiket már elkezdtem, egy úgy 150 manga lenne. Persze ez marhára nem megy XD Csak a héten 3 első kötetet rendeltem.. nagyon nem megy nekem ez az önmegtartóztatás
lumana.wordpress.com
Ebben a francia gyüjteményes listán dgehell 54 éves?! fejjel laza 9000 mangát gyűjtött be.Ez már nekem is sokk.Na mind1,jó annak,akinek jó
Én hamarosan ünnepelem az 50. begyűjtött mangámat,na meg ha minden jól alakul,év végén a 80. vagy esetleg a 90. manga is a polcomon víríthat majd Vagy több,vagy még annyi sem...
Én hamarosan ünnepelem az 50. begyűjtött mangámat,na meg ha minden jól alakul,év végén a 80. vagy esetleg a 90. manga is a polcomon víríthat majd Vagy több,vagy még annyi sem...
Idén ezekez tervezem még beszerezni: Gantz 3-7,10,11,Tenjho Tenge 16,Vagabond 1-3,Black Lagoon1,5,Blame 1,Oldboy 1,Initial D 1,2,Dogs 2,Ichigo Mashimaro 2-5,Cromartie High 1,Crayon Shin chan 1,Life 1,High School Debut 1,Hot Gimmick 1,Absolute Boyfriend 1,Nana 3,K-ON 1,Fairy Cube 1,Ikigami 1,Real 1,Heaven's Will,Azumanga Omnibus,Yotsubato 1,Vörös kert 1,A bárány panasza 1.
Szerk: Souichiro 2010-03-11 07:05:35
*Hatalmas vastaps!
Azét nem semmi egy gyűjtemény ez kérem szépen.
Megkérdezhetem hogy a High School of the Dead mangák milyen nyelvűek?
Felcsillant a szemem, de tuti nem amcsi kiadás.
"I'm no hero, never was, never will be!" Solid "Old" Snake
Ez igen. Gratulálok a gyűjteményhez!
Jó sok dolog volt, amit nyálcsorgatva néztem (OHSHC, Alice 19th, Rozen Maiden
ami még mindig nem jött meg
, Honey and Clover, meg egyebek). Szép is az, amikor az ember elégedetten végignéz a polcán, hogy milyen mangái vannak... Az már kevésbé jó, amikor belegondol, hogy mennyi pénzt is ölt bele, de ez egy más kérdés.Arra lennék kíváncsi, hogy más is megnézi-e egy új mangába való beleolvasás előtt a kötetszámokat? Mert én a 10-nél jóval több kötetesekbe most már bele sem merek nézni, nehogy elcsábuljak. XD (Elég lesz fizetni a következő években a Higurashit, meg Vampire Knightot^^") Vagy nálatok egyértelműen az dönt, hogy tetszik-e?