Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Társalgó
A rendezvényszervezés nem szívjóság, nem azért teszik, mert jajdeszeretik/nemszeretik ezt a fandomot, nyilván mindent meghívnak, megszerveznek, amire van keret és megtérül. Ennyi x).
Jogos. Rosszul fogalmaztam. Én arra gondoltam, hogy a Mondosok simán megtehetnék, hogy ne bővítsék a helyszínt és ne hozzanak be újabb programokat. Egyszerűen azért, mert ami még nem volt, azt az emberek nem fogják hiányolni. Úgyis mindenki ki fogja fizetni a jegy árát, ha nincs 25-ös pavilon, meg Kokia; mivel ez egy Con és mindenki ott akar lenni a társaság miatt. Erre hoztam ellenpéldának a MAT-ot, hogy ők pontosan azért kamuzták a PeCsáról azt, hogy ez az egyetlen lehetőség, hogy az emberek ne fújjanak annyira a hely miatt és nekik ne kelljen többet fizetni erre.
Nem mondom, hogy a Mondosok szent emberek és önzetlenek lennének, mert mégiscsak a pénz beszél, de azért azt sem lehet elvitatni tőlük, hogy úgy fejlődnek, hogy az a Conok és a látogatók hasznára válik. Nem értem, hogy ezt hogyan lehet a rovásukra írni. Vagy azt, hogy a megtérülésre hajtanak. Mindenki ezt teszi. A MAT is úgy gazdálkodik, hogy ne mínuszba jöjjön ki. Akkor ők mégis miért maradnak a szent tehenek?
Am. meg Miyu, itt részemről semmi személyeskedésről nincs szó. Mármint persze más az álláspontom, mint Bagszinak v. Necrokidnek, de attól még ők ugyanolyan kívülálló emberek mint én v. te. Egyszerűen csak megvitatjuk, hogy miket hallottunk bizonyos helyekről. Mindannyian tudjuk, hogy a két fél elferdített és a maguk javára átírt változatát halljuk, amiben nagyon el van rejtve az igazság. De attól még nem fogunk egymásnak esni, mert ez nem a mi vitánk, hanem a szervezőké. Tényleg nekik kéne megoldani, igazad van. Csak éppen az ember hall ezt-azt, amin leesik az álla, mert ő pont az ellenkezőjét hallotta. Lehet, hogy unalmas vitatkozni, meg a vitánkat olvasni, de legalább addig sem kihalt a fórum. ;)
bagszi: én a Mondocon főbb szervezőitől hallottam az infókat, szóval kb. pont az ellenkezőjéről tudok. De azért csak álljon itt az ő verziójuk is (elvégre így fair): én úgy tudom, hogy ez az egész a MAT-on belüli belharcokkal kezdődött, amiből aztán pont az ellenségeskedés miatt sokan kiléptek. Aztán jött a MondoCon, ami még semmilyen Animeconos érdekbe nem ütközött és ennek a szervezésében többen részt vettek a volt MAT tagok közül.
Aztán jött az Animekarácsony (Mangafanos hagyomány), meg a SakuraCon, amit elvileg együtt szerveztek volna. A Mondos verzió szerint a MAT-osok sétáltak ki ebből, ráadásul az utolsó pillanatban. A rendezvény nevéért persze kellett fizetniük, amit tudomásom szerint meg is tettek!
Én a korábbi MAT tagoktól pont azt hallottam, hogy a MAT kiüldözte őket a köreikből, pedig régi és lelkiismeretes tagok voltak. Jah, am. a MAT felsőbb vezetésének megújulása még most is tart, én ezt tartom cinkesnek, hogy mindenkit elküldenek, aki támogatja a két cég együttműködését. Persze ez is csak az egyik oldal verziója.
A könyvelés érdekes dolog, én úgy tudom, hogy ezen is sok vita volt, mert egyesek szerint bizonyos dolgokra túl sok pénz lett kiutalva...
Am. vicces, mert végső soron oda lyukadunk ki, ahonnan kiindult a fandom ketté szakadása (reméljük ez még helyrehozható^^"): PeCsa vs. Hungexpó. Akinek a korábbi hely jött be jobban, az úgyis annak a félnek a magyarázatát fogadja el, akinek meg az új, az pedig tuti Mondo párti lesz. Én sem mondhatnám, hogy a Mondo a hős, csak éppen az ő verziójukat hallottam előbb és az ő korábbi Conjaikon éreztem jobban magam. Sztem itt mindenkinek hasonló érvei vannak a favorizált szervezetük mellett.
És hogy ne untassuk a többi fórumost (ill. ne szórakoztassuk halálra Dz-t és Fiszit XD) illene vmi kedvesebb témát is felvetni. Van is egy jó ötletem: legepicebb cosplay. Ti kit látnátok legszívesebben élőben? Ill. szerintetek melyik az a karakter, akin még a sokat szokott animés közönség is meghökkenne? Vagy kit gondolnátok a legviccesebbnek?
Én kezdeném egy kis emlékeztetővel: a pikachu-chu csoportos cosplayünk Epic Win lenne. Továbbá hiányolom a pedobear cosplayeket (lehet, hogy vannak, csak álruhában xD)
Bubblegum Crisis ;) persze csak ha szereted a régebbieket. vagy az NGE
Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
Szerk: Gilje-sama 2010-09-20 17:40:50
beküldve: 2010-09-20 16:35:55
(#40509) Ezt a Sakuraconos dolgot úgy tűnik már sose tudjuk meg teljesen. Mivel én a MAT-tal vagyok jó kapcsolatban ezért az ő verziójukat tudom a conról.(Amit anno még Sakuracon vasárnapjának utolsó óráiban osztottak meg velem totális felháborodás közepette, majd később a MAT-os közgyűlésen is kifejtették valaki kérdésére.)
Ha netán valakit érdekel, amit én hallottam:
A MAT és Mondo együttműködésnek volt pár kitétele, pl a jogvédett Animecon/Sakuracon név, amit a mondonak kellett volna 200.000Ft-os értékben kifizetni a MATnak, cserébe a MAT kölcsönzött nekik technikát és a MAT pult árulta volna az Elementál cuccait, ami fogyasztástól független 300.000Ft jutalék lett volna. Illetve volt egy olyan kitétel, hogy cserébe a MAT nem rendez önálló rendezvényt Május 31-ig a fent említett neveken. Viszont a Mondoé a helyszín és a teljes rendezés, a MATnak nem volt beleszólása, csak a pultot és a Kissát üzemeltették. Hogy itt aztán milyen komunikációs hiba miatt történt a dolog azt nem tudom, de az adott feltételekről szóló szerződést a mondo nem írta alá, még akkor sem, mikor már a Sakuracon javában folyt. Vasárnap jöttek a matosok azzal, hogy a mondo elált a szerződéstől és nem írta alá, illetve nem hajlandó kifizetni az összeget a névért(ugyanis az elementál cuccait végül nem adták oda árulni a MAT-nak, ergo 200eFt névdíj maradt hátralékként, amit későbbiekben lecsökkentettek 100e-re, de az se lett kifizetve). Tehát nem tudom, de nem tartom szép húzásnak az ilyet. Nem mondom, hogy a Mondo a főgonosz és a MAT meg a híró, de hogy az a cég akik Kokiát lehozzák Mo-ra, meg Hungexpo és xy mennyiségű konzolt bérelnek a conjukra képtelen adni 100.000-et név jogtulajdonosának...
Meg aztán itt írták előbb is, hogy más dolog ha egy cég a profitra hajtva készít színvonalas rendezvényt, vagy egy lelkes csapat kidolgozza a belét, hogy végül egy szelet pizzát meg egy mangát kapjon kétnapi munkájáért. Mert a matosok a bevételt nem osztják el, abból a következő cont és egyéb animés kultúraterjesztést végzik. (Az olyan pletykák, hogy lakást vesznek belőle már nevetségesek... Nyilvános a könyvelésük a számláik és minden. Érden személyesen bemehet AKÁRKI és megnézheti őket)
Tehát tény, hogy én az egyik oldalt hallom csak de amit onnan hallok az elég súlyos. Valami olyan pletyka is volt, hogy a korábban MATos szervezők akik a mondoconra meg lettke hívva dolgozni el lettek tiltva tőle, hogy a MAT-os conon is dolgozhassanak... Ez megint nem egy túl jól hangzó dolog, szal remélem nem igaz.
Arra, hogy a bizonyos mondocon szervezők jelentkeztek MAT elnökségi tagnak és utánna nem jártak be a megbeszélésekre szavazásokra és nem végezték el az elvállalt munkáikat meg már végképp nem tudok mit mondani. Tehát lehet utálni a MAT-ot vagy a Mondot, lehet ócsárolni őket, de attól függetlenül szerintem valahol van igazság ezekben a dolgokban... És hogy miért a PeCsa, hát mert nincs nagyobb helyre pénz. A mondo megteheti, mert nekik más bevételi forrásaik is vannak egy mondoconon, mint a belépőjegyek, amik simán visszaszerzik a befeketett összeget ezért nem kell emelniük a jegyárat, de egy nonprofit khtnak nem ilyen mély a zsebe.
Ha netán valakit érdekel, amit én hallottam:
A MAT és Mondo együttműködésnek volt pár kitétele, pl a jogvédett Animecon/Sakuracon név, amit a mondonak kellett volna 200.000Ft-os értékben kifizetni a MATnak, cserébe a MAT kölcsönzött nekik technikát és a MAT pult árulta volna az Elementál cuccait, ami fogyasztástól független 300.000Ft jutalék lett volna. Illetve volt egy olyan kitétel, hogy cserébe a MAT nem rendez önálló rendezvényt Május 31-ig a fent említett neveken. Viszont a Mondoé a helyszín és a teljes rendezés, a MATnak nem volt beleszólása, csak a pultot és a Kissát üzemeltették. Hogy itt aztán milyen komunikációs hiba miatt történt a dolog azt nem tudom, de az adott feltételekről szóló szerződést a mondo nem írta alá, még akkor sem, mikor már a Sakuracon javában folyt. Vasárnap jöttek a matosok azzal, hogy a mondo elált a szerződéstől és nem írta alá, illetve nem hajlandó kifizetni az összeget a névért(ugyanis az elementál cuccait végül nem adták oda árulni a MAT-nak, ergo 200eFt névdíj maradt hátralékként, amit későbbiekben lecsökkentettek 100e-re, de az se lett kifizetve). Tehát nem tudom, de nem tartom szép húzásnak az ilyet. Nem mondom, hogy a Mondo a főgonosz és a MAT meg a híró, de hogy az a cég akik Kokiát lehozzák Mo-ra, meg Hungexpo és xy mennyiségű konzolt bérelnek a conjukra képtelen adni 100.000-et név jogtulajdonosának...
Meg aztán itt írták előbb is, hogy más dolog ha egy cég a profitra hajtva készít színvonalas rendezvényt, vagy egy lelkes csapat kidolgozza a belét, hogy végül egy szelet pizzát meg egy mangát kapjon kétnapi munkájáért. Mert a matosok a bevételt nem osztják el, abból a következő cont és egyéb animés kultúraterjesztést végzik. (Az olyan pletykák, hogy lakást vesznek belőle már nevetségesek... Nyilvános a könyvelésük a számláik és minden. Érden személyesen bemehet AKÁRKI és megnézheti őket)
Tehát tény, hogy én az egyik oldalt hallom csak de amit onnan hallok az elég súlyos. Valami olyan pletyka is volt, hogy a korábban MATos szervezők akik a mondoconra meg lettke hívva dolgozni el lettek tiltva tőle, hogy a MAT-os conon is dolgozhassanak... Ez megint nem egy túl jól hangzó dolog, szal remélem nem igaz.
Arra, hogy a bizonyos mondocon szervezők jelentkeztek MAT elnökségi tagnak és utánna nem jártak be a megbeszélésekre szavazásokra és nem végezték el az elvállalt munkáikat meg már végképp nem tudok mit mondani. Tehát lehet utálni a MAT-ot vagy a Mondot, lehet ócsárolni őket, de attól függetlenül szerintem valahol van igazság ezekben a dolgokban... És hogy miért a PeCsa, hát mert nincs nagyobb helyre pénz. A mondo megteheti, mert nekik más bevételi forrásaik is vannak egy mondoconon, mint a belépőjegyek, amik simán visszaszerzik a befeketett összeget ezért nem kell emelniük a jegyárat, de egy nonprofit khtnak nem ilyen mély a zsebe.
That's not my fault!
Egyetértek DZ-vel.
Am nekem is az volt a tapasztalatom, hogy mindkétfajta -szomorú, hogy ezt így kell mondani- conon az emberek nyíltak és barátságosak voltak. A közönségben nem hinném, hogy olyan nagy a különbség. A cosplayerek vagy csak a 'sima' animések szinte mind örülnek, ha valaki barátságosan megszólítja őket, és rengeteg ismerőst lehet szerezni. Akár sorban állás közben.
Am nekem is az volt a tapasztalatom, hogy mindkétfajta -szomorú, hogy ezt így kell mondani- conon az emberek nyíltak és barátságosak voltak. A közönségben nem hinném, hogy olyan nagy a különbség. A cosplayerek vagy csak a 'sima' animések szinte mind örülnek, ha valaki barátságosan megszólítja őket, és rengeteg ismerőst lehet szerezni. Akár sorban állás közben.
Jigsaw azért a kedvenc sorozatgyilkosunk, mert egy megleckéztetős móka kedvéért képes fölvásárolni a fél Praktikert.
ebből kezdődik el a fandomban is az ellenségeskedés
legalább történik vmi izgi
-
Szerk: ∂z 2010-09-20 15:19:01
beküldve: 2010-09-20 15:13:08
(#40506) Amúgy, ha egy program jól van leszervezve, azt kapjuk a pénzünkért, amit várunk, akkor, mint részvevőknek, nem halálmindegy, hogy kicsinálja, micsinálja?
Ott a pont...
MIANEVED?!
Mindenki mond mindent és mindenki máshogy tudja. Szerintem hanyagoljuk a témát, mert már nagyon unalmas x)
Gyilkolják ők egymást, aztán vagy marad az erősebb vagy összefognak...
Egyetértek
Ha a múlt őszi MondoCont, meg az Animekarácsonyt sem vesszük Connak, akkor ennyi erővel akár az összes vidéki Cont is csak "valaminek" lehetne tituálni. Attól még, hogy előbbek csak 1 naposak voltak, még ugyanazokat a programokat kellett összeszervezni. Szóval nem értem, hogy az miért ne lenne Con? A kevés ember miatt? Mert akkor a tegnap-mai MatCon sem Con.
Engem az őszi és téli inkább emlékeztetett egy nagyobb kirakodóvásárra, mint conra. Azt se tudom, milyen programok voltak, ha jól emlékszem vetítettek pár részt egy-két enimekszes animéből, meg áemwéket, aztán volt valami nem hivatalos koszpléj "verseny", ahol aztán mindegy volt, hogy azzal a ruhával eddig hol lépett fel, vagy hol fog még megjelenni a készítő. Ja meg karaoke, meg Csaba + co. beszélgettek érdekes dolgokról. Asszem.
A legjobb meg az lenne, ha a MAT belenyugodna a helyzetébe és megpróbálna együttműködni a Mondoval
Nem úgy volt, hogy éppen ez volt a terv, csak aztán MAT olyan szarul jött ki anyagilag a dolgokból, hogy inkább kiszálltak? Namindegy, ez is csak pletyka.
Amúgy, ha egy program jól van leszervezve, azt kapjuk a pénzünkért, amit várunk, akkor, mint részvevőknek, nem halálmindegy, hogy kicsinálja, micsinálja? rendezzék le ők, hagyjuk ezt*ásít*
Úgyvan.
Mondjuk itt a szervezőkre is szükség lenne, hogy ne legyen olyan, hogy "deezacsúnyarossz kiadó most nem jön" vagy fordítva "énidenemmegyek mertcsak", mert aztán ebből kezdődik el a fandomban is az ellenségeskedés.
De ezt a kört is már vagy hatszor leírtuk.
Emberek beszédességéhez meg nem tudok hozzászólni, eddig mindkét kis Mondós és összes MATos rendezvényen is ugyanolyan lelkesen válaszolgattak az emberek az "AZAPÜLSSMEGHONNANVAN?! " típusú kérdéseinkre.
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Szerk: Hanon 2010-09-20 14:43:15
beküldve: 2010-09-20 14:41:21
(#40502) Mindenki mond mindent és mindenki máshogy tudja. Szerintem hanyagoljuk a témát, mert már nagyon unalmas x)
When I kill virgins I like to sing. You're a noob, and I like to pwn noobs~ ♪♫
Szerk: Lula 2010-09-20 14:41:49
beküldve: 2010-09-20 14:30:37
(#40501) Érdekes amiket mondasz, Yaven. Én úgy tudtam a Mondo volt az, aki egyáltalán semmijen belesózlást sem biztosított a MAT-nak, cska adott egy Mat pultot azt kész, a többit meg ők csinálták meg anélkül, hogy a MAT véleményét bármiről kikérték volna, vagy esetleg meghallgatták volna a tanácsaikat.
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
hiszen nem a saját szórakozásukra bérelnek ki egyre nagyobb teret, egyre több konzolt és még ráadásul egy japán énekesnőt is felkérnek. Ez mind pénzbe kerül, és ezt mind nem csinálnák, ha csak a saját megélhetésükre gondolnának.
Hátööö... Pedig de x). Ne haragudj, de itt hangosan röhögtem. A rendezvényszervezés nem szívjóság, nem azért teszik, mert jajdeszeretik/nemszeretik ezt a fandomot, nyilván mindent meghívnak, megszerveznek, amire van keret és megtérül. Ennyi x).
Szerintem bagszi csak leírta a privát álláspontját a dologról, mint ahogy eddig te is, nem nyilvánított senkit "árulónak" vagy miafaszomnak. Neki a mat a szimpi, neked meg a mondo-stáb.
Amúgy, ha egy program jól van leszervezve, azt kapjuk a pénzünkért, amit várunk, akkor, mint részvevőknek, nem halálmindegy, hogy kicsinálja, micsinálja? rendezzék le ők, hagyjuk ezt*ásít*
Igen, olvastam. Lehet a szerencsén, balszerencsén múlik csak.
Vagy a rajzmappám vonzza a random emberkéket. MondoConon nem volt nálam, lehet azért nem állt velem szóba senki (csak a hentai árus x')).
Vagy a rajzmappám vonzza a random emberkéket. MondoConon nem volt nálam, lehet azért nem állt velem szóba senki (csak a hentai árus x')).
When I kill virgins I like to sing. You're a noob, and I like to pwn noobs~ ♪♫
Azért én nem pont így hallottam ezekről a dolgokról.
Pl. a SakuraCon elvileg arról szólt volna, hogy a két társaság együtt dolgozik és mindkét fél belerakja a maga részét az eseménybe (Mondo oldaláról pénz, technika, hirdetések, MAT részéről meg tapasztalt szervezőgárda, kultúrális programok, stb.). És információim szerint pont a MAT volt az, amelyik ebből az utolsó héten kihúzta magát.
Szerintem az sem jogos, hogy a Mondot kinevezed az áruló, gonosz bagázsnak, a MAT-ot meg isteníted. Ezt az is alátámasztja, hogy a partnercégek közül nagyon sok elpártolt a MAT-tól, mert bénán intéztek és mindennaposak voltak a belső ellentétek. (Elvileg még most is azok.) Azon kívül nagyon sok -még most is lelkes animefan- szervező ment el tőlük összeférhetetlenség miatt. Nem hiszem, hogy mindebben a Mondo gonosz keze lenne, ami amúgy a Mangafan-Animax-szal kiegészülve a fandom nagy részét kiszolgálja. (Magyarán nem egy újkeletű társaságról van szó, akik elorozták a Cont a régi, igazi animés MAT-osoktól.)
A MAT-os nagy család érzésről nem tudok nyilatkozni, nekem mindig is ellenszenves volt a hozzáállásuk a dolgokhoz (főleg az a hazugságuk, hogy azért kell a PeCsában tartani a Cont, mert különben 5000 Ft lenne a belépő, csak egy napra... ).
Még volt egy mondatod, amire mindenképp szeretnék reagálni:
"Ők egyedül dolgoznak ez az Ő conuk." Ez nem igaz. Tény, hogy a MondoCon alapelvei közé tartozik, hogy kevés segítővel dolgoznak, de ha jobban utánanézel, rájöhetsz, hogy Náluk dolgoznak a régi szervezők. Pl. cosplay.hu-s társaság, az AMV-s kiírók, a szóvivők és még biztos sorolhatnám. Attól még, hogy nem jelentkezhetsz szervezőnek olyan könnyedén (mert amúgy lehet, pl. cosplayesekhez is), attól még nem lesz ez az ő conjuk, ahol semmibe veszik a látogatók kívánságait. Ez amúgy nagyon is ellenkező az ő stratégiájukkal, hiszen nem a saját szórakozásukra bérelnek ki egyre nagyobb teret, egyre több konzolt és még ráadásul egy japán énekesnőt is felkérnek. Ez mind pénzbe kerül, és ezt mind nem csinálnák, ha csak a saját megélhetésükre gondolnának. Mert gondoljunk bele abba, amit a MAT művelt; már évek óta kinőttük a PeCsát, de ők csak hajtogatták, hogy máshova nem lehet menni. A másik meg; ne gondold, hogy a MAT-osok tök ingyen csinálnak mindent...
Én nem tudom te kivel találkoztál MondoConos szervezők közül, aki nem volt animés, de elárulom: a securitys az Animeconon sem az. ;)
Am. tényleg undorító az, hogy a két fél megférhetetlensége miatt (aminek nem így kéne lennie!), mi, a sima látogatók is vitatkozunk és ellenségeskedünk. Amit pedig Necrokid írt ki, még szomorúbb.
Pl. a SakuraCon elvileg arról szólt volna, hogy a két társaság együtt dolgozik és mindkét fél belerakja a maga részét az eseménybe (Mondo oldaláról pénz, technika, hirdetések, MAT részéről meg tapasztalt szervezőgárda, kultúrális programok, stb.). És információim szerint pont a MAT volt az, amelyik ebből az utolsó héten kihúzta magát.
Szerintem az sem jogos, hogy a Mondot kinevezed az áruló, gonosz bagázsnak, a MAT-ot meg isteníted. Ezt az is alátámasztja, hogy a partnercégek közül nagyon sok elpártolt a MAT-tól, mert bénán intéztek és mindennaposak voltak a belső ellentétek. (Elvileg még most is azok.) Azon kívül nagyon sok -még most is lelkes animefan- szervező ment el tőlük összeférhetetlenség miatt. Nem hiszem, hogy mindebben a Mondo gonosz keze lenne, ami amúgy a Mangafan-Animax-szal kiegészülve a fandom nagy részét kiszolgálja. (Magyarán nem egy újkeletű társaságról van szó, akik elorozták a Cont a régi, igazi animés MAT-osoktól.)
A MAT-os nagy család érzésről nem tudok nyilatkozni, nekem mindig is ellenszenves volt a hozzáállásuk a dolgokhoz (főleg az a hazugságuk, hogy azért kell a PeCsában tartani a Cont, mert különben 5000 Ft lenne a belépő, csak egy napra... ).
Még volt egy mondatod, amire mindenképp szeretnék reagálni:
"Ők egyedül dolgoznak ez az Ő conuk." Ez nem igaz. Tény, hogy a MondoCon alapelvei közé tartozik, hogy kevés segítővel dolgoznak, de ha jobban utánanézel, rájöhetsz, hogy Náluk dolgoznak a régi szervezők. Pl. cosplay.hu-s társaság, az AMV-s kiírók, a szóvivők és még biztos sorolhatnám. Attól még, hogy nem jelentkezhetsz szervezőnek olyan könnyedén (mert amúgy lehet, pl. cosplayesekhez is), attól még nem lesz ez az ő conjuk, ahol semmibe veszik a látogatók kívánságait. Ez amúgy nagyon is ellenkező az ő stratégiájukkal, hiszen nem a saját szórakozásukra bérelnek ki egyre nagyobb teret, egyre több konzolt és még ráadásul egy japán énekesnőt is felkérnek. Ez mind pénzbe kerül, és ezt mind nem csinálnák, ha csak a saját megélhetésükre gondolnának. Mert gondoljunk bele abba, amit a MAT művelt; már évek óta kinőttük a PeCsát, de ők csak hajtogatták, hogy máshova nem lehet menni. A másik meg; ne gondold, hogy a MAT-osok tök ingyen csinálnak mindent...
Én nem tudom te kivel találkoztál MondoConos szervezők közül, aki nem volt animés, de elárulom: a securitys az Animeconon sem az. ;)
Am. tényleg undorító az, hogy a két fél megférhetetlensége miatt (aminek nem így kéne lennie!), mi, a sima látogatók is vitatkozunk és ellenségeskedünk. Amit pedig Necrokid írt ki, még szomorúbb.
Csak sajnos az a baj, hogy amikor beálltam szombaton a sorokba, mindig volt aki megszólított vagy a táskám, vagy a füleim miatt vagy csak úgy.
Már írtam korábban, de mi pont fordítva jártunk... Mondjuk lehet azért, mert mi nem voltunk olyan megindítóak, de velünk senki nem akart hosszabb beszélgetésbe bonyolódni (pedig párszor próbálkoztunk), összesen egy villázás volt egy sráccal, akinek tetszett a machine heades pulcsim. Meg egy néni lefotózta a pólóm. Pedig volt táskánk meg cicafülünk is (vagyis az nekem pont nem).MondoConon viszont a legtöbb ember igen beszédes volt, akit leszólítottunk... Lehet a kamera teszi. Mert az most nem volt nálunk.
i let the choppers loose and then i smoke a rock or two and spend a hundred grand on a one-legged prostitute
Szerk: Háté 2010-09-20 11:23:13