![](/themes/mangafan/images/leftcol_title_login.jpg)
![](/themes/mangafan/images/leftcol_title_kozosseg.jpg)
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
![](/themes/mangafan/images/leftcol_title_shoutbox.jpg)
![](/themes/mangafan/images/leftcol_title_invite.jpg)
És az előző hozzászólásokra reagálva.
Van abban valami, hogy az Expo európai színvonalú. Igaz, nem nagyon voltam a kinti részen, de hallottam hogy miniszoknyás lányokat-fiúkat fogdosott egy pedo csöves, hallottam a vásárról vagy miről is.
Csak sajnos az a baj, hogy amikor beálltam szombaton a sorokba, mindig volt aki megszólított vagy a táskám, vagy a füleim miatt vagy csak úgy. És beszélgettem velük, pedig még a nevüket sem tudtam
![](/var/images/emotions/14.png)
Szvsz emiatt (is) jó volt nekem a Con. Túlzottan függök a társas kapcsolatoktól...
És ez nemcsak a conszervezésre igaz, ahogy én észrevettem :/
Bár nem foglalok állást, mert, bevallom, nem szívügyem a con, de itt most a fanokra is szükség lenne, hogy legalább ők ne rivalizálásnak fogják fel ezt, és ne "szakadjanak ketté". Eléggé kiábrándító tanulság lenne, ha egy ilyen dolog miatt fújnának egymásra.
Yaven, ez.... ez.... ez... *visszarakja az állát a helyére* ez valami eszméletlen. Szavakat nem találok rá. Aztakutyamindenit, de rohadt
jó. Köszönöm
Köszönöm. És teljesen egyetértek veled. Mindkét félnek meg kéne erőltetnie magát, hogy össze tudjanak dolgozni. Az egyik ember ide, másik meg oda probléma szerencsére az én ismerőseim között nem akkora gond, de azért vadidegenektől is rossz hallani, hogy ha nem MAT Conra megyünk, akkor kb. árulók vagyunk.
Pedig igazából hülyeség az egész. A szervezőknek kéne megoldani, hogy a fandom ne szakadjo két részre.
Am. most olvasgatom az AnimeConos beszámolókat...
Szia Mikami! Mizújs veled?
Ehh, tudod, több ilyen ember kéne, mint te. Akik megértik a mások nézőpontját és nem jön rögtön a DEBUZIVAGYNEKEMVANIGAZAM. A legjobban persze én is annak örülnék, ha valami együttműködés alakulhatna ki. Tény, hogy a MAT igazán hagyhatná a Mondóékat szervezkedni és kiválasztani a helyszínt, viszont a Mondonak meg teret kéne engedni a MAT-nak, tehát nem elvenni a beleszólás jogát és emberi módon bánni a MATos szervezőkkel. Az, hogy ez az együttműködés nem tud kialakulni, nyilván abból adódik, hogy mindkét fél vezető pozícióban szeretne maradni.
Ennek az a végeredménye, hogy én, mint egyszeri ember, nem tud választani, meg mitcsinálni. Egyik haver ide, másik oda. Megsértődnek, emrt nem velük találkozom. Tökömtelevan picit a helyzettel. Remélem találnak valami kompromisszumot, mert mér tényleg elmegy a zember kedve a conrameneteltől...
Ezzel egyet értek. valószínűleg most is megyek majd.
amúgy szia yaven, rég beszéltünk
![](/var/images/emotions/17.png)
![](/var/images/emotions/01.png)
Igen, múlt évben volt a 3 napos NyaCon, az elmaradt székesfehérvári Con, meg az első Mondocon (+az anyázások, hogy a Mondo miatt nem lett vidéki Con), és decemberben az Animekarácsony. A HoldfényCont már idén nyáron tartották meg, viszont ez nem ütközött más cégek érdekeibe. (Meg tudtommal a Mondo+Holdfény társaság jól megvan egymással.)
Abban teljes mértékig egyetértek, hogy túl sok Con van és rá kéne térni vmi átláthatóbb rendszerre, hogy az ember előre tudjon szervezni. Szvsz az évi 4 Con lenne az ideális; minden évszakra egy. Ebből pedig 1 mindig lehetne vidéken.
A legjobb meg az lenne, ha a MAT belenyugodna a helyzetébe és megpróbálna együttműködni a Mondoval, hogy legyen a Conoknak vmi kultúrális része is. (Értem ez alatt a teaszertartás, kimono és egyéb bemutatókat, versenyeket.)
Necrokid: megértem amit írsz és persze szíved joga így érezni. Számomra a Hungexpo jelenti a jó emlékeket, én ezt a helyet látom olyan idillinek, mint te a PeCsát.
![](/var/images/emotions/19.png)
Milyen negyedik? A két téli miniconra gondolsz? Mert azokat véleményem szerint nem kéne ugyanabba a kategóriába sorolni, ahova a "nagy" MondoCont meg a MATos conokat tesszük.
Eddig EGY MondoCon volt. Kész. Nem azt mondom, hogy az animekarácsony és a... a 2. fogalmam sincs milyen indíttatásból lett megrendezve és hogy hívták. Nade a lényeg, hogy nem titulálom rosszaknak őket, az elsőt élveztem a másodikon meg csak alig pár óráig voltam jelen, de akkor sem ugyanaz a kaliber.
//update: jahogyja, bocsánat. Az első "őszi mondocon" néven futott, a második volt az "animekarácsony". Csak már kezdenek összefolyni a dolgok.
Most akkor tisztázzuk. Ez volt az az évjárat, mikor 3 napos PeCsás cont rittyentettek nyáron, és ősszel lett volna a vidéki con, de nem jött össze? Vagy az összejött? Vagymittudomén mi volt. Na és akkor jött egy őszicon, amivel oldalakat flémeltek tele, hogy "bittos azért van h elcsábítsák a conozókat" vagymiatúró. És közben még egy Holdfénycont is beraktak, ami csak hab volt a tortán. Vagy hülyeséget beszélek, áh, mittudomén. Kihagy az emlékezetem.
Fasznak ennyi rendezvény úgy igazából.
Viszont. Én még mindig MAT és PeCsa párti vagyok, tökéletesen jól éreztem magam a conon, bár be kell látnom, voltak hibái. A szervezést sokkal jobban szeretem, mint bármelik Mondós rendezvényen. Az emberek kedvesek, lehet lesózlítani a másikat, új ismerősökre szert tenni, +az utóbbi con termékkínálata lenyűgöző volt.
A Hungexpoba hiába conoztam már kétszer asszem, még mindig egy nagy, lelketlen helynek tűnik, ahol az emberek elmennek egymás mellett, kicsit sem hangulatos, a programokról itt se tudok nyilatkozni, bár zavar, hogy a vásárlós résznél van a DDR. Karaokéval nem is találkoztam speciel, nehéz volt mindent megtalálni. Ehhez képest annyira nem éreztem magam rosszul. Én tényleg nem flémelni akarok, csak így érzem.
De sebaj, sajnos eldőlt a dolog. Úgy látszik, Mondo marad, MAT megy. Én meg vagy átszokok Mondókonra, vagy conrajárós pályafutásom véget ér, amit nem szeretnék.
Amúgy mielőtt belékötne valaki, hogy mennyire elfogult vagyok /jó, valamennyire az vagyok, najés/ azokkal közlöm, hogy a 2008-as Animekarácsony, ami Mondós szervezésű, volt életem LEGJOBB conja.
Adok még a 2010-es animekarácsonynak egy esélyt. Elmegyek, megpróbálom jólérezni magam. Ha nem jön össze, puccs, nemjárokkonra.
Ezt főleg Merchiornak ajánlom, de sztem másnak is tetszhet.[Link]
Én csak ajánlani tudom, hogy gyere el megnézni.
![](/var/images/emotions/19.png)
A tökömért beszélnek úgy a mondókonról mintha többévtizedes hagyomány lenne?
Con az con. Csak a helyszín változik.
máá sokaccora mongyuk el h pl én
Már eleve az, hogy a jegyből le lehet vásárolni szerintem fantasztikus akció. Ha rá tudnék venni a családomból bizonyos személyeket arra, hogy felvigyenek kocsival, akkor megspórolnám az út árát is ^^
Magamra ismertem. LOL
Ryuuzaki: infók itt:[Link]
Envy, Yoroi: YEEEY!! *.* De jó lesz megint találkozni!
![](/var/images/emotions/02.png)