Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Szülők + anime/manga
beküldve: 2014-05-03 11:43:45
(#1284) Anyát nem zavarja ha mangát olvasok.
Ha animét nézek anya ezt is teljesen megérti,ha apáról van szó ő már nem érti meg annyira mint anya.
Nézek egy adott animét és ezt mondja apa:Már megint Naruto?(csak ezt ismeri,de szoktam neki mondani hogy mi volt ebben meg abban de nem igen jegyzi meg.)
Többször is mondta a Naruto-ra hogy:mi a jó abban hogy a "mandula szeműek" szét verik egymást és idióta kézjeleket formálnak.
Ja meg azt is szokta mondani hogy szerinte gáz hogy még 13évesen "meséket" nézek.
Én szoktam mondani neki hogy ez nem mese hanem anime,ezt azért már kezdi megjegyezni,sőt végre ki könyörögtem hogy nyáron vigyen ki egy con-ra.
Mivel Székesfehérváron lakom Pestre meg egyedül nem akarnak elengedni,de ezt meg is értem.
Ha animét nézek anya ezt is teljesen megérti,ha apáról van szó ő már nem érti meg annyira mint anya.
Nézek egy adott animét és ezt mondja apa:Már megint Naruto?(csak ezt ismeri,de szoktam neki mondani hogy mi volt ebben meg abban de nem igen jegyzi meg.)
Többször is mondta a Naruto-ra hogy:mi a jó abban hogy a "mandula szeműek" szét verik egymást és idióta kézjeleket formálnak.
Ja meg azt is szokta mondani hogy szerinte gáz hogy még 13évesen "meséket" nézek.
Én szoktam mondani neki hogy ez nem mese hanem anime,ezt azért már kezdi megjegyezni,sőt végre ki könyörögtem hogy nyáron vigyen ki egy con-ra.
Mivel Székesfehérváron lakom Pestre meg egyedül nem akarnak elengedni,de ezt meg is értem.
"Ez a világ velejéig rohadt!"
Szerk: Skillet2626 2014-05-03 11:50:51
beküldve: 2013-08-21 10:05:01
(#1283) Mivel abbahagytam az animék + mangák megrögzött bámulását, csak az attack on titan-t nézem uccsóra, a szüleim már nem is foglalkoznak a dologgal. mondhatni kinövök ebből a korszakomból... de nem teljesen, a lelkem egy darabkája mindig és mindörökké animés lesz csak már nem szánok rá olyan rengeteg időt :)
"A valóságban nincs olyan helyzet, melyet megnyerhetünk úgy, hogy követjük a szabályokat."
beküldve: 2013-08-03 22:08:02
(#1282) Az elején még sunyiban néztem animéket aztán a végén elmondtam nekik a dolgot. Utána jöttek a mangák. Az elsőt az első conon vettem. Hellsing mára már megbántam, hogy mennyi pénzt költöttem animés dolgokra. Hát már nem vagyok nagy fan de a Bleach és One Piece örök marad
Azt bánom, hogy ők meg is mondták ez csak egy nagy fellángolás lesz
Azt bánom, hogy ők meg is mondták ez csak egy nagy fellángolás lesz
Living Jaguar
Szerk: Dávid29 2013-08-03 22:09:01
beküldve: 2013-08-03 21:48:50
(#1281) Az én szüleimnek nincs baja azzal, hogy animét nézek, vagy mangát olvasok. Általában magamnak összegyűjtöm a pénzt, és abból veszek mangát, mert nem akarom őket lehúzni mindennel, főleg h nem állunk túl jól anyagilag. Amúgy még mikor suli volt, olyan március körül röhögtem egy jótD
Anya azzal fenyegetett, hogyha nem lesz jobb az évvégi átlagom a félévinél(4,36), akkor összeszaggatja a mangáimat.xDD Én itt tudtam, hogy nem gondolja komolyan, csak azt akarta, hogy jobban tanuljak. És a végén nem történet semmi, mert 4,5-4,6 körül volt az átlagom.
Apát sem érdekli annyira, csak mindig azt mondogatja, hogy nehogy egyszer megbánjam, hogy ennyi pénzt a mangákra költök. És végre sikerült megértetnem vele, hogy mi a különbség az anime, manga, és con között. Nem mondom, hogy egyszerű volt, de legalább már megtanulta, hogy mi mit jelent.
És a múltkor anyával elolvastattam egy magyar készítésű mangát(talán Paranoia volt a címe). És megígérte, hoghy majd a Shirahimét is elolvassa. Háát, kíváncsi leszek, hogy mi lesz ebből
Anya azzal fenyegetett, hogyha nem lesz jobb az évvégi átlagom a félévinél(4,36), akkor összeszaggatja a mangáimat.xDD Én itt tudtam, hogy nem gondolja komolyan, csak azt akarta, hogy jobban tanuljak. És a végén nem történet semmi, mert 4,5-4,6 körül volt az átlagom.
Apát sem érdekli annyira, csak mindig azt mondogatja, hogy nehogy egyszer megbánjam, hogy ennyi pénzt a mangákra költök. És végre sikerült megértetnem vele, hogy mi a különbség az anime, manga, és con között. Nem mondom, hogy egyszerű volt, de legalább már megtanulta, hogy mi mit jelent.
És a múltkor anyával elolvastattam egy magyar készítésű mangát(talán Paranoia volt a címe). És megígérte, hoghy majd a Shirahimét is elolvassa. Háát, kíváncsi leszek, hogy mi lesz ebből
Jó is az ha az egész család együtt néz animét
Régebben amikor még anyum korábban jött haza a munkából meg a bátyam is suliba járt még, mindig úgy ment nálunk, hogy kb. délután 3-ra mindenki hazaért és akkor leültünk a TV elé azt mengnéztük az aznapi Narutót meg a One Piecet. Nagyon adta.
Ja meg a Vándorló palotát is, amikor egy barátnőm kölcsönadta, egy családi "mozizás" keretében néztük meg.
Régebben amikor még anyum korábban jött haza a munkából meg a bátyam is suliba járt még, mindig úgy ment nálunk, hogy kb. délután 3-ra mindenki hazaért és akkor leültünk a TV elé azt mengnéztük az aznapi Narutót meg a One Piecet. Nagyon adta.
Ja meg a Vándorló palotát is, amikor egy barátnőm kölcsönadta, egy családi "mozizás" keretében néztük meg.
-
Szerk: C-san 2013-04-15 05:19:58
beküldve: 2013-04-13 16:21:29
(#1279) De jó lenne ha az én őseimmel is megnézethetnék néhány animét ._. Talán megváltozna a gondolkodásmódjuk/véleményü k ezzel kapcsolatban:)
"A valóságban nincs olyan helyzet, melyet megnyerhetünk úgy, hogy követjük a szabályokat."
Szerk: Nao~chan 2013-04-13 16:21:46
Nézess vele Black Lagoon-t. Az elég maistream ahhoz, hogy a legtöbb férfinak tetsszen. Nem egy ismerősömmel azt nézettem meg először mint animet, és bejött nekik
És az van angol szinkronnal is, ha nem tűri a japán cincogást [/QUOTE]
áh lehet h a gohst in the sell-t szedem le az van szinkronosan is :))
beküldve: 2013-04-13 11:07:25
(#1277) Anyát nem annyira érdekli, de nincs is ellenére. De mondta, hogy ha megveszem a Grimm-mesék mangát, akkor lehet belenéz. Ennek örültem nagyon, mivel még egy manga sem annyira érdekelte. Apát jobban érdekli, sőt ő kért meg, hogy nézzük meg a 3 Death Note Live Actiont. Narutot meg D.Gray-mant is nézett velem pár részt, azt ondta, nem rosszak. Sőt, miután mondtam neki, hogy a DN film meg a manga története különbözik, akkor azt mondta, hogy elolvassa mangában is. Nemrég elkezdtük nézni a Rurouni Kenshin filmet is. Sőt, amikor nemrég hazajött Ausztriából, azt mondta, hogy az egyik adón InuYasha ment. Egyetlen egy részt látott velem belőle hónapokkal ezelőtt, mégis megismerte a főbb szereplőket.
http://go.1hax.com/steamgifts/?ref=QFR4VLrne
Szerk: Hiei 2013-04-13 11:08:12
Lehet h valamilyen scifi-s animét lekéne szednem és megnézeztni vele (ismer valaki jó scifi-s animét?)
Nézess vele Black Lagoon-t. Az elég maistream ahhoz, hogy a legtöbb férfinak tetsszen. Nem egy ismerősömmel azt nézettem meg először mint animet, és bejött nekik
És az van angol szinkronnal is, ha nem tűri a japán cincogást
One Vision! One Purpose! The Technology of Peace! Peace Through Power!
Szerk: -OJ- 2013-04-13 11:01:35
beküldve: 2013-04-13 10:58:34
(#1275) Haha, nem irigylem szegény gyereket
Általában a pedagógusoknak van ilyen felfogásuk, hogy az ő gyerekük zseni kell hogy legyen (de sokszor az a leghülyébb az osztályban, legalábbis viselkedésre)
Általában a pedagógusoknak van ilyen felfogásuk, hogy az ő gyerekük zseni kell hogy legyen (de sokszor az a leghülyébb az osztályban, legalábbis viselkedésre)
One Vision! One Purpose! The Technology of Peace! Peace Through Power!
beküldve: 2013-04-13 10:57:46
(#1274) apám: amikor meglátja h animét nézek mindig megkérdezi h :
,,Na megint inuyashát nézel? " vagy ,, Mi ez? Inuyasha?"
Csak ezt az eggyet ismeri, na meg a pokémont XD
Meg szerintem zavarja hogy 18 évesen még mindig
,,meséket" nézek
Lehet h valamilyen scifi-s animét lekéne szednem és megnézeztni vele (ismer valaki jó scifi-s animét?)
anyum megszólalásai: hű de szép mese!
(de mivel nincs sok ideje ezért nem tudja nézni)
mondjuk neki kezébe nyomtam a grimm mangát de visszautasította mert túl kicsik a betűk
,,Na megint inuyashát nézel? " vagy ,, Mi ez? Inuyasha?"
Csak ezt az eggyet ismeri, na meg a pokémont XD
Meg szerintem zavarja hogy 18 évesen még mindig
,,meséket" nézek
anyum megszólalásai: hű de szép mese!
(de mivel nincs sok ideje ezért nem tudja nézni)
mondjuk neki kezébe nyomtam a grimm mangát de visszautasította mert túl kicsik a betűk
Úgyhogy az én gyerekem se fog mangát venni a kezébe amíg nincs ötöse az összes tárgyból (készségtárgyak kivételével).
Ez beteg.
-
Mellesleg nekem az egyetemen volt a legrosszabb jegyem hármas, és ez is csak háromszor fordult elő. Középiskolában nem kell megszakadni a kitűnőhöz, négyeshez meg elég mindent egyszer elolvasni. Úgyhogy az én gyerekem se fog mangát venni a kezébe amíg nincs ötöse az összes tárgyból (készségtárgyak kivételével).
Az én szüleim se lennének elragadtatva a mangáktól, de mivel már dolgozom, arra költöm a pénzem amire akarom .
Az én szüleim se lennének elragadtatva a mangáktól, de mivel már dolgozom, arra költöm a pénzem amire akarom .
Ezt elovastam... Majdnem dobtam egy hátast.
Kiváncsi lennék mit dolgozhat.
Én körbeugrálom a termet egy föci, angol 4-sel
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!
Szerk: Misaki Mei 2013-04-13 00:52:10
beküldve: 2013-03-07 17:48:15
(#1271) Anyám nem érti mit szeretek az animéken, ettől függetlenül jókat nevet a jeleneteken amikor néha bekapcsolok valamit a TV-ben.. xD Persze a feliratosokat meg végképp nem érti, szóval.. x3
Szerk: Nao~chan 2013-03-07 17:48:38
beküldve: 2012-08-10 16:14:52
(#1270) Apámat nem zavarja/érdekli, de anyám utálja. Szerinte baromság az egész, és képeket veszek jó drágán (manga)