Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Kiadványok >>
Árnybíró
Kapcsolódó tartalom: Árnybíró
beküldve: 2007-06-28 23:46:03
(#480) Még azon filóztam nagyon sokat, hogy milyen átok lehet ez az aszma-izé.. (nemtom h kell írni..)
Ötletek??
Ötletek??
lumana.wordpress.com
Tényleg jó, hogy nincsenek jó/rossz kategóriába sorolható karakterek :) Én Vonszult teljesen átértékeltem a halála előtti beszéd után.
No meg az is nagy húzás, hogy Adzsiét valami nagyon aljadék cselszővőnek írja le Munszu, és amikor először jelenik meg a mangában, akkor épp meggyógyítja Szandot, ami akáhogy is nézem poztív dolog.
No meg az is nagy húzás, hogy Adzsiét valami nagyon aljadék cselszővőnek írja le Munszu, és amikor először jelenik meg a mangában, akkor épp meggyógyítja Szandot, ami akáhogy is nézem poztív dolog.
"Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." (Weöres Sándor)
beküldve: 2007-06-27 14:36:29
(#478) Adzsite kiváló karakter. azért szeretem, mert akárhogy is vesszük, bizonyos tekintetben igaza is van! persze a császárság megbuktatását nem tudom, ő hogyan tekintheti szükséges, akár logikus cselekedetnek, de egyszer kiderül. nem igaz?
igen. a helyzet a Meijire szavaz. és nem azért, de én azt hiszem, az Edo-Meiji váltást Japán nehezebben heverte ki mint a II. világháborút. és ez a Dzsusin bukása dolog... egy darabjaira hullot biroidalom van nbemutatva az Árnybíróban, ahol egyesek azt hiszik itt az idő egy kis anarchiára.
szereplői indítékok...
Munszu azért, megy mert megígérte akárhányadik Hemoszu őfelségének...
Adzsite...meg azért, mert ez a Végzete meg a tudomisénmilye? érdekes gondolkodása van. de bármennyire is szeretné nem áll felette a jónak és a rossznak. pedig szereti ezt hinni.
igen. a helyzet a Meijire szavaz. és nem azért, de én azt hiszem, az Edo-Meiji váltást Japán nehezebben heverte ki mint a II. világháborút. és ez a Dzsusin bukása dolog... egy darabjaira hullot biroidalom van nbemutatva az Árnybíróban, ahol egyesek azt hiszik itt az idő egy kis anarchiára.
szereplői indítékok...
Munszu azért, megy mert megígérte akárhányadik Hemoszu őfelségének...
Adzsite...meg azért, mert ez a Végzete meg a tudomisénmilye? érdekes gondolkodása van. de bármennyire is szeretné nem áll felette a jónak és a rossznak. pedig szereti ezt hinni.
I only need you who gave yourself to me /Kouga Yun-Loveless/
beküldve: 2007-06-27 11:40:12
(#477) Csatlakozom az előttem szólókhoz! Az teszi izgalmassá, hogy nem tiszta az egyes szereplők motivációja, így folyamatosan agyalhat az ember, hogy ki, mit, miért tesz. Nagyon jó a történetvezetés, alig várom a 7-et!
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
Szerintem Adzsite nem biztos, hogy feltétlenül negatív karakter. Pusztán azért láthatjuk ilyennek, mert elsősorban Munszu szemszögéből figyeljük a dolgokat. Mi van akkor, ha lehet, hogy ő felel igazából a császár haláláért, de ez egy új korszakba vezeti az országot. Egy elkerülhetetlen nyugathoz való "felzárkózás" hírnöke lehet. Ha így nézzük, akkor viszont Munszu az az ember, aki csökönyösen ragaszkodik a hagyományokhoz. Ez amolyan Meiji korszak anomália Koreában. [/QUOTE]
WoW! Nagyon klassz elgondolás! Én is így vélem!
Pont az a jó, hogy nemcsak fekete-fehér, pozitív-negatív szereplők vannak benne. Nekem nagyon tetszett az a rész is Munszu beszélget Vohnjoval és Vonszullal a haláluk előtt (érdekes volt, hogy Vonszul Munszut követte volna ha parancsot ad rá. Bár szerintem inkább ők ketten álltak ellen a változásoknak és nem tudtak élni 1 új világrendben ) . Én teljesen és elszomorodtam meghatódtam rajta. Ebből sokkal jobbban meg lehetett ismerni őket viszonyát és, hogy mi történt velük. Ezekután sokkal emberibbel lettek.
Éljenek a jó mangák!
"Képregény=képsorokból álló művészet"
Szerk: Csillagvadász 2007-06-27 09:57:51
ez télleg logikus lenne. sőt ha télleg ez lenne itt helyben háttravágódnék székestül
Én ennél vadabbat is kinézek Adzsitéból. Amit a párduccal meg a libájával kavart, az alapján Adzsite akár valami állat is lehet ;-)
Szerintem Adzsite nem biztos, hogy feltétlenül negatív karakter. Pusztán azért láthatjuk ilyennek, mert elsősorban Munszu szemszögéből figyeljük a dolgokat. Mi van akkor, ha lehet, hogy ő felel igazából a császár haláláért, de ez egy új korszakba vezeti az országot. Egy elkerülhetetlen nyugathoz való "felzárkózás" hírnöke lehet. Ha így nézzük, akkor viszont Munszu az az ember, aki csökönyösen ragaszkodik a hagyományokhoz. Ez amolyan Meiji korszak anomália Koreában.
Mindig reméld a legjobbat, de készülj a legrosszabbra!
Szerk: Lonewolf 2007-06-26 23:43:37
ez télleg logikus lenne. sőt ha télleg ez lenne itt helyben háttravágódnék székestül
Én ennél vadabbat is kinézek Adzsitéból. Amit a párduccal meg a libájával kavart, az alapján Adzsite akár valami állat is lehet ;-)
"Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." (Weöres Sándor)
Hát az igaz, hogy nem lenne vele túl sok munkája, de mi lenne belőle a haszna? Átver pár embert, jót kacag, de ennyi.
És akkor mér jönne be neki Szando? (bár lehet h csak én erőltetem bele, de sztem igenis teccik neki)
És akkor mér jönne be neki Szando? (bár lehet h csak én erőltetem bele, de sztem igenis teccik neki)
lumana.wordpress.com
én megkockáztatnám a következőt: mi van ha Adzsite valójában nő???
ne feledjétek: állandóan arról papol, hohy milyen könnyen átverhető a szem! ha vmi varázslattal férfi alakot vett fel? ugyan mennyibe kerülhetet a drágának, hogy átverjen mindenkit?
ne feledjétek: állandóan arról papol, hohy milyen könnyen átverhető a szem! ha vmi varázslattal férfi alakot vett fel? ugyan mennyibe kerülhetet a drágának, hogy átverjen mindenkit?
Ezekiel 25:17
beküldve: 2007-06-26 11:28:23
(#471) én megkockáztatnám a következőt: mi van ha Adzsite valójában nő???
I only need you who gave yourself to me /Kouga Yun-Loveless/
Elég jól hangzik... akár OK is lehet, bár azt gondolom, hogy erőszak nem volt...
Csak azt nem tudom, hogy a teóriád hogyan illik Munszu jelenlegi küldetéséhez. Mito azért adja neki ezt a feladatot, mert Munszunak volt már a Pjonganéhoz hasonló helyzet az életében. Pjongannál pedig éppen az a különleges, hogy Ondalt csak elépzelte magának, valójában nem találkoztak.
Csak azt nem tudom, hogy a teóriád hogyan illik Munszu jelenlegi küldetéséhez. Mito azért adja neki ezt a feladatot, mert Munszunak volt már a Pjonganéhoz hasonló helyzet az életében. Pjongannál pedig éppen az a különleges, hogy Ondalt csak elépzelte magának, valójában nem találkoztak.
Na igen, a végére kicsit eldurvultam.. mint mondtam ez már csak halandzsa. De a 3szög sztem beleillene a sztoriba.
Hm.. ami meg a küldetést illeti, nem gondolom, h ennyire ugyanaz lenne Monszu szituja mint a hercegnőé. Ennyire csak egy külvilágtól elzárt fruska lehet pihent, h egy kis családot kitaláljon magának..
lumana.wordpress.com
....
Gondolom Munszu valamiért nem volt a barátja mellett, és mikor hazaért azt látta hogy valami nagyon nem OK.
....
Gondolom Munszu valamiért nem volt a barátja mellett, és mikor hazaért azt látta hogy valami nagyon nem OK.
....
Hvang kisasszonynak (A szexi női árnybíró) M. mondott valami olyasmit, hogy egy darabig élt nyugaton. Talán épp akkor, amikor ez történhetett...
Szerk: hirzarlat 2007-06-25 21:25:14
Sz'tem 100% hogy Munszu nem homi. Ha megnézitek, már az első kötet prológusában egyértelműen kiderül, hogy melyik nemhez is vonzódik, igaz az nem kapcsolódik a sztorihoz.. . De akkor is, ha a homokozóban keresné a boldogságot, akkor az ötödik kötetben mi a fészkes fenének menne bordélyházba, arról nem is beszélve, hogy előtte amikor bekajált abból a fincsi kis gombából Szandora kattant rá, és nem pl. Bangdzsára, márpedig nyíilt titok, hogy az illuminált állapotban lévő emberek a legőszintébbek.
abszolút egyetértek
Egy keménytetőset, jókora motorral!
beküldve: 2007-06-25 18:40:31
(#467) Hmm... érdekes téma.
Én a magam részéről kétlem, hogy Munszu szántszándékkal ölte volna meg a császárt. Inkább azt tartom valószínűnek, hogy egy mandragórás látomás hatására cselekedett, vagy ami még valószínűbb nem is közvetlenül ő okozta a császár halálát. A szerelmi háromszög lehetséges, de nem tudom elképzeli, hogy Munszu egy nő miatt ölte volna meg a legjobb barátját.
Én a magam részéről kétlem, hogy Munszu szántszándékkal ölte volna meg a császárt. Inkább azt tartom valószínűnek, hogy egy mandragórás látomás hatására cselekedett, vagy ami még valószínűbb nem is közvetlenül ő okozta a császár halálát. A szerelmi háromszög lehetséges, de nem tudom elképzeli, hogy Munszu egy nő miatt ölte volna meg a legjobb barátját.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Sz'tem 100% hogy Munszu nem homi. Ha megnézitek, már az első kötet prológusában egyértelműen kiderül, hogy melyik nemhez is vonzódik, igaz az nem kapcsolódik a sztorihoz.. . De akkor is, ha a homokozóban keresné a boldogságot, akkor az ötödik kötetben mi a fészkes fenének menne bordélyházba, arról nem is beszélve, hogy előtte amikor bekajált abból a fincsi kis gombából Szandora kattant rá, és nem pl. Bangdzsára, márpedig nyíilt titok, hogy az illuminált állapotban lévő emberek a legőszintébbek.
Nyugi, szerintem meg olyan ember a világon nincs aki azt hiszi hogy Munszu homi.
"Kezemben az eszköz, szívemben az akarat." - Death Note