Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Jól tippeltél, kijártam még az ötödik osztályt is
Ezért mondtam külön, hogy az említett fórumozók topiktól, lakhelytől, kortól/nemtől és ízléstől függetlenül eldöntötték, hogy magyarosan vagy hepburnnel szeretik e jobban a kedvenceiket.. Épp ezért szerintem a minta nagyjából reprezentatív, habár kevés ember miatt nem számít erősen (amit szintén mondtam)
Ezzel csak az a baj, hogy a fórum nem reprezentatív. Nem tudom, tanultál-e statisztikát. Ha nem, dióhéjban a lényeg: nem elég x emberből minden századikat megkérdezi a dologról, mert lehet, hogy éppen azt a tizet találod meg, akiknek B a véleménye, miközben a többi 9990 inkább A-t felelne. Vannak különböző tudományos módszerek a megbízható statisztika készítésére, melyek ismertetésétől eltekintenék (egyetemeken 1-2-3-stb félévig tanítják). Lényeg a lényeg: hogy a fórumozók a kérdésben véleményt nyilvánító szelete mit szeret/nem szeret, az a közösség egészének szempontjából irreleváns.
Persze az is elképzelhető, hogy teljesen véletlenül mégis reprezentatív a minta, de azért sanszosabb, hogy megnyerem a lottó ötöst - pedig nem is lottózom XD
A tucatnyi fórumozó véleménye ugyanígy fontos, mert statisztikai minta. Mangarajongók vannak mindenhonnan. Akik kifejtették a véleményüket, azok beledobták magukat a mintába. én kb 6 különböző embert láttam hepburn-nek örülni, és hármat a magyarost javasolni. Így a statisztika szerint hepburnt szeretik, annak ellenére, hogy a nagyvilágban nincs nagy súlya.
Iraki háború kipipálva..
Ezek ellenére, hogy visszanyugodott a hangulat, továbbra is azt javaslom, hogy zárjuk le a topikot, csak utálkozás és vita folyik benne...
Stop! A legyek és lócitrom nem kifejezetten a Hepburnre vonatkozik! Ez egy általános érv a mennyiség minőséggel azonosítása ellen (ahogy azt korábban ebben a topikban tisztáztam vala párszor).
Könyörgöm az istenekre az égben és a földben, mi relevanciája van egy tucat fórumozó véleményének a vizsgált kérdéskör szempontjából?
Lásd lentebb. Hülye példa volt, beismertem
Melyik része?
Jó, a példa konkrétan nem a legjobb (így jár az, aki egyszerre vitázik itt, meg egy keresztény-fundamentalista blogon, ahol éppen muszlimozzák szegényt), de off-ba raktam, stb.
Amúgy annyiból ül, hogy a népszerűség nem magyarázat arra sem. De mindegy, rossz a példa. Mea culpa.
A többivel mi a baj? Mennyiség =/= minőség. Azt hittem, ezen túlléptünk. Plusz nem értem azt se, mi köze van a vitatott kérdéskörhöz annak, hogy "többen is leírták, hogy örülnek a heburnnek.". Ezt eddig is tudtuk, hogy lesznek ilyenek...Egymillió légy és a lócitrom. Csak nincs egymillió legyed. De ennek továbbra sem érzem a relevanciáját.
Elvont IRL példa: sokan örültek az iraki háborúnak is...
Ez NAGY hülyeség volt. Miért pont a hepburn lenne a lócitrom, ha azt ennyivel többen szeretik itt a fórumon pl (De persze én sejtem a válaszodat, hogy a magyar átírás fanatikusai a föld alatt rejtőzködnek, és csak te tudsz róluk). Érezhetnéd a relevanciáját, ugyanis fontos... Az iraki háború pedig nem kicsit egészen más kategória, és (számodra talán nem) de sokkal nagyobb probléma és kaliber. Azért eléggé begyogyózhattál ebbe az átírástémába, ha a hepburn-t szeretőket háborús lázítókhoz hasonlítasz
Nemtudom minek kellett feleveníteni a topikot, kiújítani alister gumiszobáját.
A Nanáról az AS magazinban csak egy pár mondat erejéig volt szó, az Angyalok Menedéke pedig a legutóbbi számban kapott egy korrekt, kétoldalas cikket.
Ja. Különbözőek vagyunk, a sokszínűség gyönyörködtet, és a többi. Esetleg feltárnád, hogy ennek az evidenciának jelen esetben mi a relevanciája?
Egymillió légy és a lócitrom. Csak nincs egymillió legyed. De ennek továbbra sem érzem a relevanciáját.
Elvont IRL példa: sokan örültek az iraki háborúnak is...
Én térek el? LOL
Nem is tudom... AnimeStar vásárlók világosítsatok már meg, mennyi felületet kapott a Nana és mennyit az Angyalok menedéke? Mert a Mondóban talán egy bekezdést az utóbbi, az előbbi meg tíz oldalt és eddig két preview... Plusz ugye a Nana elég mainstream cucc, az Angyalok menedéke meg nem kifejezetten...
ahogy erre korábban is bátorkodtam rávilágítani
- az átírás nincs hatással az eladásokra (pontosabban nyilván van, de nem érzékelhető mértékben)
- a sikerlistás helyek nagyban függenek a szezontól. Nyár közepén egy 14. hely tizedakkora fogyást sem jelent mint decemberben egy 100.
- a DN mostani helyénél volt már jobb: az Árnybíró 9. kilencedik volt az összesített listán. Mindez az eladásokban nem látszik meg, mert a sikerlista valószínűleg az online eladásokat rangsorolja. A bolti fogyás egészen másképp nézhet ki (és persze jóval nagyobb, mint az online).
- a Mondo hatása az eladásokra elképesztő
- nem az a kérdés, hogy meddig jut fel egy manga a sikerlistán, hanem hogy meddig marad ott.
- a Narutonál egyhamar nem lesz sikeresebb manga idehaza. Death Note sem.
A marketing minden piacnál ugyanúgy működik, legfeljebb mások az eszközei. Pont mivel kicsi a piac, ezért még a Mondóban megjelent cikknek is lehet kedvező hatása az eladásokra. Egy átlagos, 14 éves, a mangával most ismerkedő kislány inkább fogja megvenni azt a mangát, amiről oldalakat cikkezett a Mondo, mint azt amiről csak kósza híreket hallott.
Mindenkinek van saját ízlése, tudja a fejében, hogy melyik manga hogyan, mennyire tetszett neki, és számára melyik áll az első helyen...
Igaz, de pl AS2 megsem jelent az Alexandrában, így nem tudni abból mennyi fogyott volna.
Nana amikor 2. volt, akkor is csak a 100as lista végére került fel.
E két manga ami eladás szerint népszerűbb nála:
KENSIN 4. : 62 .
DN most már a 14.
DN sikerét szerintem más mangák egy ideig nehezen fogják elérni. Pl Narutonak sem sikerült, pedig az is ísmert.
Mariko: A hype Magyarországon nem egészen úgy működik itthon, mint máshol. Ez főleg azért van így, mert kicsi piac vagyunk. Az, hogy jóformán "Nana különszám" volt a Mondo, önmagában semmit sem jelent.
Magyarországi mangák eladási listái a múlthéten.
Alexandra
1. Death Note #1
2. Ruróni Kensin #4
3. Borsmenta #3
4. Nyári srácok #3
5. Démonnapló #1
6. Nana #1
7. Tarot Café #6
8. Naruto #5
9. Naruto #4
10. Hellsing #1
Bookline