Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze

És ezzel fel is van fedve a topik legnagyobb hibája, így le is zárhatjuk a témát.
Végre

Ravasz:)
És ezzel fel is van fedve a topik legnagyobb hibája, így le is zárhatjuk a témát.
A Mondo olvasótábora 14 éves csitrikből áll, ők az újgenerációs animefanok, ha szabad ilyet mondani, ők azt sem tudják, mi az a hepburn vagy miben különbözik a magyaros átírástól.
Azért szerintem ennyire ne általánosíts..
A Mondo olvasótábora 14 éves csitrikből áll, ők az újgenerációs animefanok, ha szabad ilyet mondani, ők azt sem tudják, mi az a hepburn vagy miben különbözik a magyaros átírástól.
Amúgy szavazás hülyeség, SOSEM pontos vagy értelmes, főleg ilyen kisebb közösségekben.
Ami igaz, az igaz

Finish him off!
Hm?
Amúgy szavazás hülyeség, SOSEM pontos vagy értelmes, főleg ilyen kisebb közösségekben.

Javaslom egy hozzáértőnek megszerkeszteni a szavazást
-Hepburn
-Fonetikus
-Más
-Mindegy
Még én is kiváncsi lennék

Azért írtam azt amit, mert nem értettem, hogy mit keresnek a Nana eladási adatai ebben a topicban. A keményvonalas fanok meg a vásárlóknak csak egy részét jelentik és még közülük se ragaszkodik mindenki a hepburnhöz, pl. én is nagy ívből teszek rá, hogy hogyan van egy manga átírva.
Sorry! Animefan helyett inkább mangafant kellett volna írnom. Az olyanokra céloztam, akik már a magyar kiadványok megjelenése előtt is ismerték a műfajt vagy nevezzük akárminek.
Shoujo-ból pedig rengeteg van (bár tény, hogy nem mind manga). Érdekességképpen: Az AS pedig az 5. helyen szerepel a listán és kb egy időben jöttek ki. Arról nem is beszélve, hogy a Mondóban lévő reklámból megtudhatta mindenki, hogy valójában hepburn-el jött ki, mégse tántorított ez vissza senkit se a vásárlástól. Épp ellenkezőleg. És most ott tart a manga, ahol...
Aki ugye kiad 700 Ft-ot egy animével, mangával foglalkozó újsárga, az már fan, és ők inkább a hepburnt szeretik, szóval ez nem érv.
Az AS alacsonyabb eladásáról meg annyit, hogy az ugye nem kapott semmilyen reklámot, egyik újságban se volt hosszabb cikk róla, ráadásul korhatáros és a témája is visszatetszést válthat ki, így természetes hogy kevesebb fogy belőle.
A shoujo hiány az lehet, hogy csak az én heppem, de engem nem elégítenek ki a sablonos kis szerelmi történetecskék. Persze ez egyéni szoc probléma, nem kellett volna felhoznom.
Szerk: Nem kívánok háborúzni, mint fentebb írtam én nem fogom egyik átírás pártját sem.
HÁBORÚÚÚ!!!!
ESSÜNK ISMÉT EGYMÁS TORKÁNAK, MERT KINEK A PAP, KINEK A PAPLAN!!! fOLYJON A VÉR!!!
Amúgy én továbbra is sokkal ésszerűbbnek és érthetőbbnek tartom a hepburnt. lehet kövezni

És azt sem gondolom, hogy egy manga kifejezetten átírás alapján legyen sikeres vagy nem, ez hülyeség... Viszont régi rajongóknak biztos rohadtul nem fűllik a foga hogy kedvenceik neve annyi év után ,,magyarosak legyenek, és mindegyik nevet kész hányásos-cseresznyelekváros ideggörcs legyen kimondani.
(Mikor itt megláttam a javaslatot az ékezetekre, és felhozta példának hogy ,,Jágámi Lájt", azt gondoltam, bazz, ez kész...)
Viszont itt vannak a tények,
a Nana jó manga.
Jól fogy.
A fórumon egyértelműen és sokan örülnek neki, hogy hepburn átírásos.
És a magyarosított nevek sem könnyebben kiejthetőbbek, vagy közelítenek jobban a helyes kiejtéshez, mint a hepburn.
Na, mi lesz? Háborút xD
(Ezt nem kell komolyan venni, totál nem örülök neki hogy megint feléledt ez a topik... Értelmét se látom)
Nos, nem tudom, hogy elolvastad-e amit írtam, de pontosan erre akartam rávilágítani. Az átlagos vásárló valóban nem törődik az átírással, a régebbi hc fanok viszont előnyben részesítik a hepburnt (tisztelet a kivételnek). Aki csak pár száz emberre saccol, azt nem hiszem, hogy komolyan kéne venni. Itt nem a Nana-fanokra gondolok, hanem általánosságban, manga/animefanokra. Bár tudni kell, hogy a legtöbb animefan nem vesz mangát. A személyes ismerőseimnél látom ezt. Olyan is van, aki csak magyar mangát nem vesz.
Annyit azért még hozzátennék, hogy a Nana az legutóbbi Mondóban kaptt egy jó nagy adag reklámot, ami biztos növelte egy kicsit az érdeklődést. Plusz a shoujo mangák terén kicsit el vagyunk maradva, a Nanát leszámítva ott van az AS, ami még ütősebb cím, aztán kifújt.
Már többször is bebizonyosodott, hogy itthon nem egészen (nem minden esetben) úgy működik a hype és a reklám, mint külföldön. Itthon a kevésbé sikeres kiadványok is szépen fogy(hat)nak, illetve a jól reklámozottak kevésbé.
Shoujo-ból pedig rengeteg van (bár tény, hogy nem mind manga). Érdekességképpen: Az AS pedig az 5. helyen szerepel a listán és kb egy időben jöttek ki. Arról nem is beszélve, hogy a Mondóban lévő reklámból megtudhatta mindenki, hogy valójában hepburn-el jött ki, mégse tántorított ez vissza senkit se a vásárlástól. Épp ellenkezőleg. És most ott tart a manga, ahol...