Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Fordítók blogja >>
Átírás - az örök vitatéma 1.
Kapcsolódó tartalom: Átírás - az örök vitatéma 1.
beküldve: 2008-10-15 21:47:15
(#586) én automatikusan a "j"-t dzs-nek olvasom úgyhogy engem kifejezetten zavar és akadályoz a manga élvezésében és utálom ha fonetikus a szöveg. Mondjuk akinek nem tetszik ne olvassa, nem is olvasom. Szépen megveszem inkább angolul 3000 ft-ért.
amúgy én a Nyakig a miszóban-ban is utáltam a fonetikát -.- nem is olvastam el egynél többször, pedig óriási könyv. Olyan hülyén néz ki hogy nem Kenji-t ír hanem Kendzsi-t meg nem Jun hanem Dzsún -.-"" hogy lehet egy jó könyvet elrontani című előadást lehetne belőle tartani .... -.-""
amúgy én a Nyakig a miszóban-ban is utáltam a fonetikát -.- nem is olvastam el egynél többször, pedig óriási könyv. Olyan hülyén néz ki hogy nem Kenji-t ír hanem Kendzsi-t meg nem Jun hanem Dzsún -.-"" hogy lehet egy jó könyvet elrontani című előadást lehetne belőle tartani .... -.-""
Nagyon is sok. Ráadásul szerintem több, mint egy tucat emberről van szó, mert sokan nem írnak be ide a fórumba.
Könyörgöm, áruld már el, hogy
1. milyen relevanciája van 50-60 ember véleményének (több)ezer példányos fogyás mellett?
2. honnan tudod, hogy mire gondol vagy mit preferál az a fórumozó, aki nem ír a fórumra?
Mindegy, igazából csak rá akartam világítani lentebb, hogy hepburn-el is éppúgy el lehet adni a mangát, mint magyarossal. Ezt sikeresen elértem.
Persze. De ezt nem is vitatta senki. Sőt, valószínűleg pölö DN-t akkor is megvennék (amekkora hype van körülötte), ha meghagyták volna japánul az egészet. Nem értenék, de vennék.
Más: úgy látom, hogy neked is van igazad - de valahogy mindig olyan kérdésekben, amelyeknek semmi közük a témához...
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Mindegy, igazából csak rá akartam világítani lentebb, hogy hepburn-el is éppúgy el lehet adni a mangát, mint magyarossal. Ezt sikeresen elértem.
Ezt senki sem tagadta. A Narutóban vagy a Deathnote-ban akár ujgurul is lehetnének a nevek, akkor is vennék, mint a cukrot.
A fórumozók véleményével azért kell csínján bánni, mert az aktív fórumozók halmazának és az angol nyelven mangát/animét letöltők halmazának van egy nagy közös halmaza. Emiatt hangosabbnak tűnik a Hepburnért/átírás ellen sírók hada.
(Érdekesség, hogy pont a Hepburn-párti fórumozók segítenek egy Hepburn melleti érv cáfolatában: nézzétek meg, hányan képesek visszaírni "rendes" Hepburnre a neveket a fórumokon, miközben azok a kötetben magyaros átírással szerepeltek! Vagyis, a kereshetőség érdekében felesleges Hepburnt alkalmazni.)
Érezhetnéd a relevanciáját, ugyanis fontos...
Könyörgöm az istenekre az égben és a földben, mi relevanciája van egy tucat fórumozó véleményének a vizsgált kérdéskör szempontjából?
Nagyon is sok. Ráadásul szerintem több, mint egy tucat emberről van szó, mert sokan nem írnak be ide a fórumba.
Szerk: Horsee 2008-08-24 08:36:03
beküldve: 2008-08-21 16:21:08
(#582) Hát sajna a Naruto esete is az igénytelenséget mutatja (utalok itt a történetre). Mondjuk inkább a Death Note legyen hetekig top 10-es mint a Naruto. Ezt még meg is tudnám érteni.
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
beküldve: 2008-08-21 16:13:09
(#581) Naruto 2, 3. 4, és 5. kötete még mindig top 10es, pedig régen megjelentek, de vannak mangák amik pár hét után nagyon visszaesnek. Naruto 1 meg azért nincs a listán, mert elfogyott és ami nem kapható listáról is egyből lekerül.
Bízok benne, hogy a DN is ilyen népszerű lesz, egyelőre jó, mert egy hónapja első.
Bízok benne, hogy a DN is ilyen népszerű lesz, egyelőre jó, mert egy hónapja első.
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
Szerk: Elhaym 2008-08-21 16:17:12
Én eddig azt hittem nyáron többet olvasnak, mert nekem legalábbis akkor van igazán időm. Remélem akkor télen is ilyen jó helyen fog állni a DN.
Az, hogy ki mikor olvas nem befolyásolja az eladásokat. Egy könyvet el lehet olvasni a vásárlás után két hónappal is. ;]
Btw, én is szurkolok, hogy sikeres legyen a DN. ^^
- a Narutonál egyhamar nem lesz sikeresebb manga idehaza. Death Note sem.
Világ omlik össze. És az Árnybíró? Laissez faire, laissez passer.
- a sikerlistás helyek nagyban függenek a szezontól. Nyár közepén egy 14. hely tizedakkora fogyást sem jelent mint decemberben egy 100.
Én eddig azt hittem nyáron többet olvasnak, mert nekem legalábbis akkor van igazán időm. Remélem akkor télen is ilyen jó helyen fog állni a DN.
Főleg, hogy ősszel sok manga, meg könyv megjelenik.
Mindez az eladásokban nem látszik meg, mert a sikerlista valószínűleg az online eladásokat rangsorolja. A bolti fogyás egészen másképp nézhet ki (és persze jóval nagyobb, mint az online).
Úgy tudom egy ídő után a bolti eladást is beleszámítják, csak ahoz több idő kell, mivel ott nehezebb felmérni mennyi fogyott el aznap.
Sok boltban sajnos már elis fogyott, így a DN mangát boltban venni eléggé nehéz. De Booklineál is elfogyott nagyon hamar, sajnos a Romániában élő barátnőm egyedül onnan tudta volna csak beszerezni.
Ezért is gondoltam, hogy jól fogy, mert más mangák nem fogytak el ilyen hamar. Gondolom akkor azért, mert sokkal kevesebbet kaptak a boltok az első kötetből.
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
Nem hittem volna hogy ez ilyen rendkívüli :S
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
beküldve: 2008-08-20 11:58:26
(#576) Egek! Már az általánosban is tanítanak statisztikát? Nekünk csak középiskolában volt, de mi közgazdaságisok voltunk.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Nekünk egy-két téma volt belőle, aztán egészet elismételtük jövőre.
(Te jó élet, apám itt kalapálja mögöttem a kulcslyukakat a szekrényekre... érzem ahogy zubog a dobhártyámban a vér)
beküldve: 2008-08-20 10:13:52
(#574) Uh...Hát én már kijártam az 5.-et, hatodikat tavaly,mi is tanultunk statisztikát,de ilyeneket hogy reprezentatív,ha minden 100. embert megkérdezük abból.... mi ilyenekt nem vettünk
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
Hát az lehet. Viszont mivel mindenki részrehajlás nélkül, akárhonnan szalajtott volt, gondoltam nincs benne semmi különleges, így nem rossz..(Amúgy ilyen kérdésekben nem hiszem hogy különösebben lényeges lenne ) amúgy nekünk tankönyvben, 5 v 6, első egy-két fejezet a mintaválasztásról meg statisztikákról, diagramokról szólt, annyira volt tanítva..
Szerk: Nagashi 2008-08-20 01:07:01
,,Nem tudom, tanultál-e statisztikát."
Jól tippeltél, kijártam még az ötödik osztályt is
Jól tippeltél, kijártam még az ötödik osztályt is
Izé, ezt a kérdést nem sértésnek szántam...
Jelesül ugyanis nekünk általános vagy középiskolában nem tanítottak, csak az egyetemen volt egy félév... Szóval bocsi, nem tudtam, hogy ez változott...
A minta akkor lenne reprezentatív, ha a különböző statisztikai osztályokba (életkor, jövedelem és vagyon, peferenciák, stb alapján besorolva) tartozó mangafanokat számarányosan reprezentálná.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."