Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Fanart, Fanfic
Itt egy rajzom, kiváncsian várom a hozzászólásaitokat
[Link]
[Link]
Hé ezt a 3. kötetből másoltad. Egyépként jó...
Lolli pop, lolli pop, oh lalilali pop, lolli pop, lolli pop,oh lalilali pop!
beküldve: 2009-03-25 18:05:53
(#228) Táncolj Hercegnő!
Szerk: dimenso 2009-03-25 18:10:43
beküldve: 2009-03-25 17:47:41
(#227) Én bírom a mary-sue-s történeteket, ha eleve paródiák Úgy sokat lehet rajtuk nevetni :] Mondjuk én eddig csak egy körtörténet erejéig próbáltam ki, de már abból is katasztrofális eredmények sültek ki, pedig az csak egy sima fanficion volt.
beküldve: 2009-03-15 19:57:39
(#226) Tudom ennek semmi köze az alább tárgyalt fanficekhez, de szeretném megkérdezni a véleményeteket ez a kép kinek, hogy tetszik.
[Link]
[Link]
Sötétség nélkül nincs fény.
beküldve: 2009-02-25 18:10:30
(#225) Sajnos nem csak a 12 éves lánykák írnak Mary Sue ficeket, vannak köztük idősebbek, 16-18 évesek is, és nem az íráskézség hiánya teszi élvezhetetlenné az egészet, hanem maga a főszereplő, meg az önkritika teljes hiánya az író részéről.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
De a legjobb az egészben, hogy bár minden író önmagáról formázza a karaktert, mégis mindegyik tök egyforma.
Talán mert az álmaiban mindenki öt nyelvet beszél, az ujjaival állítja meg a golyókat, kézenállva elénekli a himnuszt, fejből nyomja szinonima szótárt, (természetesen) minden ipse/csaj utána/érte döglik etc... Mary Sue megtestesíti a tökélyt, ennél fogva minden olvasó utálja.
Szerk: miyu 2009-02-24 19:04:06
Öljetek meg
Miért?
"Az ilyeneket általában 12 éves lánykák írják... És nem csak a Mary Sue miatt olvashatatlanok; ez a probléma csak egy a sok közül."
Nem lehet, hogy itt egy olyan csavar van, hogy ilyet csak 12 éves lánykák írnak, akik (még?) nem igazán tudnak írni (semmit), és ezért tűnik olyan gyérnek a Mary Sue-jelenség?
Lehet, hogy csak a hajnali időpont miatt, de egy paródia vonalon mozgó, amúgy jól megírt Mary Sue nem tűnik olyan nagyon istenek ellen való véteknek...
Mondjuk az is igaz, hogy a topik témáihoz nem igazán értek: rajzolni nem tudok és eddig egyetlen fanfic-nek tekinthető novellaszerűséget írtam, azt is egy pályázatra, és még csak nem is valamilyen tipikus fanfic-es témában, hanem egy sci-fi* (regény)sorozathoz...*: igazából inkább űropera... Mysterious Universe, ha valaki ismeri
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Az ilyeneket általában 12 éves lánykák írják... És nem csak a Mary Sue miatt olvashatatlanok; ez a probléma csak egy a sok közül.
9/28 NEVER FORGET
Nagyszerűen összefoglaltad a lényeget Dragda.
De a legjobb az egészben, hogy bár minden író önmagáról formázza a karaktert, mégis mindegyik tök egyforma. Ha elolvastál egy Mary Sue ficet egy fandomban, akkor gyakorlatilag az összeset olvastad. Hogy ezt hogy nem veszik észre az írók?
De a legjobb az egészben, hogy bár minden író önmagáról formázza a karaktert, mégis mindegyik tök egyforma. Ha elolvastál egy Mary Sue ficet egy fandomban, akkor gyakorlatilag az összeset olvastad. Hogy ezt hogy nem veszik észre az írók?
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Szerk: Mariko 2009-02-22 18:19:26
Dragda köszönöm a választ!
Szívesen.
"Koldulnék magának boldogságot, kisnagyság. Koldulnék magának annyi szépet és jót, amennyi csak belefér a zsebembe. De nem tehetem, no. Maga helyett nem. Érti?" [jogtulaj: Miyu]
beküldve: 2009-02-22 16:01:15
(#219) Kérdem én, kit érdekelnek Itachi és Sakura tündibündi lányának kalandjai? ...
Azt, aki megírta....
Miho: A Mary-Sue kifejezés azt takarja, mikor egy tök átlagos leányzó (vagy fúcska is lehet) bekerül az eredeti történetbe és rögtön ő lesz a hős, a főszereplő, kiderül, hogy ő a megmentő sötöbö.
Általános nézet, hogy a fic-író önmagáról mintázza (igaz, erősen idealizálva).
Ha esetleg megvan neked a Dramacon, az első kötet extrájában is felbukkan ez a kifejezés.
Tehát magyarul (én sztem persze, lőjetek le ha rosszat írtam) Mary-Sue-nak nevezünk minden olyan karaktert aki nincs benne az eredeti fandomban, hétköznapiból válik szuperhőssé, az eredeti főhős azonnal belezúg ..... ja és "tökéletesen" tökéletes.
Öljetek meg
Japán szavak használata: Szerintem a kimonó, a gésa, az obi, és az ilyen szavak használata megengedhető. De abban igazatok van, hogy az "igen"-t nem "hai"-jal kéne írni.
"Koldulnék magának boldogságot, kisnagyság. Koldulnék magának annyi szépet és jót, amennyi csak belefér a zsebembe. De nem tehetem, no. Maga helyett nem. Érti?" [jogtulaj: Miyu]
Szerk: Dragda O'Riley 2009-02-22 14:35:01
Ugyan, miért nevetnénk ki? Sailor Moon nagyon jó. Shoujo animéből / mangából még nem írtam soha ficet, de SM igazán jó anyagnak tűnik. Olyan világban játszódik, amibe az ember szívesen belemerül.
Wah... Na az ilyenektől égnek áll a hajam...
OC-k szerepeltetését meg nem igazán tudom megérteni. Az ilyen ''átkerültem X fandomba és szerelmes lett belém Y karakter'' ficek ismertetőjén meg megtanultam átnézni, így már bosszanatani sem tudnak. De komolyan, nem hiszem el, hogy ezeket valaki képes komolyan gondolni...
Miért, miért kellenek OC-k? Elismerem, néha tényleg szükség van rájuk, na de főszerepben? Kérdem én, kit érdekelnek Itachi és Sakura tündibündi lányának kalandjai? ...
A japán szavak használata áltlában nem zavar, ha ésszerű határorkon belül tud maradni az író, meg ha tudja, hogyan kell leírni őket pl. tegnapi Kuroshitsuji ficben "Bo-chan"... bah...
Wah... Na az ilyenektől égnek áll a hajam...
OC-k szerepeltetését meg nem igazán tudom megérteni. Az ilyen ''átkerültem X fandomba és szerelmes lett belém Y karakter'' ficek ismertetőjén meg megtanultam átnézni, így már bosszanatani sem tudnak. De komolyan, nem hiszem el, hogy ezeket valaki képes komolyan gondolni...
Miért, miért kellenek OC-k? Elismerem, néha tényleg szükség van rájuk, na de főszerepben? Kérdem én, kit érdekelnek Itachi és Sakura tündibündi lányának kalandjai? ...
9/28 NEVER FORGET
beküldve: 2009-02-22 13:36:29
(#216) Milyen fandom?
A hosszabb fanficem? Ne tessék kiröhögni, de Sailor Moon.
A japán szavak használata áltlában nem zavar, ha ésszerű határorkon belül tud maradni az író, meg ha tudja, hogyan kell leírni őket pl. tegnapi Kuroshitsuji ficben "Bo-chan"... bah...
Az OOC meg egy érdekes kérdés, mert az emberben kialakul egy kép az adott karakterről és ettől eltérőt nem tud elfogadni, viszont egy másik író meg lehet, hogy totál másképp látja ugyanazt a szereplőt és neki más az IC. Nehéz objektíven megítélni a kedvenc szereplődet. De azért vannak általános érvényű dolgok, pl. a keményfiúk nem nagyon sírnak, a rideg szépfiúk nem lesznek romtikus hősszerelmesek (még akkor sem, ha szerelembe esnek) és hasonlók.
Ami engem leginkább felbosszant a fanficekben az a Mary Sue jelenség, gondolkodás nélkül dobom a ficet, ha már csak a gyanúja is felerül. A fanficírás megcsúfolásának tartom ezeket a nyálas idealizált lánykákat, a halál kíváncsi rájuk, én a megszokott karakterek főszereplésével szeretnék fanficet olvasni és nem vagyok kiváncsi az ilyen ömlengésekre.