Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Bizenghast
beküldve: 2007-04-17 14:20:23
(#23) Kira: Nekem pont az volt az egészből a kedvenc részem, amit kiírtál aláírásnak. Bár azt nem tudom miért... de olyan jó
talán, mert olyan morbid
talán, mert olyan morbid
People think that I must be a very stange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk. (Stephen King)
[/QUOTE]
Pfú, na őt hagytam volna ki az egészből. Mondja csak, aki úgy gondolja, hogy maradi vagyok, de nem szeretem az ilyen "minden sztoriba kell egy vicces karakter" hozzáállást, fölöslegesnek tartom és idegesítőnek. (plusz, eleve nem kedvelem a komédiát, komédiázást, ilyesmit - mozgóképen sem, filmen egyáltalán nem, mangában se)
Én gonosz módon igyekeztem nem figyelembe venni az illetőt, mikor olvastam: nehogy már elrontsa nekem itt az egészet
Pont a "nem lehet komolyan venni" mondatoddal írtál le mindent, amivel nekem bajom van ez esetben. Sajna mindent véresen komolyan veszek (bár ne tenném - néha elég önpusztító), meg maga a történet is komor, szerintem nem megy bele az ilyen.[/QUOTE]
Érdekes, hogy én is hasonló gondolkodású vagyok egyébként. Akin felhúzom magam, az a Bangdzsa, tőle kapok hányingert. Az Árnybíró amúgy is humoros helyenként, ahol kell, nem hiányzik még egy ilyen bezavaró tényező. Főleg úgy, hogy (eddig legalábbis) nem sok helyen volt rá szükség, teljesen fölösleges.
Edaniel viszont épp azért szimpatikus, mert elég komoly a történet, és lényeges karakter is. És a nyomasztó alaphangulatnak köszönhetően nem tűnik idétlennek, hanem tényleg színesíti a sztorit. Én így látom.
Pfú, na őt hagytam volna ki az egészből. Mondja csak, aki úgy gondolja, hogy maradi vagyok, de nem szeretem az ilyen "minden sztoriba kell egy vicces karakter" hozzáállást, fölöslegesnek tartom és idegesítőnek. (plusz, eleve nem kedvelem a komédiát, komédiázást, ilyesmit - mozgóképen sem, filmen egyáltalán nem, mangában se)
Én gonosz módon igyekeztem nem figyelembe venni az illetőt, mikor olvastam: nehogy már elrontsa nekem itt az egészet
Pont a "nem lehet komolyan venni" mondatoddal írtál le mindent, amivel nekem bajom van ez esetben. Sajna mindent véresen komolyan veszek (bár ne tenném - néha elég önpusztító), meg maga a történet is komor, szerintem nem megy bele az ilyen.[/QUOTE]
Érdekes, hogy én is hasonló gondolkodású vagyok egyébként. Akin felhúzom magam, az a Bangdzsa, tőle kapok hányingert. Az Árnybíró amúgy is humoros helyenként, ahol kell, nem hiányzik még egy ilyen bezavaró tényező. Főleg úgy, hogy (eddig legalábbis) nem sok helyen volt rá szükség, teljesen fölösleges.
Edaniel viszont épp azért szimpatikus, mert elég komoly a történet, és lényeges karakter is. És a nyomasztó alaphangulatnak köszönhetően nem tűnik idétlennek, hanem tényleg színesíti a sztorit. Én így látom.
"Félünk tisztán látni, és félünk, hogy tisztán látnak minket."
Ami a másik végletet illeti, Edaniel tényleg elég szánalmas alak, főleg azután, hogy ő az első őr. Ilyen tisztséghez valami normálisat várna az ember.... de legalább így is szakít a "hagyományokkal" a manga, és lehet benne egy ilyen nyominger is valaki.
Bár ha ő ilyen, akkor hogy fognak kinézni a többiek?
Amúgy jó fej karakter Edaniel... Annál a "Kommunizmus ártalmas a szemre"-kiszólásnál kezdtem szakadni a röhögéstől. Egyszerűen nem lehet komolyan venni!
Amúgy jó fej karakter Edaniel... Annál a "Kommunizmus ártalmas a szemre"-kiszólásnál kezdtem szakadni a röhögéstől. Egyszerűen nem lehet komolyan venni!
Pont a "nem lehet komolyan venni" mondatoddal írtál le mindent, amivel nekem bajom van ez esetben. Sajna mindent véresen komolyan veszek (bár ne tenném - néha elég önpusztító), meg maga a történet is komor, szerintem nem megy bele az ilyen.
"hold your breath and count to ten and fall apart and start again..."
Szerk: Loona 2007-04-17 10:36:05
beküldve: 2007-04-17 06:46:10
(#20) Nekem is az elején nagyon furcsa és elég zavaró volt a grafika, viszont mivel a történet nekem tetszik, már nagyjából megszoktam. Most már csak a következő kötetet kell megvárni
People think that I must be a very stange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk. (Stephen King)
Szerk: Izumi 2007-04-17 06:48:56
Nem te vagy az első, aki a rajzolást említi. Nekem azon kívül, hogy szokni kellett, nagyobb bajom nem volt vele; kivéve: HÁTTEREK?! Azok meg hol vannak?
Kicsit felbosszantott, hogy aki (ahogy Koboldidomár is említette) ilyen egészoldalas képeket tud kidolgozni, az miért hagy ennyi háttérpanelt üresen és kidolgozatlanul...
A Bizenghast még nem olvastam, de ez teljesen szokásos megoldás a női mangáknál - lásd pl. K gyászmenete a manga.hu-n - , mondhatni autentikus japán manga-technika.
beküldve: 2007-04-16 20:10:47
(#18) Csatlakozom Lonewolf-hoz, ami a hátterek hiányát illeti. Valóban idegesítően üres egy-két rajz, de ez a hangulat lényege. Annál jobban lehet örülni a szép-csipkés, angyalos miegymásos rajzoknak. Ami a másik végletet illeti, Edaniel tényleg elég szánalmas alak, főleg azután, hogy ő az első őr. Ilyen tisztséghez valami normálisat várna az ember.... de legalább így is szakít a "hagyományokkal" a manga, és lehet benne egy ilyen nyominger is valaki.
Kicsit felbosszantott, hogy aki (ahogy Koboldidomár is említette) ilyen egészoldalas képeket tud kidolgozni, az miért hagy ennyi háttérpanelt üresen és kidolgozatlanul...
Igaz még nem olvastam, csak belenéztem, de szerintem érdekes, hogy a rajzoló hogyan teremt hangulatot a kidolgozott és nyomasztó, meg az üres és sivár egyensúlyával. De ez csak egy első benyomás. Olyan érzésem van, mintha Tim Burton mangát rajzolt volna... De egy az egyben. Emiatt kezdett el érdekelni. De a rajzolás akkor sem az igazi.
Mindig reméld a legjobbat, de készülj a legrosszabbra!
Csak belelapoztam, de nem igazán tetszett, főleg a rajzolása miatt.
Nem te vagy az első, aki a rajzolást említi. Nekem azon kívül, hogy szokni kellett, nagyobb bajom nem volt vele; kivéve: HÁTTEREK?! Azok meg hol vannak?
Szerk: Loona 2007-04-15 22:20:46
beküldve: 2007-04-15 19:48:22
(#15) Csak belelapoztam, de nem igazán tetszett, főleg a rajzolása miatt.
Mondjuk előtte sem voltam valami nagy véleménnyel róla.
Mondjuk előtte sem voltam valami nagy véleménnyel róla.
beküldve: 2007-04-14 22:23:46
(#14) Bizenghast = Alice Csodaországban + Silent Hill + Hatodik érzék
Hát, nekem így elsőre ez jött le belőle.
Hát, nekem így elsőre ez jött le belőle.
http://coldfusion.simpleboard.net/ - Manga, anime, képregények, filmek...
beküldve: 2007-04-07 13:31:00
(#13) Bevezetőnek? hmm... pedig sajna a következő kötetig állítólag elég sokat kell várnunk...
A koncerteket ne is említsétek... Off, de ti mit tennétek, ha lenne egy nagyon jól csengő fesztivál, nem is olyan messze, köztük a kedvencetekkel, mint egyik fő fellépő, mindez a születésnapotokon? Jah, azt még hozzá kell tennem, hogy mindez a vizsgaidőszakban, és a két számjegyű vizsgámból 3 szigorlat...
(sajna nem sok jóra számítok. legalább 6 éve nem ünnepeltem szülinapot hasonló - vizsgázási - okokból. Még az érettségim is aznap volt...)
A koncerteket ne is említsétek... Off, de ti mit tennétek, ha lenne egy nagyon jól csengő fesztivál, nem is olyan messze, köztük a kedvencetekkel, mint egyik fő fellépő, mindez a születésnapotokon? Jah, azt még hozzá kell tennem, hogy mindez a vizsgaidőszakban, és a két számjegyű vizsgámból 3 szigorlat...
(sajna nem sok jóra számítok. legalább 6 éve nem ünnepeltem szülinapot hasonló - vizsgázási - okokból. Még az érettségim is aznap volt...)
beküldve: 2007-04-07 08:56:36
(#12) nemigen ismerek más ilyen típusu mangákat, de ez csak a műveltségem rovására írható még!
amúgy az lehet, hogy a történetben elég elnagyoltak a figurák //lásd Edaniel // de amiket csak úgy berakott pl. fejezetválasztósnak, meg az angyalféléi azzal a millió csipkével és vonallal...nagyon impozáns
amúgy az lehet, hogy a történetben elég elnagyoltak a figurák //lásd Edaniel // de amiket csak úgy berakott pl. fejezetválasztósnak, meg az angyalféléi azzal a millió csipkével és vonallal...nagyon impozáns
"...én kárhozom, s te légy angyal..."
beküldve: 2007-04-07 08:12:36
(#11) Hát, szerintem az alaphelyzet elég tipikus, a szereplők is, engem kicsit a Bleachre emlékeztet. A rajzok nekem is idegenek voltak, stílusban tetszik ez a könnyed, skiccszerű megoldás, de kicsit elnagyoltnak érzem. Az első kötet bevezetőként hatott, "ismerjük meg a szereplőket" stb., de amit az utolsó oldalakon beharangoznak, valószínűleg érdekesebbé fogja tenni a következő kötetet. Addig is, van min rágódni
beküldve: 2007-04-06 22:29:17
(#10) én elolvastam, a barátnőm vette meg, mostanában inkább a Depressziókoncertre gyűjtök, mint mangára, de mikor meglessz az Árnybíró 5 itt is asszem megbukik ez a terv
Szóval a Bizenghast. Fantasztikusan elképzelt világ, nagyon jó az alapsztori, rengeteg ötlet van benne, amit a főszereplő, Dinah bénassága miatt szerintem nemigen tud kijátszani az író. A rajzolása meglepő, de nekem tetszett. A másik főszereplőt tartom jobbnak, ha őt tolná az előtérbe akkor szerintem még meg is venném, de így egyenlőre várom mi lesz belőle.
Szóval a Bizenghast. Fantasztikusan elképzelt világ, nagyon jó az alapsztori, rengeteg ötlet van benne, amit a főszereplő, Dinah bénassága miatt szerintem nemigen tud kijátszani az író. A rajzolása meglepő, de nekem tetszett. A másik főszereplőt tartom jobbnak, ha őt tolná az előtérbe akkor szerintem még meg is venném, de így egyenlőre várom mi lesz belőle.
"...én kárhozom, s te légy angyal..."