Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Dragon Ball
beküldve: 2010-12-18 12:57:19
(#218) Most az AF végén meghal Goku?
Hogy a mennyekbe emelkedj elöször a poklot kell megjárnod!
beküldve: 2010-05-17 14:31:51
(#217) Tényleg egyébként a Dragon Ball AF mangáról mit gondoltok? Nekem úgy jött le egyébként hogy ezt a verziót már hivatalosan is elismerték Dragon Ball folytatásnak. Más kérdés hogy a Toyble úgy gondolja e hogy mindenkinek van joga elvinni a mangát és saját fordításokat csinálni hozzá? Mert végülis a blogján ki vannak téve az eddig elkészült lapok. Vagy ezek is ugyanúgy jogvédettek, mint más mangák? végülis meg lehet őket venni manga formába is, az egyik honlapon fent volt egy ebay-s link, magyar pénzbe a linkelő szerint 10 500 Ft-ba kerül
Jó lenne erről azért Toyble-t megkérdezni hogy mi a helyzet xD
Egyébként azt hiszem ez Toyble blogja:
[Link]
Jó lenne erről azért Toyble-t megkérdezni hogy mi a helyzet xD
Egyébként azt hiszem ez Toyble blogja:
[Link]
Szerk: Leon 2010-05-17 14:34:16
És miaz hogy csak 46 oldal egy kötet? Talán fejezetenként adták ki, vagy mivan?
Mert ezek nem kötetek, hanem kisalakú fekete-fehér füzetek. ;)
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
beküldve: 2010-05-16 16:31:50
(#215) Az mondjuk lehetséges.
Be kéne szerezni ezeket, csak úgy brahiból XD
(Csak kár hogy rohadtul le vagyok égve pénz ügyileg jelenleg :P)
Be kéne szerezni ezeket, csak úgy brahiból XD
(Csak kár hogy rohadtul le vagyok égve pénz ügyileg jelenleg :P)
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
Abból gondoltam csak hogy biztos sokat ér, mert azt hittem ritkaság
szerintem 2-3 fejezetet adtak ki egy kötetben.
beküldve: 2010-05-16 15:37:39
(#213) Abból gondoltam csak hogy biztos sokat ér, mert azt hittem ritkaság
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
Szerk: A Márk 2010-05-16 15:49:58
Én azon gondolkodtam nemrég hogy mennyit érhet az, ha valakinek van magyarul kiadott Dragonball mangája.
Ezzel kapcsolatban még az a kérdésem, hogy annó mennyibe került a Dragonball, és hogy milyen olvasási iránnyal adták ki?
Ezzel kapcsolatban még az a kérdésem, hogy annó mennyibe került a Dragonball, és hogy milyen olvasási iránnyal adták ki?
Nem sokat ér, itt lehet is venni: [Link]
400ft körül volt az ára és ha jól tudom eredeti olvasási irány. Viszont nagyon ratyi a minősége. Plusz az egyik számhoz óriásposztert is adtak.
beküldve: 2010-05-16 15:05:20
(#211) Én azon gondolkodtam nemrég hogy mennyit érhet az, ha valakinek van magyarul kiadott Dragonball mangája.
Az a baj, ha olyat tesznek fel ami magyarul is megjelent.
Olyan mangára vagy animére aminek nincs megvéve a joga mindennemű terjesztése - nyomdai, DVD, online - ILLEGÁLIS.
Az már egy másik dolog hogy annak a mangának, aminek van magyar jogtulajdonosa (értsd kiadják), nem kockáztatnak mert nem akarnak pereskedni. Annak hogy a japán jogtulajdonos beperel egy magyar online oldalt kisebb az esélye, mint ha egy magyar jogtulajdonos pereli be az oldalt. De ez nem csak Magyarországon van így, hanem a világ összes táján.
Az egész lényege az hogy ha nincs az adott országra megvéve a licensz, akkor mindennemű terjesztése illegális.
De most hogy a mangákról van szó, az nem illegális amit például a manga.hu tesz? Mert ott is például olyan mangák is vannak fent, letölthető formában is amik magyarországon nem jelentek meg.
Az a baj, ha olyat tesznek fel ami magyarul is megjelent.
Szerk: Dan 2010-05-16 12:43:25
Igen sajnos nagyon kár ráadásul a manga sincs... tavaly rendeltem egy Dragon Ball mangát a netről az egy angol kiadás, meg amikor Svájcban voltam idén onnan hoztam egy német nyelvűt. Nem tudom hogy például a mangafan adna e ki Dragon Ball mangát, mert egyszer már volt annak idején olyan 9-10 évvel ezelőtt.
De most hogy a mangákról van szó, az nem illegális amit például a manga.hu tesz? Mert ott is például olyan mangák is vannak fent, letölthető formában is amik magyarországon nem jelentek meg.
Azt megértem hogy az anime joga a Japánoknál van, de a magyar szinkron az miért? Azt már magyarok készítették hozzá, gondolom a francia fordítás alapján. Azért a szinkronok véleményem szerint lehetnének a magyarok tulajdona is...Legalább ennyi maradjon nekünk
Azért a japánoké, mert az az eredeti anime szövegnek a más nyelvre ültetése a szinkron. Tehát elvileg csak olyan személynek lehet eladni a magyar szinkront, aki a japánoktól megvette az anime jogait is.
Másfelől pedig örülnék ha beszélnél az animaxos ismerősöddel, nagyon megköszönném, már azért is hogy mi a helyzet a Dragon Ball GT-vel?
Sajnos a tárgyalás a másik féllel nagyon nehézkes. Már jó pár hónapja húzódik a sugárzása, több időpont is volt kiírva kezdésnek.
Nekem is megvan magyarul mind a 4 VHS amit kiadtak és szintúgy venném a DVD-ket is. De ez nem az Animax-on múlik, hanem a kiadókon. Bármelyik kiadó adhat ki DVD-ket ha van rá engedélye. Olyan animének a jogait is megvehetik DVD kiadásra, amelyet nem sugároztak még magyar tv-k. Tehát nem kötelező az Animaxnak vetítenie egyik animét sem ahhoz, hogy kiadják.
De eddig mindegyik DVD kiadó aki adott ki animéket panaszkodik hogy nincs elég vásárlóerő. Szóval nem hinném hogy lenne arra esély, hogy a DB kijöjjön DVD-n.
Nem tom, hogy ez mennyire számít reklámnak, de van egy oldal, ahol a legjobb minőségbe lehet letölteni a dragonball z-t magyar, japán szinkronnal, + ha japánul néznéd felirat is van. Akinek kell az irjon email-t és elküldöm a linket. A GT-t meg azt mondta conon Tonya, h szeptember 2-ára tervezik, de ez még nem 100%os időpont!
Szerk: ssj2gohan1 2010-05-16 07:13:55
Akkor majd a jövőben le fogom venni a részeket, ha illegális nem szeretnék törvényt sérteni. Viszont azt megjegyezném hogy ez így igazságtalanság, nem értem miért nem adták ki DVD-n? Sokkal durvább horror filmeket kiadnak, akkor a DB-t miért nem?
Ez igazságtalanság hogy sokak csak illegálisan tudják elérni ezt az animét, mert arról senki sem gondoskodik hogy megjelenjen a boltokban. Én megvenném DVD-n az egész sorozatot, de így hogyan? Anno a videókazetták közül hármat beszereztem, még mai napig megvannak. Na meg a másik...Azt megértem hogy az anime joga a Japánoknál van, de a magyar szinkron az miért? Azt már magyarok készítették hozzá, gondolom a francia fordítás alapján. Azért a szinkronok véleményem szerint lehetnének a magyarok tulajdona is...Legalább ennyi maradjon nekünk
Másfelől pedig örülnék ha beszélnél az animaxos ismerősöddel, nagyon megköszönném, már azért is hogy mi a helyzet a Dragon Ball GT-vel? Hallottam hogy állítólag le akarják adni...Ha sikerül is leadni, aminek személy szerint nagyon örülnék, nem ártana elgondolkodni egy DVD kiadáson. Igaz, úgy vettem észre hogy a Z a legsikeresebb a rajongók körében, de azért szerintem a GT-nek is örülnének sokan.
Ez igazságtalanság hogy sokak csak illegálisan tudják elérni ezt az animét, mert arról senki sem gondoskodik hogy megjelenjen a boltokban. Én megvenném DVD-n az egész sorozatot, de így hogyan? Anno a videókazetták közül hármat beszereztem, még mai napig megvannak. Na meg a másik...Azt megértem hogy az anime joga a Japánoknál van, de a magyar szinkron az miért? Azt már magyarok készítették hozzá, gondolom a francia fordítás alapján. Azért a szinkronok véleményem szerint lehetnének a magyarok tulajdona is...Legalább ennyi maradjon nekünk
Másfelől pedig örülnék ha beszélnél az animaxos ismerősöddel, nagyon megköszönném, már azért is hogy mi a helyzet a Dragon Ball GT-vel? Hallottam hogy állítólag le akarják adni...Ha sikerül is leadni, aminek személy szerint nagyon örülnék, nem ártana elgondolkodni egy DVD kiadáson. Igaz, úgy vettem észre hogy a Z a legsikeresebb a rajongók körében, de azért szerintem a GT-nek is örülnének sokan.
Szerk: Leon 2010-05-16 00:04:14
De ha lejártak a jogok akkor az azt jelenti hogy a részek senkinek sincsenek a birtokában.
Ilyen alapon bárki kinyomtathat nyomdával, rendes minőségű DB mangát és pénzért árulhatja. Hiszen nincsenek magyarországi jogok, tehát legálisan tehetik ezt?
Mivel a DB anime jogai a japán stúdiónál van, ezért csak akkor LEGÁLIS az anime terjesztése (ingyen vagy pénzért) bármilyen nyelven, ha abba beleegyeztek a japán jogtulajdonosok! Az hogy valaki licenszel egy animesorozatot, azt jelenti hogy bizonyos időre megkapja a terjesztésének a jogát. Tehát KÖLCSÖNKAPJA a jogot egy időre pénzért cserébe. Ezért írtam hogy illegális volt az is hogy valaki eladta a részeket, hiszen a magyar stúdió csak a MAGYAR SZINKRONT adhatja el, mert arra van felhatalmazva. De egybe a magyar szinkron + az anime nem lehet, mivel az anime jogai nincsenek nála (miután lejárt)!
szerk: Közbe beszéltem egy ismerőssel és ő azt mondta hogy a magyar szinkron is a japánok tulajdona, nem pedig a magyaroké. Na mind1, majd az Animax-nál dolgozó barátomtól rákérdezek erre.
Szerk: vadooc 2010-05-15 21:57:20